Mevsimsel değişimlerin beslenme düzeni üzerine etkisi vardır. Her mevsim tüketilmesi gereken besin ve gıdalar farklılık gösterebilir. Baharla birlikte gelen bahar yorgunluğu kişiyi olumsuz etkiler. Bahar ayları için farklı bir beslenme düzeni uygulayarak bu sorunun önüne geçebilirsiniz. Peki bahar aylarında dengeli beslenmek için hangi gıdaların tüketilmesi gerekir?
#Baharda Tüketmenizi Gereken BesinlerKışın ağırlığından kurtulmak isteyenlerin önceliği doğanın bize sunduğu gıdaları mevsiminde ve ölçülü bir şekilde tüketmek olsun. Karaciğere yardımcı, detoksifikasyonu destekleyen gıdalarla bedeni temizlemek için bol bol salata tüketebilir, sebzeleri omletlere dahil edebiliriz.
#YazBaharın en güzel şekli ile yaşandığı bu günlerde kendinizi bitkin, enerjisi düşük, isteksiz, yorgun ve huzursuz mu hissediyorsunuz? Bunun nedeni bahar yorgunluğu olabilir! Ancak normalde geçici olan bu durum gerekli önlemler alınmazsa kronikleşebildiğinden dikkatli olmak gerekiyor.
#Bahar Yorgunluğuİnsanlar yediği yiyecekleri kolesterol, tansiyon, şeker gibi hastalıklarına uygun seçer ve en sağlıklı olanı yemeye çalışır. Ancak unuttukları bir şey var: Sağlığı iyileştirici bazı yiyecekler kimi ilaçlarla etkileşime girerek sorunlara sebep olabiliyor. Peki hangi besin hangi ilaçlarla tüketilmemeli? Detaylar haberde...
#SağlıkMevsim değişikliği ile birlikte özellikle bahar aylarında görülen bahar yorgunluğu, halsizlik, yorgunluk gibi pek çok şikayeti beraberinde getiriyor. Bu zamanlarda beslenme ve gündelik alışkanlıklar da oldukça etkili bir rol oynuyor. Peki, bahar yorgunluğu hangi aylarda başlar, ne kadar sürer? İşte, bahar yorgunluğu belirtileri ve iyi gelen yöntemler...
#Bahar YorgunluğuHalsizlik, sürekli uyuma isteği, sebepsiz mutsuzluk, dikkat eksikliği gibi sorunlar mı yaşıyorsunuz? Erken uyumanıza rağmen sabahları yorgun mu kalkıyorsunuz? Cevabınız “Evet” ise nedeni yaşam kalitenizi düşüren bahar yorgunluğu olabilir. Ancak endişelenmenize gerek yok. Çünkü bahar aylarının tadını çıkarmanıza engel olan bu durumu beslenme listenize ekleyeceğiniz besinlerle ortadan kaldırmanız mümkün.
#ANKARAİlkbaharın gelmesiyle birlikte üzerinde yorgunluk hissi yaşayanlar bunun nedenlerini ve tedavi yöntemlerini merak ediyorlar. Bahar yorgunluğu denilen bu halsızlık hissi ve ruh hali değişimleri kişilerin davranışlarına da yansıyabiliyor. Peki, bahar yorgunluğu nasıl geçer, ne zaman biter? İşte, bahar yorgunluğu belirtileri ve iyi gelen şeyler...
#Bahar YorgunluğuBahar aylarının gelişiyle birlikte, alerji, bahar yorgunluğu gibi mevsimsel sorunlar araştırılmaya başlandı. Ruhsal ve fiziksel değişikliklerin yaşanmasına neden olan bu bahar hastalıkları günlük yaşantıyı da olumsuz etkileyebiliyor. Peki, bahar yorgunluğu hangi aylarda başlar, nasıl geçer? İşte bahar yorgunluğu belirtileri ve nedenleri...
#Bahar YorgunluğuKış boyunca daha az harekete alışan vücudumuzun ve yavaşlayan metabolizmanın baharın gelmesi ve doğanın canlanmasıyla birlikte değişen ısı, ışık ile nem oranına adapte olmaya çalışması bahar yorgunluğuna sebep olabiliyor. Bu da yorgunluk, huzursuzluk ve uyku halini de beraberinde getirebiliyor. Ancak, bu durum vitamin açısından zengin besinleri tüketilerek engellenebilir. Peki vücuda enerji veren yiyecekler nelerdir? İşte enerji deposu besinler...
#Enerji Veren Besinlerİlkbahar ile birlikte başlayan sıcaklık ve basınç değişimlerinin insan vücudu üzerinde problemler meydana getirdiğine dikkat çeken Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Cem Nevşioğlu, doğru beslenmeyle bahar yorgunluğundan kurtulmanın mümkün olduğunu söyledi. Nevşioğlu, bahar yorgunluğunun etkilerini hafifletmek için tavsiyelerde bulundu.
#Beslenme Ve Diyetetik Uzmanı Cem NevşioğluBeslenme ve Diyet Uzmanı Yıldız Melek Aksoylu, orucun sağlığa iyi gelen yönlerine, sahur ve iftar vaktinde tüketilecek besinlerin önemine dikkat çekti, “Hiç durmadan çalışan metabolizma için en mükemmel tatil oruçtur. Oruç, organların çalışma kapasitesini arttırır” dedi.
#İftar Nasıl OlmalıBir kışı daha geride bıraktık. Güneş ışınlarıyla birlikte mutluluk ve enerji seviyemiz artarken, alerji, halsizlik, uyku isteği gibi sorunlar da hayatımıza giriyor. Baharla gelen sorunlarla başa çıkabilmek ve fit olabilmek için beslenme ve aktivitenin önemi büyük. Doç. İsmet Tamer, bahara sağlıklı girmek için 10 etkili yöntemi açıkladı.
#Bahar Aylarında BeslenmeVücudumuzdan toksinlerin atılmasından sindirim sistemine, kan dolaşımından, besinlerin emilimine kadar birçok sistemin işleyişinde hayati bir rol üstlenen su, genel sağlığımız açısından da son derece önem taşıyor. Yeterli miktarda su tüketimi diğer organlar gibi cildin de vazgeçilmezlerinden biri.
#BanyoBulutların arasından aralanan güneşin sıcaklığını hissetmeye başladığımız, yaza adım adım yaklaştığımız bu günlerde gardırobumuzdaki kışlık kıyafetlerin yerini de yazlık tiril tiril kıyafetler almaya başladı. Kışın kalın kazaklarla gizlemeye çalıştığımız kilolar da mevsim değişikliğinin getirdiği yazlık kıyafetlerle ortaya çıkmaya başladı. Uzman Diyetisyen Aslıhan Küçük, fazlalıkları gizlemenin değil, yok etmenin formüllerini açıkladı.
#Sağlıksız BeslenmeBahar ışığı, rengiyle pek çoğumuza iyi geliyor. Ancak bir geçiş mevsimi olan baharda, halsizlik ve yorgunluk hissedenler de az değil. Bu durumla baş etmek için sihirli bir değnek bulunmasa da beslenme alışkanlıklarında yapılacak bazı küçük ayarlamalar bile yetebilir.
#Mesude Erşan5 rengi kapsayan besinler ile sofralarınızı renklendirin! Ayrıca kalp hastalıkları, kanser, sindirim sistemi hastalıkları, diyabet, hipertansiyon gibi kronik hastalıklara karşı 5 rengi kapsayan besinler ile korunun. İşte 5 rengi kapsayan muhteşem besinler…
#Beslenme