Sıcakların bastırması, tatlı bahar esintilerinin son bulması ile pek çoğumuz içimizi ferahlatacak hafif içecek ve yiyecek arayışına giriyoruz. Sadece yaz aylarında değil dört mevsim boyunca her gün bolca su içmemiz gerektiği için suyu pas geçiyor ve sizi yaz aylarının en sevilen, en ferah yiyecek ve içecekleri ile hürriyet ve leziziz baş başa bırakıyorum.
#LimonataKilerimizin her daim demirbaşı baklagiller protein bakımından zengin olmalarının yanı sıra pek çok vitamin ve minerali de barındırıyor. Kış aylarında daha sık tüketmeye başladığımız çorbaları baklagillerle çeşitlendirerek vücut direncimizi arttırabiliriz. Hem lezzet katıyor hem de uzun süre tok tutuyor.
#BaklagilPalandöken Dağı’nın eteklerine konuşlanmış, yıllar boyunca Türk medeniyetlerine başkentlik yapmış Doğu Anadolu’nun incisi... Kışın soğuğu iliklerinize kadar hissedeceğiniz, kış turizminin gözde adreslerinden… Yiğit ve mert anlamına gelen Dadaşların diyarı Erzurum, gölleri, peribacaları ve şelalesiyle görenleri kendine hayran bırakıyor.
#ErzurumSırtını Palandöken’e yaslamış Erzurum’un alametifarikası içinde barındırdığı pek çok güzellikte saklı. Bir yanınızda uluslararası kayak turnuvalarına ev sahipliği yapan Palandöken Dağı, bir yanınızda sayısız tarihi yapılarla dolu şehir merkezi… Ayrıca köşelerde bekleyen parmak ısırtan lezzetler de cabası… Şehrin yakınlarında bulunan Tortum Şelalesi, Oltu, Tepsicik göleti gibi doğa harikası yerler ise çok büyüleyici… Sizin için gezilecek yerlerden tadılacak lezzetlere kadar güzel bir Erzurum rehberi hazırladım…
#ErzurumYaz ayları sebze ve meyve yönünden çeşitliliğin en fazla olduğu dönem. Özellikle bebekler için oldukça farklı alternatif üretmek mümkün. Hatta kış ayları için dondurucuya hazırlık yapmak kışın çeşit yönünden işinizi kolaylaştıracaktır.
#Kabızlık İçin Bebek MamasıVejetaryen ve vegan mutfak kültürüne sahip ancak damak tadınıza uygun restoran ve kafeleri bulamıyorsanız listemiz tam size göre! Raw beslenme anlayışı, vegan, vejetaryen, glütensiz ve paleo gibi mutfak arayışları için Türkiye’de seçenekler kısıtlı ancak biz en iyilerini seçtik. Beş jüri üyesinin ilk tercihi Zencefil restoran oldu.
#Türkiye’Deki Vegan RestoranlarMasal ismi gibi değil mi? Zaten Zincirlikuyu’daki Zorlu Center’da yaşanan bir Türk rüyası bu. İşin tatlı yanı, bu rüyayı her bütçeden insanın görebilmesi. Le Baron, en önemli iş insanlarının keyif yaptığı, Türkiye’nin ilk ‘viski-sigar’ barı. Güzel ise şehirdeki genç yemek tutkunlarının Türk mutfağı yorumladıkları bir ‘modern meyhane’. Aristokrat olan daha pahalı, güzelliğine güvenendeyse çorba 10 lira.
#GÜZELÜnlü bir söz var: “Kars’ı görmek istiyorsan, Kars’a gitmelisin.” Çünkü bu şehir yol üzerinde değil, memleketin en doğu ucunda yer alır. ‘Geçerken uğrama’ durumu olmaz. Bavulu toplar sadece Kars’a gidersiniz. Ama ben bu söze bir ekleme yapmak istiyorum: “Kars’ı görmek istiyorsan, bir kere gitmek yetmez; bir yazın gitmelisin, bir de kışın...”
#YazKURUTMA yöntemiyle içindeki sıvı maddelerden arındırılan dana ve tavuk etlerini, soya ve mısır nişastasıyla yoğurduktan sonra köfteye dönüştüren firmalar, 165 milyon TL’lik hazır çorba pazarını 200 milyon TL’ye çıkarmanın hesaplarını yapıyor. Yöresel tatları poşete sokan firmalar, piyasaya yeni sürdükleri soğuk çorbalarla da kavurucu sıcaklarda satış rekoru kırmayı başardı.