Doğanın kıymetini içinde bulunduğumuz salgın döneminde çok iyi anladık… Yaz sezonu tüm hızıyla devam ederken farklı bir tatile çıkmak istiyorsanız tercihiniz çiftlik otellerinden yana olabilir. Dalından hormonsuz domatesi, biberi koparıp yiyebileceğimiz, hem eğlenip hem de dinlenebileceğimiz adresleri jürimize sorduk. 10 farklı adresi sıraladık.
#GazetehaberleriAyva dünyada en fazla yetişen ağaç türlerinden bir tanesidir. Ülkemizde de yine ayva üretimi oldukça fazladır. Bundan dolayı ayva ağaçları popülasyonu ülkemizde geniş bir alana yayılmıştır. Ayva ağacı yetiştirmenin belirli bir püf noktaları vardır. Ayva ağacı yetiştirmenin püf noktalarını merak edenler internet üzerinden ayva ağacı araştırması yapmaktadırlar. Peki, ayva ağacı nedir? Ayva ağacı nerede yetişmektedir? Ayva ağacı nasıl yetiştirilir? Ayva ağacının özellikleri nelerdir? İşte ayva ağacı ile ilgili bilinmesi gereken detaylar.
Gördes Kalkınma ve Yerel Eylem Grubu Derneği kalkınma uzmanları, 'Yerel kalkınma stratejisi' hazırlıkları kapsamında Kıranköy Mahallesi'ndeki ayva üreticileri ile buluştu. Gördes’in lezzeti ve aromasıyla ünlü ve unutulmaya yüz tutan ayvasının kaymakamlık ve belediye tarafından yapılan çalışmalarla yeniden gözde ürün olduğu vurgulanırken ayva bahçelerinin yaygınlaştırılması için çalışmaların devam edeceği bildirildi.
#ManisaKahramanmaraş'ta "sarı altın" olarak isimlendirilen "Şahinkaya ayvası", başta Rusya olmak üzere birçok ülke tarafından tercih ediliyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Emiralioğlu: "Bölgemizde yıllık yaklaşık bin ton civarında ayva üretimi yapılıyor. Bunun da yüzde 50-60'ı ihraç ediliyor" açıklamasında bulundu.
#Kahramanmaraş Şahinkaya AyvasıKahramanmaraş'ta "sarı altın" olarak isimlendirilen "Şahinkaya ayvası", başta Rusya olmak üzere birçok ülke tarafından tercih ediliyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Emiralioğlu: "Bölgemizde yıllık yaklaşık bin ton civarında ayva üretimi yapılıyor. Bunun da yüzde 50-60'ı ihraç ediliyor" açıklamasında bulundu.
#Şahinkaya AyvasıSümerler’den Romalılara, Sezar’dan Hürrem Sultan’a birçok medeniyeti ve tarihi kişiyi kokuyla yaşatmaya çalışan Koku Uzmanı Bihter Türkan Ergül ve ekibi bu kez de İmparator Neron’un kokusunu hazırladı. Ancak bu parfümün diğerlerinden farklı bir özelliği var. Çünkü bu koku sadece Roma’yı yakmasıyla değil koku tutkusuyla da tarihe geçen İmparator Neron’un izlerini taşıyor.
#SümerlerTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan paylaşımına ilişkin, "Ellerine kan bulaşmış, 40 binin üzerinde masumun öldürülmesi, şehit edilmesi kararını vermiş bir katiller sürüsünün üyesi, birkaç gündür Sayın Cumhurbaşkanı'mıza hiçbir şekilde tasvip edemeyeceğimiz ve lanetlediğimiz bazı ithamlarda bulunuyor. Bu sözlerine aynen ve misliyle kendisine iade ediyoruz." dedi.
#İbrahim YumaklıGünümüzde kahvaltılarda tatlı olarak bal, tahin-pekmez ve hazır market ürünleri dışında reçel de kendine yer bulur. Reçel Anadolu’da evlerde kadınlar tarafından hazırlanmaya devam ediyor. Yaz mevsiminde bolca çeşit meyve bulunduğundan reçeller de salça gibi, erişte gibi kışlık hazırlıklar arasındadır.
#BursaSevdiklerimizi buluşturan sofralar kurmak hayatın en büyük zevklerinden. Bu sofralarda konukların yeni tatlar keşfedecekleri yerel peynirlerimizi sunmak, davete değer ve farklılık katar, sohbetin de derinleşmesine aracı olur. İyi düzenlenmiş, lezzetli, özenli bir peynir tabağının ipuçlarını paylaşmak istiyoruz.
#PeynirBir dönem Almanya’da ‘Beton Kralı’ olarak bilinen ATİAD eski Genel Başkanı, İnşaat Yüksek Mühendisi Prof. Recep Keskin, son 6-7 yıldır Türkiye’de organik çiftçilikle uğraşıyor. Alanya-Gazipaşa arasındaki arazisinde başta avokado olmak üzere diktiği 80’e yakın çeşit tropikal ürünle ilgili araştırmalarını kurumsallaştırarak bir ‘Tropikal Akademi’ kurmayı da hedefleyen Keskin, yılın 8-9 ayını arazide geçiyor. Keskin hem Almanya’dan, hem de Türkiye’den emekli. Ama onunki sıra dışı bir emeklilik. 73 yıl önce Anadolu’nun bir başka yöresinde, Uşak’ın bir köyünde çiftçilikle uğraşan bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Keskin, yaşamının bu yeni dönemini yine çiftçi olarak, ama bu kez başarılarla dolu yaşamının deneyimleriyle zenginleşmiş bir tarım öncüsü, yol göstericisi olarak sürdürmeye kararlı.
#Almanya’Da ‘Beton Kralı’ Olarak Bilinen ATİAD Eski Genel Başkanı İnşaat Yüksek Mühendisi Prof. Recep KeskinÖnceki yazılarda bahsettiğimiz gibi; Bursa Mutfağı daha çok Bursa esnafının icat edip sattığı yemekler ile tanınır. Ancak Bursa’da evlerde pişen yemek çeşitliliği de oldukça fazladır. Bu hafta hem lokantaların hem Bursa halkının pişirdiği, Bursa mutfağı yemek çeşitliliğini sizlerle paylaşmak istedim.
#BursaCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir ziyaretinde Tarihi Taşhan Çarşısı'nda "Engelleri Birlikte Aştık - İzmir Buluşması" programında açıklamalarda bulundu. Kamu çalışanları içinde engellilerin oranının yüzde 2’ye yaklaştığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2012 yılında dünyada bir ilke imza atarak engelliler için ayrı ve merkezi bir sınava uygulaması getirdik. Şimdiye kadar 62 bin 337 engelli ataması yaparak bu alanda rekor üstüne rekor kırdık" ifadelerini kullandı.
#Recep Tayyip ErdoğanCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir ziyaretinde Tarihi Taşhan Çarşısı'nda "Engelleri Birlikte Aştık - İzmir Buluşması" programında açıklamalarda bulundu. Kamu çalışanları içinde engellilerin oranının yüzde 2’ye yaklaştığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2012 yılında dünyada bir ilke imza atarak engelliler için ayrı ve merkezi bir sınava uygulaması getirdik. Şimdiye kadar 62 bin 337 engelli ataması yaparak bu alanda rekor üstüne rekor kırdık" ifadelerini kullandı.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanÇelikle üreme yöntemi özellikle tarım açısından en önemli üreme seçenekleri içerisinde yer almaktadır. Günümüzde birçok farklı bitki üzerinden ele alınan ve uygulanan yöntemlerden biridir. Peki, çelikle üreme nedir, nasıl yapılır ve hangi bitkilerde görülür? Çelikle üreme özellikleri ve örnekleri hakkında detayları derledik.
#Çelikle ÜremeDünyada fındıktan kiraza, incirden kayısıya, ayvadan haşhaşa kadar çeşitli ürünlerin üretiminde ilk sırada yer alan Türkiye, geçen yıl bitkisel üretimini yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının olumsuz etkilerine rağmen bir önceki yıla göre yüzde 7,6 artırmayı başardı.
#Fındık