balık pişirme haberleri sayfasında balık pişirme hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1364 balık pişirme haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Balık çeşitleri protein, karbonhidrat ve yağ asidi bakımından en zengin gıda ürünlerimiz arasındadır. Elbette ki her balık türü bazı özelliklerinden dolayı besin ögesi olarak kullanılamamaktadır. Bu yüzden bazı balık türlerini de akvaryumlarda görmekteyiz. Örneğin Japon balığı denilen balık türü akvaryumda beslenebilmektedir. İstavrit, hamsi, dil balığı, uskumru gibi balık çeşitleri ise besin bakımından zengin olduğu için yenebilmektedir. Bu amaçla yazıda sizlerin bilgi sahibi olması için detaylı olarak tral balığı nasıl pişirilir, nasıl temizlenir, nasıl avlanır, faydaları nelerdir, besin değerleri nedir, özellikleri nelerdir, türleri var mıdır detayları ile derledik.
Denizden çıkan en lezzetli balıklardan birisi kokusuz olması ile dikkat çeken dil balığıdır. Tadı yumurtayı andıran, eti bembeyaz olan dil balığını evde fırında kolayca pişirebilirsiniz. Kılçıksız olması nedeni ile kolay bir şekilde temizlenebilen dil balığını fırında rahatlıkla pişirebilirsiniz. Dil Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır sizler için derledik.
Deniz tabanında bulunan dil balığı kahverengi deriyle kaplıdır. Deniz dip balıklarından olan bu tür, balıkçılarda fazla rastlanmayan türlerden biridir. Lezzetli tada sahip olduğu söylenen dil balığı temizleme yöntemleri öğrenildiğinde kolayca tüketilebilir. Dil balığı nasıl temizlenir, derisi nasıl yüzülebilir, dil balığı evde tava içinde nasıl kızartılır sorularının yanıtlarını derledik.
#Dil BalığıMehmet Yalçınkaya 35 yıllık meslek hayatının ilk kitabı ‘Denizden’i geçen hafta çıkardı. Mutfağımızdaki balık algısını değiştirmek isteyen, yok olan türlere dikkat çeken ve bu konuda farkındalık yaratmak isteyen Mehmet Şef’le Ayvalık’ta bir araya geldim...
#YAZARMERSİN Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü'nden 2013 yılından mezun olan Ayça Avuloğlu, iş bulamayınca Mezitli Belediyesi Balık Pazarı'nda balıkçı oldu. Çeşitli sosyal sorumluluk projelerinde görev yapan, formasyon, eğitim koçluğu ve AB Proje yazarlığı konusunda eğitim alan Avuloğlu, memleketi Sivas'ta iş bulamayacağı endişesi ile Mersin'de kaldı. Burada da yaptığı başvurulara yanıt alamayan Avuloğlu, mesleği dışında bir iş aramak zorunda kaldı. Balık pişirme salonunda çalışmaya başlayan Avuloğlu, kimi zaman balık satıyor, kimi zaman da pişirme bölümünde çalışıyor. Avuloğlu, mesleğini yapabileceği günün gelmesini bekliyor.Mezun olduktan sonra bir dönem özel bir dershanede öğretmenlik yapan Avuloğlu, Daha sonra formasyon, eğitim danışmanlığı ve eğitim koçluğu eğitimleri aldım ama maalesef öğretmenlik bana göre değildi. Sonuçta Eğitim Fakültesi değil Fen Edebiyat Fakültesi mezunuyum. Çalışmalar yapıp aynı zamanda emeğinizin karşılığını alıp hayatınızı kazanabileceğiniz, maddi karşılık alabileceğiniz işler var ama maalesef bu tarz işler bulamadım. Çeşitli STK, dernek ve şirketlere başvuru yaptım ama dönüş olmadı. Hala çabalıyor, uğraşıyorum. Bu arada hayatımı devam ettirebilmek için balıkçıda çalışıyorum. Ne iş olsa yapıyorum dedi.Çalıştığı ortamı sosyolog olarak kendisine bir araştırma alanı gibi gören Avuloğlu, Kendi alanımda çalışmak istiyorum ama iş bulamıyorum. Hayatımı kazanmayı sağlayacak bir paraya ihtiyacım var. Projelerde gönüllü olmak bir yere kadar sürüyor. Benim için tüm bu işler bir geçiş süreci. Bir sosyolog olarak bu balıkçı da bir araştırma alanı benim için. Bundan önce tenis kortlarında çalışıyordum. Orada farklı bir zümreye hitap ediyordum, burası farklı bir zümreye hitap ediyor. Bunların hepsi aslında birer done, veri, birikim. Artık bunları da bir şanssızlık olarak görmüyorum dedi.
#İşsizlikBen böyle kaya barbun yemedim! Kalkan, Elkano lokantasıyla yarışır. Patlak gözlü mercan için destan yazılır. İş balık pişirme, özellikle mangalda pişirme olunca İspanya’nın Asturias bölgesindeki Güeyu Mar restoranı bana göre dünyada ilk ikide veya üçte...
#Güeyu Mar