Özellikle yaz aylarında görülen isilik, her yaş grubunda görülmesine rağmen en fazla bebeklerde ortaya çıkar. Miliaria olarak adlandırılan isilik, anne babaları endişelendirebilen bir rahatsızlık. Peki isilik neden olur, nasıl geçer? Bebeklerde isilik nerelerde görülür? Evde isiliğin önlenmesi için öneriler
#İsilik Nasıl GeçerAfrika kökenli karite yağı diğer isimleri ile shea ve butter yağı son yıllarda özellikle kozmetik sektöründe son derece adı duyulan ve popüler olan özel bir yağ. Losyon ve nemlendirici olarak yaygın bir şekilde kullanımına rastlanan karite yağı, doğada bulunan en saf ve besleyici yağlardan biri olarak gösteriliyor. Kokusu bakımından Hindistan cevizini andıran karite yağına bu yağ hakkında bilgi edinmek istenen pek çok kişi tarafından araştırılıyor. En çok yanıtı merak edilenler karite yağı nedir, nasıl yapılır ve neye iyi gelir? Karite yağı faydaları ve kullanımı hakkında detayları derledik.
#Karite Yağı Nedirİsilik; ter ve sıcak hava gibi nedenlerden dolayı ciltteki gözeneklerin tıkanıp ciltte meydana gelen kırmızı kabarcıklara denir. İsilik, ebeveynleri endişelendiren bir durumdur. Peki, isilik neden olur, hangi bölgelerde görülür? İsiliğe ne iyi gelir? İşte konuyla ilgili merak edilenler…
#TedaviBebeklerde isilik, yani kırmızı renkli deri döküntüsü, ebeveynler için endişelendirici ve rahatsız edici bir hastalıktır. İsilik konusunda ebeveynlerin içini rahatlatacak tanı ve tedavi bilgilerini Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü Uzmanı Dr. Didem Çalışkan Kirtil'den öğrendik.
#Bebeklerde İsilikSerin sulara dalarken yazın tadını çıkarmak çok keyifli ama bazen bu güzel deneyim bir pişmanlığa dönüşebiliyor. Farkında olmadan yaptığımız küçük hatalar sağlık sorunları yaratabiliyor. En sık yaşanan problemlere karşı önlemlerimizi alarak istenmeyen durumlardan olabildiğince korunabiliriz.
#Havuz Önlemleriİsilik ter kanallarının hava alamaması ve tıkanması sonucunda meydana gelen bir rahatsızlık türüdür. Sıklıkla bebeklerde görülmesi ile bilinmektedir. Ancak yetişkinlerde de kimi zaman ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. İsilik kendi içerisinde dört farklı türe ayrılır. Sıkça sıcak ve nemli havalarda görülen bir rahatsızlıktır sıklıkla kendiliğinden geçmektedir. Ancak bazı durumlarda tıbbi olarak bakımının yapılması gerekmektedir. İşte, tüm detaylar.
Yaz mevsimini yaşadığımız şu günlerde sıcak, terleme, güneş ışınlarına fazla maruz kalma gibi etkenler, cilt hastalıklarının artışına neden oluyor. Sıcakların artmasıyla beraber deniz ve havuz sezonunun açılması da cilt yanıklarını ve mantar hastalıklarını beraberinde getirebiliyor. Ayrıca maske de kullandığımız şu sıcak günlerde özellikle yüzde görülen cilt hastalıklarında artış göze çarpıyor.
#MANTAR HASTALIKLARIBebeklerde oluşan isilik, özellikle yaz aylarında ortaya çıkar. Bu durum bulaşıcı bir özelliği olmayan deri döküntüsüdür. Ayrıca her yaş grubunda çocukta görülebileceği gibi daha çok bebeklerde görülür. Peki isilik nedir, neden olur? İsilik belirtileri, tedavisi ve önlemenin yolları...
#İsilik BelirtileriBebeklerin ciltleri çocuklara ve yetişkinlere kıyasla oldukça hassas, ince ve tahriş olmaya yatkındır. Ciltleri kuru olan bebeklerde egzama, cilt soyulması, konak, pişik ve isilik gibi problemler ortaya çıkabilir. Özellikle yeni doğan bebeklerde ilk 6 aya kadar bu problemlerin sıklıkla görüldüğü gözlemlenmektedir.
#BebekYaz sıcaklarının iyice kendini gösterdiği bu günlerde uzmanlardan 'isilik' ile ilgili uyarı geldi. Dr. Ayşegül Yalçınkaya İyidal, havaların ısınmasıyla birlikte özellikle bebeklerde ve küçük çocuklarda isilik görülme sıklığının arttığını belirterek, uyarılarda bulundu.
#İsilikYaz aylarında ısınan havanın etkisiyle çocuklar dışarıda daha fazla zaman geçirmekte ve artan sıcaklık sebebiyle olumsuz etkilenebilmektedir.Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Cansu Yılmaz, tatile çıkmadan önce çocukların sağlığı için bazı önlemler alınması gerektiğini söyledi.
#Çocuk SağlığıYaz aylarında cilt hastalıklarında artış görüldüğünü belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Behram Danış, "Sıcaklık, terleme, güneş ışınlarına fazla maruz kalma gibi etkenler, cilt hastalıklarının artışına neden oluyor. Sıcakların artmasıyla beraber deniz ve havuz sezonunun açılması da cilt yanıklarını ve mantar hastalıklarını beraberinde getirebiliyor." dedi.
#Cilt HastalıklarıKışın çocukları sıkça hasta olan anne babalar yaz aylarının gelmesini iple çeker. Ancak sanılanın aksine yaz ayları, çok da masum değil. Temiz olmayan yerde yenen yemekler, kirli olan sularda yüzmek ya da sağlıklı olmayan dondurmalar, çocuklarda hastalıklara neden olabilir.
#Çocuk HastalığıMiliaria halk dilinde bilinen adıyla isilik şikayeti yaz aylarının gelişiyle birlikte artış gösterdi. Özellikle çocuklarda görülen isilik, genellikle kaşıntılıdır ve zaman zaman yanma şikayeti olarak kendini gösterir. Peki, isilik tam olarak nedir? İsilik nasıl anlaşılır?
#İsilik NedirBaharın “alamet-i farikası” olan polenler havaya yayılmaya başladıkça, burun kaşıntısı, hapşırık, burun akıntısı, gözlerde sulanma, kaşıntı ve kızarıklık gibi şikayetlerle kendini gösteren bahar alerjisi (polen alerjisi) de artıyor. Üstelik burun tıkanıklığının neden olduğu gece uykusuzluğu ile birlikte yaşam kalitesi ciddi oranda etkileniyor. Çocukların yaşadığı uykusuzluk, yorgunluk, halsizlik hali okul başarısının da düşmesine neden olabiliyor.
#Çocuk