Omega-3 yönünden zengin bir besin olan balık, sağlık için çok faydalı. Özellikle de mevsiminde düzenli olarak tüketilmesi öneriliyor. Ancak en yüksek faydayı sağlaması için doğru hazırlanması ve tüketilmesi de önemli. Peki balığın sağlığa faydaları neler? Nasıl tüketilmeli?
#BalıkGünümüzde birbirinden farklı balık türleri bulunmaktadır. Özellikle balıkların avlanma şekilleri ve tüketim yöntemleri çok merak ediliyor. Panga Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Asya Kedi balığı faydaları ve özellikleri nelerdir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Günümüzde birbirinden farklı balık çeşitleri bulunmaktadır. Bu balıkların her biri farklı özelliklere sahiptir. Mürekkep balığı da özel balıklardan birisidir. Mürekkep balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Mürekkep balığı faydaları ve özellikleri nelerdir tüm detayları ile derledik.
Balıkların her biri farklı bir lezzete sahiptir. Özellikle en çok tüketilen balıklardan birisi de levrektir. Kolay bir şekilde pişirilen levrek oldukça lezzetlidir. Levrek Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Bayağı Levrek balığı faydaları ve özellikleri nelerdir detayları ile derledik.
Dünyanın büyük bir kısmını kaplayan sular içlerinde milyonlarca canlının yaşadığı yerler olmaktadır. Su altında yaşayan canlıların çoğu insanlar için önemli bir besin kaynağı olarak ifade edilmektedir. Balıklarda bu canlılardan biri olmaktadır. Mersin balığı da bu balık türlerinden biri olarak ifade edilmektedir. Peki, mersin balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Mersin balığının faydaları nelerdir detayları ile derledik.
Günümüzde birbirinden farklı balık türleri bulunmaktadır. Özellikle mırlan balığı lezzeti nedeniyle çok fazla tercih edilmektedir. Mırlan balığı nasıl pişirilir, nasıl temizlenir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Granyöz balığı, görünüm olarak genellikle levreğe benzer. Bu nedenle de kaya levreği adı ile de bilinir. Lezzetli bir balık türü olması nedeni ile balık severler çok sık tarafından tercih ediliyor. Görünümü bakımından levreğe çok benzeyen bir özelliği bulunur. Granyoz Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır sizler için derledik.
Deniz tabanında bulunan dil balığı kahverengi deriyle kaplıdır. Deniz dip balıklarından olan bu tür, balıkçılarda fazla rastlanmayan türlerden biridir. Lezzetli tada sahip olduğu söylenen dil balığı temizleme yöntemleri öğrenildiğinde kolayca tüketilebilir. Dil balığı nasıl temizlenir, derisi nasıl yüzülebilir, dil balığı evde tava içinde nasıl kızartılır sorularının yanıtlarını derledik.
#Dil BalığıÖzsu Balık Yönetim Kurulu Başkanı Şemsi Kavalar, “Türkiye kültür balıkçılığı sektöründe dünyadaki kilit oyunculardan biri. Üç yanı denizlerle çevrili Türkiye’nin çok büyük kapasitesi var. 170 bin tonluk levrek ve çipura üretimimizle Avrupa birincisiyiz. Bu kadar başarılı bir sektörün parçası olmaktan heyecan duyuyoruz” dedi.
#İzmir"Bu köşeyi ilk günden beri takip edenler bilecektir" diye başlamak isterdim bu yazıya ama annem ve birkaç yakın arkadaşım dışında yazdıklarımı ilk günden beri hiç kaçırmadan okuyan birileri olduğunu zannetmiyorum. Yine de hasbelkader yazılara denk gelmiş olanlar genellikle beden sağlığını destekleyen yiyeceklerden bahsettiğimi fark etmiştir.
#DepresyonYaşar Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Gıda Teknolojisi Program Sorumlusu Dr. Eylem Ezgi Fadıloğlu, kış hastalıklarından korunmak için ‘süper gıdalar’ olarak bilinen balık, kemik suyuna çorba, kefir, kakao, ceviz, zencefil, baklagiller ve zeytinyağı gibi bağışıklık sistemini güçlendiren, besin değeri yüksek gıdaların tüketilmesini önerdi.
#Kış HastalıklarıPilates popülaritesi hızla artan bir egzersiz. Çok yönlü faydaları nedeniyle benim de yürekten desteklediğim bir aktivite. Ama onda da kafa karıştıran, yanlış algılanan ya da doğru sayılan bazı ayrıntılar var. İsterseniz daha kolay akılda kalabileceğinden hemen sorular ve cevaplara geçelim.
#Osman Müftüoğlu