Hıçkırık gün içerisinde pek çoğumuzun karşılaştığı bir durumdur. Hatta bebeklerde hıçkırığın mideyi büyüttüğü, uzun sürek hıçkırıkların başka hastalıkların habercisi olabileceği sıklıkla araştırılır. Peki genellikle zararlı sayılmayan hıçkırık neden olur, nasıl geçer? İşte hıçkırığa evde iyi gelen yöntemler ve nedenleri...
#Hıçkırık“Hıçkırığın bebeklerde çok görülmesinin sebebi, emme sırasında midede sıkışan havadır. Bu havanın dışarı çıkabilmesi için yarattığı gerginlik, hıçkırığa sebep olur” diyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. R. Süha Ünüvar, bebeklerde hıçkırığı geçirmek için yapılması gerekenleri anlattı.
#Mideİnsanların birçoğunun başına en sık gelen durumlardan birisi hıçkırıktır. Hıçkırık tutan kişi bu durumdan kurtulmak için çözüm aramaya başlamaktadır. Bazen kendiliğinden geçen hıçkırık bazen ise uzun bir süre geçmeyebilir. Hıçkırık neden olur ve tutar? Bebeklerde ve yetişkinlerde hıçkırık neden oluşur? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Çocuklarda kış boyu geçmeyen öksürük, burun akıntısı, burun tıkanıklığı konulu en son instagram paylaşımından sonra gelen yorumlardan, bu konunun ne kadar büyük bir kanayan yara olduğunu fark ettim ve bu konuda sizleri aydınlatacak, aklınızdaki soru işretlerini yok edecek ayrıntılı bir yazı yazmaya karar verdim.
#Çocuklarda AlerjiSon yıllara dek yetişkinlerin hastalığı olarak bilinen reflü, günümüzde artık çocukların da kapısını sık çalan bir hastalık haline geldi. Mide içeriğinin ağıza veya yemek borusuna geri kaçmasıyla oluşan şikâyetler reflü olarak adlandırılırken, belirtileri çok farklı şikâyetlerle kendini gösteriyor.
#Çocuk