Hafta sonu nerelere kaçsak diye düşünürken, madem kış kendini hâlâ tam olarak hissettirmemişken, hava yazdan kalma, Balat’a gitme fikri düştü aklıma. Plân yapmadan attım kendimi Balat'ın otantik sokaklarına... Semtin tarihi dokusu, kokusu, insanı derken, günün sonunda "iyi ki gelmişiz" diyerek, tatlı bir yorgunluk eşliğinde evinize döneceğiniz keyifli bir durak Balat.
#Balat CafeleriTürkiye'de hem tarihi cami hem de tarihi kiliselerin sayısı bir hayli fazladır. Ülkemize gelen yabancı turistlerin de ilk uğrak yerlerinden birisi olan bu tarihi kiliseler her geçen gün ziyaretçi sayısını arttırmaya devam ediyor. Ülkemizde ki en önemli tarihi kiliseler arasında yer alan Sveti Stefan Kilisesi de hala ibadethane olarak kullanılan kiliselerden birisidir. Sveti Stefan Kilisesi en çok araştırılan kiliseler arasına girmiştir. Dolayısıyla buranın tarihi önem teşkil etmektedir. Bu kiliseyi ziyaret etmek isteyen yerli ve yabancı turistler de kilise hakkında detaylı bilgi edinmektedirler. Peki, Sveti Stefan Kilisesi nerededir? Bu kiliseye nasıl gidilir? Sveti Stefan Kilisesi tarihi nedir? Bu kilisenin yapımında hangi mimari özelliklerinden yararlanılmıştır? İşte Sveti Stefan Kilisesi ile ilgili her şey.
#Seyahatİstanbul’un griliğinden kaçıp biraz olsun nefes almak ve mahalle kültürünü yaşamak için en güzel birkaç adresten biri Kuzguncuk… Boğaz’ın kıyısında cami ve kilisenin yan yana yükseldiği, adım attığınız andan itibaren 19. yüzyıl İstanbul’unun kozmopolitliğini hissedeceğiniz ve hoşgörü ortamını sonuna kadar barındıran bir semt… Geçen hafta sonu Kuzguncuk’un sokaklarında kayboldum ve beklenmedik birçok sürprizlerle karşılaştım. İşte size ailecek nostaljik bir gezi yapacağınız Kuzguncuk gezi rehberi…
#Kuzguncuk Nerede?Yüzlerce yıllık birikim, devasa bir külliyat, kuşaktan kuşağa aktarılan pratikler... Türkiye’nin lezzet hazinesi, kimilerine göre yeryüzünün en zengin birkaç mutfağından biri, pek çoğumuza göre de en güzeli. Peki bütün bu güzeller içinde en güzel 100 hangileri? Artık tereddüde gerek yok: Gastronomi düzeyi tartışılmayacak büyük bir heyet bunları sizin için belirledi.
#Türkiye'nin En Lezzetli 100 YemeğiTüm dünya bir 14 Şubat Sevgililer Günü'nü daha kutlamaya hazır. Erkeklerin genelde "Kim icat etti bu günü" diye hayıflandığı, kadınların ise "Aşkım acaba bana ne hediye alacak" diye düşündüğü bu nadide günü kutlamayı adeta bir misyon olarak gören çiftler hazırlıklarını şimdiden yaptı. Sürprizler hazırlandı. Belki binlerce kişi o özel günde evlilik teklifinde bulunacak, kimileri sade bir yemek yiyecek ve birbirlerine aldıkları hediyeleri sunacak. Daha ne yapılabilir ki zaten? Sona kalanlar ise dona kalmadı. Korkmayın... İşte İstanbul'da yaşayan ve "Nereye gideyim" diye düşünenler için 10 romantik yer...
#Cihanin_Resimli_GünlüğüBaşarı budur. <br> İşini tutkuyla yapmak, kendini inşa etmek budur. <br> 10 yıl önce sıradan, normal bir rehberdi. <br> Hürriyet’in Seyahat ilavesinde yazmaya başladı. <br> 10 yıl boyunca yazdı, yazdı, yazdı... <br> Beş kuruş para almadı. <br> İnsanlar, “Ne kadar boş işlerle uğraşıyorsun! Bedava yazı yazılır mı? Bir de ardından tura çıkıyorsun, yazık değil mi sana?” dediler. <br> Aldırmadı. <br> Ama son gülen o oldu.
Evet yanlış okumadınız. Cep telefonunu fırça gibi kullanarak fotoğraf sanatına yeni bir bakış açısı ve canlılık getiren Jean-Marc Arakelian’la; 25 Haziran 2011’e kadar görebileceğiniz, İstiklal Caddesi’nde bulunan Beyoğlu Sanat Galerisi’ndeki ‘İstanbul'u Fotoğraflamak: Yeni Bir Perspektif’ sergisini, fotoğrafları, İstanbul’u ve dünyayı konuştuk.
Adana’dan bir saat uzaklıktaki Kozan’a uğradığınızda, eşi benzeri olmayan bir manzara karşılar sizi. Dümdüz bir ova, tam ortasında arzın merkezinden dünyaya kafa tutarcasına yükselen 1000 metrelik sarp kayalıklar... Kendisi bile yeterince etkileyici iken, bu inanılmaz zirvenin tepesinde bir kalenin kalıntılarını görmek duygusunu varın siz düşünün. İnsanın aklı ermiyor doğrusu, bu insanlar oraya nasıl çıkmış, bu kaleyi nasıl yapmış? Sonra insanın aklına daha güncel bir soru geliyor: “Asıl ben tepeye nasıl çıkıp da kaleyi keşfedeceğim?”
Selanik’e gitmek için iki yol var: Biri havadan Atina’ya uçmak, oradan da yarım saatlik uçak ya da üç saatlik tren yolculuğuyla kente ulaşmak. İkincisi ise Esenler Otogarı’na gidip bir otobüse binmek. Havayolunun meşakkatlerini herkes biliyor.
Edirnekapı'daki küçük Kariye Mahallesi, İstanbul'un en büyük hazinelerinden biri. Bizans şehri İstanbul'la Osmanlı şehri İstanbul'u aynı anda hissetmek mümkün burada. Dünyanın en güzel mozaik müzelerinden biri olan Kariye Müzesi, (eski Chora Manastırı ve Kilisesi, sonra Kariye Camii) burayı bütün dünyanın en önemli tarihi merkezlerinden biri yapıyor.