Barbunya ya da barbun pembe-kırmızı rengiyle tezgahların ve sofraların en sevilen balıklarından biridir. Zaman zaman tekirle de karıştırılan barbun, Türkiye’nin denizlerinde de yaşayabilir. Peki barbun nasıl bir balıktır ve nasıl pişirilir? İşte barbun hakkında aklınızdaki soruların cevapları…
#Barbunya Nasıl Bir BalıktırBalık, dünyadaki en sağlıklı yiyeceklerden biridir dersek yanlış olmaz. Çünkü yüksek kaliteli protein, iyot ve çeşitli vitamin ve mineraller dahil olmak üzere birçok önemli besin maddesi bakımından yüksektir. Balık yemek kadar hangi balığın hangi mevsimde tercih edileceğini de bilmek önemli. Çünkü, balığın lezzeti de mevsime göre değişiyor. Peki, ekim ayında aangi balıklar yenir? İşte ekim ayı balık önerileri...
#BalıkEkim ayı balık sezonunun en canlı aylarından biridir. BARBUNYA, ÇİPURA, KILIÇ, LEVREK, LÜFER, TEKİR, SARDALYA, PALAMUT, ORFOZ, TRAÇA çok lezzetlidir. PALAMUTUN en lezzetli zamanıdır. Peki, hangi ayda hangi balık yenir? İşte enfes balık buğulama tarifi ve yapılışı....
#BalıkSamsun’da tezgahları bol miktarda avlanan hamsi doldururken; balıkçılar hamsinin irileşmesi ve yağlanması için kar yağmasını bekliyor. Samsunlu balıkçılar, kar suyu ile birlikte daha da yağlanacak hamsinin lezzetinin artacağını söylüyor.
#HamsiArtık haftanın dört günü yayınlanan MasterChef'in eleme bölümleri perşembe günleri yapılıyor, bu nedenle 6 Kasım tarihli bölümde eleme olmadı. MasterChef'in dünkü bölümünde önce dokunulmazlık ardından eleme adaylarının belirlenmesi heyecanı vardı. Peki, MasterChef'te eleme adayları kimler oldu, elenen isim ne zaman belli olacak?
#Masterchef’Te Kim ElendiSunar Kural Aytuna, eski bir gazeteci. Hürriyet, Radikal ve Cumhuriyet dahil pek çok gazetede muhabir ve yazar olarak çalıştı. Uğur Sunar adıyla yemek yazıları yazdı. Kaç ödül aldığını hatırlamıyor. Bu kadar değil, yıllarca belgesel film çekti, bahçe ve gezi yazıları yazdı. En önemlisi, kendini bildi bileli yemek pişirdi, yedi ve dostlarıyla paylaştı. ‘Soğan Öldü Yaşasın Yemek’i okuyun. Aytuna’nın yazıları en az yemekleri kadar lezzetli.
#Sunar Kural Aytuna‘Lüfer Bayramı’nın dördüncüsü bu yıl bir boğaz köyü olan Kuzguncuk’ta kutlanacak. Eh ben de hem mutfağını hem yaşamını orada kurmaya çalışan biri olarak elimden geldiğince ev sahiplerinden biri olacağım. Bu bayram, gelecek hafta sonu çocuğunuzu da alıp bize gelmek için güzel bir vesile olabilir! Heyecanla hepinizi bekliyoruz.
#KuzguncukShakespeare’den Homeros ve Bedri Rahmi’ye kadar pek çok yazar, şair ve ressamın aklına girmiş nar. Romalılar kabuğundan deri, kendisinden ayakkabı boyası yapmış; Osmanlı çinilerindeyse baş köşeye oturmuş. Bu alımlı ve bereketli meyvenin faydaları da bol. Başlıca antioksidanlardan bir kere; bağırsakları güçlendiriyor, ishali kesiyor, idrar söktürüyor, kolesterolü düşürüyor, cildi güzelleştiriyor... E, dolayısıyla bize de bol bol narlı yemek yapmak düşüyor.