Yaz geldi, artık parklarda ya da ormanlık alanlarda daha çok vakit geçiriyoruz. Ülkemizin yeşil alanlarında azımsanamayacak sayıda zehirli bitki bulunuyor. Bu bitkilere herhangi bir şekilde temas etmek, ölümcül sonuçlara dahi yol açabiliyor. Peki yaşam alanlarımızdaki zararlı bitkiler hangileri? Daha çok nerelerde bulunuyorlar? İşte uzak durmanız gereken türler…
#BitkilerDünya üzerinde pek çok yararlı ot bulunmaktadır. Yaşadığımız coğrafyada da insan sağlığına iyi gelen oldukça faydalı otlar bulunmaktadır. Bu otlardan bir tanesi de baldıran otudur. Baldıran otu tüketimi uzman kişiler tarafından tavsiye edilmekte ve önerilmektedir. Son günlerde tavsiyeler artınca baldıran otu ile ilgili araştırmalar da artmıştır. Peki, baldıran otu nedir? Baldıran otu ne işe yaramaktadır? Baldıran otu nasıl kullanılır? Baldıran otunun faydaları nelerdir? İşte baldıran otu ile ilgili tüm detaylar.
#Baldıran Otu- Sağlığa faydaları nedeniyle doğadan toplanarak tüketilen bazı yabani otların, zehirli olan benzerleriyle karıştırılmasının ölümle sonuçlanan vakalara yol açabildiği belirtildi- Zararsız otlarla en çok karıştırılan zehirli yabani bitkiler; baldıran otu, acı çiğdem ve boru çiçeği olarak biliniyor- Prof. Dr. Menemen: "Baldıran otunun birkaç gramı bile yetişkin bir insanın ölümüne neden olabilir"
Deniz kasabası olan Bodrum’un, tüm Ege’de kendini hissettiren mutfak kültürünün yanı sıra kendine has yemekleri var. Çok yakınındaki Yunan adaları nedeniyle Rum mutfağından da etkilenmiş. Elbette Bodrum sofralarının baş lezzetleri balık ve yöresel otlar. Balıktan her şey yapılıyor burada: Çorba, pastırma, börek, salata... Hardal otu, ilmik otu, baldıran otu yörenin belli başlı yemek malzemeleri.
Mart festivallerle geliyor. Fethiye’den İrlanda’ya uzanan geniş bir coğrafyada danstan yemeğe çok sayıda organizasyon seçeneği var. Baharın habercisi ve bahar bereketinin getirdiği lezzetlerle damaklara da hitap eden yerel festivaller çoğunlukta. İşte yurtiçi ve yurtdışından birkaç öneri…
#FestivalŞifa arayan vatandaşların hastanelerden ve eczanelerden sonra bitkisel ilaçlar almak için sık sık gittiği aktarlara ayar geldi. Vitrinlerine “Nane gribe, adaçayı nezleye iyi gelir” yazısı asması yasaklanan aktarlar; güzelavrat otu, baldıran, kurtboğan, adasoğanı ve bitkisel karışım da satamayacak
#Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp GümüşAsıl mesleği olan grafikerliği bırakarak mutfağa giren Mikail Erdoğan, 40’ından sonra aşçılık yapmaya başladı. İstanbul Şişli’de Şifalı Mutfak adında bir restoran açtı. Yemeklerine 80’e yakın bitki çeşidinden uygun olanları katarak, değişik tatlar elde etti. Yeni tatlar müşteriler tarafından da çok beğenildi. Mikail Erdoğan Şifalı Mutfak’ın şifalı bitkilerini, Anadolu’nun dört bir yanından ve Kafkasya’dan getiriyor.
Niğde Ulukışla sınırları içerisinde yer alan Darboğaz kasabası, sahip olduğu coğrafi konumun avantajlarıyla dört mevsim ziyaret edilebilecek bir yer. Bolkar Dağları’nın doğal zenginlikleri sayesinde bölgede dağcılık, kar sörfü, trekking, kampçılık ve avcılık yapılabiliyor.