Yıllardır İstanbul Arkeoloji Müzesi'nde bulanan ve üzerinde geometrik ayrıntılar bulunan kil tabletle ilgili tartışma alevlendi. Avustralyalı bir matematikçi, 3 bin 700 yıllık kil tabletin bilinen en eski uygulamalı geometri örneği olduğunu açıklarken İstanbul Arkeoloji Müzesi Müdürü Rahmi Asal, tabletin çok daha eskiye dayandığını düşündüklerini açıkladı.
#BabilKur’ân-ı Kerîm’de ahid sandığından, Tâlût’un kral oluşu sebebiyle bahsedilmektedir. Kutsal kitaplara göre tanrı, İsrail halkına Ahit Sandığı'nı yapma emri verdi ve böylece Kutsal Topraklar bir başka güç tarafından ele geçirilirse On Emir Tabletleri korunmuş olacaktı. Ahit Sandığı nedir, nerede? İşte Ahit Sandığı hakkında bilgiler...
#Ahit Sandığı NedirBu yıl 120. yılını kutlamaya hazırlanan İstanbul Arkeoloji Müzesi, alanında dünyanın en büyük ve zengin müzeleri arasında yer alıyor. Aynı zamanda Türkiye’nin müze olarak kullanılmak üzere inşa edilmiş en eski yapısı. Bu hafta gezi sayfamızı tek bir yapıya ayırdık. Çünkü bir milyonu aşkın esere sahip müzeyi gezmek, orta büyüklükte bir kasabayı gezmekten daha uzun sürüyor. Gülhane Parkı’nın yeşillikleri arasından geçerek gitmek en keyifli yol. Yüzyıllık ağaçların gölgesindeki bahçesinde soluklanmayı ihmal etmeyin.
Asur şehrinden çıkıp Dicle kıyısı boyunca kuzeye ilerleyerek, Fırat Nehri’ni geçtikten sonra Kültepe-Kaniş'e giden iki yoldan biri Diyarbakır-Urfa-Malatya-Kahramanmaraş-Kayseri, diğeri Urfa-Gaziantep- Adana-Gülek Boğazı-Konya rotasını izlemektedir.