Bugün Türkiye 50 tane tıp fakültesinin kadrolarını hazırlayabilecek durumda. Tıp fakültelerine bir sürü öğrenci alacağımıza az öğrenciyle çok fakülte açmak daha doğrudur. Fakat şunu açıkça teslim etmeliyiz: 50 tane hukuk fakültesi açacak hukuk bilginimiz yoktur. Herkes hukukçu olamaz ve yetiştirilmesi için de titiz davranmak gerekir. Ciddiyet ve iyi niyetle hukuk eğitimini düzenlersek 10 yılda bile verimini almaya başlarız. Adliye sistemi ve yargıyla toplumumuzun ilişkilerinin girdiği çıkmaz, bu acil müdahaleyi gerektirmektedir.
#YazarAnı türünün özelliklerini taşıyan Babürname'nin özellikleri ve kim tarafından yazıldığı merak konusu oldu. Pek çok dilde defalarca baskısı yapılan eser hakkında bilgi almak isteyen vatandaşlar, 'Babürname nedir?' ve 'Babürname kimin eseri?' sorularının yanıtı arıyor.
#Babürname Nedir?Son derece engin bir kültüre sahip olan Babür, okumaya karşı büyük bir ilgi duymaktaydı. Kendisini unutarak bütün gününü kütüphanelerde geçirebilirdi. Komutanları pek çok zaman bu nedenle ortadan kaybolduğu için endişelenmişlerdir. İyi derecede at binicisi ve avcı olan Babür, iki savaş arasında avlanırken, kimi zaman yollarda şiir yazmak için durur ya da gözlemlerini yazıya dökerdi.
#Babür ŞahTimur’un soyundan gelen ve 1483 ile 1530 yılları arasında yaşayan Hind-Türk İmparatoru Bábur Şah, liderliğinin yanısıra kuvvetli bir yazar ve güçlü bir şairdi. "Hatt-ı Báburi" denilen yepyeni bir de yazı icad etmiş, üstelik bu yazıyla bir de Kur’an yazdırmıştı. Dünyada tek nüsha olan bu Kur’an, şimdi İran’ın Meşhed kentindeki bir kitaplıkta muhafaza ediliyor.
Ramazan Bayramı hepimize kutlu ve hayırlı olsun! Bugünü ziyaretlerle geçireceğiz, devlet protokolü birbiriyle bayramlaşacak ve TV’lerden büyüklerimizin rutin bayram mesajlarını dinleyip birbirlerine çikolata ikram ederken söyleyecekleri klişe sözleri seyredeceğiz.