8 ilde, 1875 kişiyle yapılan Ayak Profili Araştırması’nda Türklerin ayaklarının büyüdüğü ortaya çıktı. 20-65 yaş arasındaki kadınların ortalama ayak numarası 37.8, erkeklerin 43. Araştırma danışmanı Ayak Bileği ve Ayak Hastalıkları Uzmanı Dr. Umur Aydoğan, "Erkeklerde ortalama 42, kadınlarda 37.5’i geçmeyeceğini tahmin etmiştik. Her iki cinste de numaralar büyümüş" diyor.
En değerli kaynaklarımızdan enerji ve suyu en çok kullanıldığımız alanlardan biri de mutfaklar. Mutfakta bulaşık yıkarken yapılan seçimler hem aile bütçesi hem de çevresel sürdürülebilik için büyük önem taşıyor. Bulaşıkları yıkarken tüketicilerin üstünde durduğu en önemli nokta, diledikleri temizliği elde etmek. Tasarruf da bir o kadar önemli. Peki acaba temizlikten ödün vermeden, daha az enerji kullanarak tasarruf yapmak mümkün mü? Bu konuda tüm merak ettiklerimizi P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Dr. Onur Yaprak ile konuştuk.
#Sponsorlu İçerikEn değerli kaynaklarımızdan enerji ve suyu en çok kullanıldığımız alanlardan biri de mutfaklar. Mutfakta bulaşık yıkarken yapılan seçimler hem aile bütçesi hem de çevresel sürdürülebilik için büyük önem taşıyor. Bulaşıkları yıkarken tüketicilerin üstünde durduğu en önemli nokta, diledikleri temizliği elde etmek. Tasarruf da bir o kadar önemli. Peki acaba temizlikten ödün vermeden, daha az enerji kullanarak tasarruf yapmak mümkün mü? Bu konuda tüm merak ettiklerimizi P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Dr. Onur Yaprak ile konuştuk.
#P&G Türkiyeİster kış olsun ister yaz, cildin parlak ve sağlıklı görünmesini sağlamak için düzenli temizlik çok önemli. Çevrenizden ve sosyal medyadan "Yüzünüzü şöyle yıkarsanız, bu ürünü kullanırsanız daha iyi sonuç alırsınız" gibi pek çok farklı görüş duymuş olabilirsiniz. Peki bu iddiaların hangileri doğru? Dermatologlar yanıtladı…
#SağlıkEskiden yeni evlenen çiftlerin aile büyükleri ile beraber yaşaması çok yaygındı. Günümüzde ise çiftler özel hayatlarına daha fazla özen gösteriyor ve imkanlar elverdiği sürece herkes kendi evinde yaşıyor. Elbette aynı evde yaşamasa bile eşinin aile üyeleriyle sürekli vakit geçirmek zorunda kalan, yakın oturan ya da belli dönemlerde birlikte yaşamak zorunda kalanlar da var. Bir Sorudan Fazlası serimizin bu bölümünde konumuz kayınvalideler ve kayınpederlerle birlikte yaşamak ya da yaşamamak...
#Kaynana<b><i>Halk arasında “şeker hastalığı” olarak da bilinen diyabet, dünyada adeta bir salgın hastalık gibi giderek daha fazla sayıda insanı etkiliyor. Diyabet tanısı alanlarda düzenli takip edilemeyen ve kontrol altına alınamayan kan şekeri, böbrek yetmezliğinden kalp krizine, karaciğer yağlanmasından körlüğe kadar pek çok ciddi hastalığa yol açıyor.</i></b> <br><br><b><i>Türk Diyabet Cemiyeti uzmanları, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle diyabet, risk faktörleri, gebelikte diyabet, diyabetin takibi ve önemi gibi konularda toplumu bilgilendirmek amacıyla şu önerilerde bulunuyor:</i></b>
#Sponsorlu İçerikSağlık Bakanlığı'ndan gelen son dakika haberine göre; Bakanlık, ‘Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi’ni güncelleyerek okullarda alınması gereken önlemleri yayınladı. Bakanlık, salgın döneminde mümkünse okullara ziyaretçi kabul edilmemesi gerektiğini belirtti.
#Sağlık BakanlığıSAĞLIK Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, ''Rutin bakımı yapılmış, Sağlık Bakanlığı’nın önerileri doğrultusunda klorlanması sağlanan bir havuzda virüsün yaşamasını çok beklemiyoruz. Bu tür mikroorganizmaların klorla temas halinde ölümleri hemen gerçekleşir’' dedi.
#CoronaDiyabet halk dilinde bilinen adıyla şeker hastalığı, kandaki şeker düzeyini dengeleyen insülin hormonunun; eksikliği ve/veya yeterince salgılanmasına rağmen, vücutta kullanılamaması sonucu oluşan kronik metabolizma bozukluğudur. Dolaşımdaki şekerin hücre içine girememesi kan şekerinin yükselmesine ve böbreklerden süzülerek idrarla atılmasına neden olur. İşte, şeker hastalığıyla ilgili diğer detaylar
#Şeker HastalığıÇağlar öncesinden gelen doğal yöntemleri günümüz teknolojisiyle birleştiren SPA ve wellness otelleri; sundukları spor, sağlık ve güzellik programlarıyla tatilleri mucizeye dönüştürüyor. Sağlıklı olmak, stresten uzak yaşamak, beden ve zihni mümkün olduğunca dinlendirmek, genç kalmak, güzelleşmek... Şimdi tam zamanı… İşte kendinizi yeniden doğmuşçasına canlı, enerjik ve sağlıklı hissettirecek Türkiye’nin en iyi SPA adresleri...
#En İyi Spa Ve Termal OtellerHacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalından Prof. Dr. Okan Bülent Yıldız’ın editörlüğünü yaptığı bu bölüm aynı üniteden diyetisyen Meral Mercanlıgil ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Spor Hekimliği Anabilim Dalından Prof. Dr. Haydar Demirel ve Prof. Dr. Sedat Tolga Aydoğ’un katkıları ile hazırlandı. İşte diyabetle ilgili merak ettiğiniz her şey...
#Diyabet18 Haziran itibariyle bakım çalışmalarının başladığı ve İstanbullunun aylarca trafikte kaldığı FSM Köprüsü’nde çalışmalar dün akşam tamamlandı. Asfaltın kuruması, yol çizgilerinin çizilmesi gibi çalışmaların ardından FSM Köprüsü bugün 8 şeridiyle hizmet vermeye başladı. Köprünün açılmasının ardından sürücüler '1988'de ilk açıldığında bile bu kadar sevinmemiştik' yorumunu yaptı. FSM Köprüsü ile Boğaziçi Köprüsü'nde yaklaşık bir aydır devam eden ücretsiz geçiş uygulaması da saat 17.00'de sona erdi. Hürriyet Dünyası'ndan Seyit Erçiçek, FSM Köprüsü'nden bildiriyor.
Adana’nın Pozantı ilçesindeki 282 kişi kapasiteli Pozantı M Tipi Çocuk Cezaevi’ndeki tutuklular arasında bulunan 7 çocuğun, yaşadıkları tecavüz, taciz ve işkenceyi el yazılarıyla yazıp İnsan Hakları Derneği Mersin Şubesi’ne vermesiyle ortaya çıkan skandal büyüyor. Pozantı Cezaevi’ndeki iddialarla ilgili incelemeler sürerken, CHP'li vekiller Pozantı cezaevindeki taciz ve kötü muamele iddiaları üzerine araştırma yapıp ön araştırma raporu hazırladı.
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Endokrinoloji ünitesinden Doç. Dr. Bülent Okan Yıldız'ın editörlüğünü yaptığı bu bölüm aynı üniteden diyetisyen Meral Mercanlıgil ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Spor Hekimliği Anabilim Dalından Prof. Dr. Haydar Demirel ve Doç. Dr. Sedat Tolga Aydoğ'un katkıları ile hazırlanmıştır.