Avokado haberleri sayfasında Avokado hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 2476 Avokado haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Avokado vitaminler, mineraller ve lif açısından son derece zengindir. Vitamin C, E, K ve B6, folat, niasin, pantotenik asit, magnezyum ve potasyum avokadoda bolca bulunur. Aynı zamanda lutein ve beta-karoten gibi antioksidan pigmentler içerir. Avokadonun %70’e yakını tekli doymamış “iyi” yağlardan oluşur ve orta boy bir avokado yaklaşık 10 gram lif sağlar. Bu zengin içerik ile tam bir ‘süper besin’ olarak anılıyor, mutfakta tatlı-tuzlu her tarifte yer alıyor. Uzman Diyetisyen Didem Yıldız Küçük, avokadonun bilimsel araştırmalarla desteklenen 10 faydasını anlattı.
#BeslenmeÇok yönlü, lezzetli bir süper besin. Evet, kesinlikle avokadodan bahsediyoruz. Son yılların en gözde gıdalarından olan bu kremsiz yeşil meyveyi beslenmenize neden daha fazla dahil etmeniz gerektiğini açıklıyoruz.
#AvokadoBazı besinler var ki birlikte tüketildiğinde daha faydalı olup, vücut için yararı katbekat artar. Yani beraber tüketildiğinde 1+1=5 olabilir. Bu durum besinlerin sinerjik etkisi olarak adlandırılıyor. Birlikte tüketildiğinde faydalarını ikiye katlayan bu besinleri Diyetisyen Gülçin Işık anlatıyor.
#Sinerji Yaratan BesinlerBeslenme biliminde, besinlerin sinerjik etkilerinden faydalanmak için araştırmalar devam ediyor. Yapılan çalışmalar yumurta ve avokado birlikteliğinin karın bölgesindeki yağları yakmaya yardımcı olduğunu gösteriyor. Uzman Diyetisyen Gamze Şanlı Ak konuyla ilgili değerli bilgilerini bizimle paylaştı. Ayrıca avokadolu omlet ve karın yağlarını yakan smoothie tarifini bizimle paylaştı.
#YumurtaHep denildiği gibi 'Cildimiz genç görünmemizi sağlayan en güzel giysimizdir.' Cildimizin sağlıklı görünmesi de yediğimiz şeylerden geçiyor. Peki, cildimiz için neler yemeliyiz? İşte, cildiniz için en iyi 9 besin!
#DiyetAvokado yaprağı kasların gevşemesine, ağrıların dinmesine ve mide rahatsızlıklarına iyi gelir. Avokado yaprağını genelde çay olarak tüketebilir ve cilde olan etkilerinden de faydalanabilirsiniz. Vücudun şeker ihtiyacını karşılaması sebebiyle diyabet için de oldukça etkilidir. Avokado yaprağı faydaları ve çayının nasıl hazırlandığı hakkında ayrıntıları derledik.
#AvokadoAvokado sağlığa olan faydalarıyla beslenme listelerinde yer alan bir besin. Omega-6 ve omega-9 yağ asitleri yönünden oldukça zengin bir meyve olan avokado, ayrıca vitamin ve lif deposu. Bu faydalı meyvenin ham hali birkaç günde olgunlaşıp kısa sürede bozulabilir. Bu nedenle saklamak için birkaç püf noktasına dikkat edilmesinde fayda var. Peki mutfaklarda sık sık yer verilen avokado nasıl saklanır? İşte buzdolabında ve buzlukta ham, olgun, dilimlenmiş ve püre haline getirilmiş avokado nasıl saklamanın püf noktaları...
#Avokado Nasıl SaklanırAvokado, sert olarak toplandıktan sonra olgunlaşmasını sürdüren bir meyvedir. Sağlık açısından faydalı bir meyve olan avokado, vitamin, omega-6 ve omega-9 yağ asitleri yönünden oldukça zengin bir meyve. Ayrıca vitamin ve lif deposu. Avokado nasıl yenir?İşte detaylar...
#AvokadoAvokado, anavatanı Orta Meksika olan çiçekli bitkiler sınıfından tarçın ve kafur ağacını da içine alan defnegiller familyasına ait bir ağaç ve bu ağacın meyvelerinin adıdır. Görünüşü itibariyle armudu andıran avokado, timsah armudu olarak da bilinmektedir. Peki, Avokado nasıl yenir? Avokado Türkiye’de yetişiyor mu? İşte avokadonun faydaları...
#AvokadoSon dönemlerde özellikle diyet yapanların listesinde olan yiyecek türleri içerisinde avokado geliyor. Aynı zamanda sağlıklı bir yiyecek olması nedeniyle pek çok kişi Avokadonun nasıl saklanması gerektiğini merak ediyor. Peki, avokado nasıl saklanır? Avokado kesildikten sonra kaç günde tüketilmeli, kararmaması için ne yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#AvokadoKetojenik, dukan, aralıklı oruç, taş devri, Akdeniz diyeti… Her yıl yeni bir diyet moda oluyor ve büyük vaatlerde bulunuyor. Yıllardır en sağlıklı beslenme şekli olarak bilinen Akdeniz diyeti, kalp sağlığını koruyan, uzun yaşamı destekleyen ve bilimsel araştırmalardan tam not alan bir beslenme şekliydi ama şimdi karşısına çok güçlü bir rakip çıktı. Afrika diyeti…
#Tanzanya DiyetiBaharın müjdecisi çağla çıktı. Yeşil kadife dokusu sertleşip bambaşka bir mucizeye dönüşmeden önce, kısacık mevsiminde tuza banıp çıtır çıtır yediğimiz çağlayı en çok cacığa yakıştırıyorum. Cacık da ayran gibi Türk mutfağının alameti farikası olabilecekken nedense öne çıkarılmayan bir lezzetimiz olageldi. Salatalıkla yapılanın yeri ayrı ama çağla ve marulla yapılabilen cacıklardan da bahsedeceğim bu hafta size.
#Gülay Barbaros AltanBaharın gelişiyle birlikte doğa canlanırken, mevsim geçişlerindeki bu süreçte yaşanan hormonal değişiklikler ve çevresel faktörler, birçoğumuzda yorgunluk halsizlik, uyku düzensizlikleri ve motivasyon düşüklüğüne sebep oluyor. Peki, bu yorgunluğu azaltmak ve baharın tadını çıkarmak için neler yapabiliriz? İşte bu sorunun cevabı bu haftaki yazımızda...
#Yelda BaşaranHepimizin hayali sağlıklı, uzun bir ömre sahip olmak. Fakat son dönemde sık sık genç insanların da kalp krizi geçirdiğini duyuyoruz. Geçen yıl önce 60 yaşındaki Tolga Savacı, sonra 52 yaşındaki Metin Arolat, pazartesi günü de 58’indeki Volkan Konak hayatını kaybetti. Üçünün de kalp krizi geçirdiği söylendi. Kalp Sağlığı Haftası da yaklaşırken bu değerli organımızı nasıl koruyacağımızdan ve nelerle onu riske attığımızdan bahsedelim.
#Hazan Aköz IşıkSuadiye’deki Pigalle adres değiştirdi, Plaj Yolu Sokak’ta başka bir yere geçti. Yeni yerinde çok havalı bir mahalle mekânı olmuş. Müdavimleri değişimden memnun; gittiğimde içerisi doluydu. Yeme-içmenin yanı sıra çarşamba, cuma ve cumartesi akşamları DJ performansı var.
#Melis YılmazInstagram hesabımız @hurriyetlezzetlihayat’ta takipçilerimize ‘Pazı mı, ıspanak mı’ diye sorduk. Anketimize katılanların yüzde 64’ü tercihini ıspanaktan yana kullandı. Her ikisi de sağlıklı ve besin değeri açısından zengin bu yeşil sebzeler, yemeklere, salatalara, böreklere ve hatta smoothie gibi içeceklere bambaşka bir lezzet katıyor. Zümrüt renginde saklı şifalarını yazarımız diyetisyen Berrin Yiğit, tariflerini de Gülay Barbaros Altan yazdı.
#Berrin YiğitSoya sütü meme kanseri riskini artırabilir, yağsız gıdalar yüksek yağlı gıdalardan daha sağlıklıdır, veganlar ve vejetaryenler protein açısından yetersiz besleniyorlar, tüm yağlar kötüdür ve çok daha fazlası... Beslenmeyle ilgili bazı yanlış fikirler birçok kültürde yer etmiş durumda. Beslenme uzmanları ‘ortadan kalkmasını istedikleri’ beslenme efsanelerini ve nedenlerini anlattı.
#Beslenme EfsaneleriYaş ilerledikçe vücudumuz daha az kolajen üretmeye başlar ve bu durum ince çizgiler, sarkan cilt ve kırışıklıkların hızla belirginleşmesine yol açar. Ancak iyi haber şu ki, bazı vitaminler kolajen üretimini artırarak cildinizin genç, sıkı ve pürüzsüz kalmasına yardımcı olabilir.
#Kolajen ÜretimiRamazan ayında sindirim sistemi uzun süreli oruca alışır, öğün sayıları azaldığı için beslenme düzeninde değişiklikler olur. Ayrıca metabolizma Ramazan ayı süresince yavaşladığı için daha kolay kilo alınır. Ramazan ayının bitmesi ile kişilerde psikolojik olarak daha fazla yeme eğilimi gelişir. Fakat Ramazan ayının ardından aşırı yemek, bazı sağlık sorunlarını beraberinde getirebilir. Bu nedenle bayramda az ve sık yeme düzenine geçmek, metabolizmanın hızlandırılması ve olası sağlık sorunlarının önlenmesi için çok önemlidir. Diyetisyen Berna Ertuğ, Ramazan ayı sonrası beslenme kuralları hakkında bilgi verdi.
#RamazanSahuru dengeli bir beslenme düzeniyle geçirmek hem sağlığımızı korumak hem de oruç ibadetini daha rahat yerine getirebilmek açısından büyük önem taşır. Yazarlarımız doktor Ayça Kaya ideal sahur tabağını yazdı; diyetisyen Berrin Yiğit ise hem sahurda yapılmaması gerekenleri hem de enerjik ve zinde bir oruç için sağlıklı ve pratik tariflerini...
#SahurTereyağının sağlığa faydalı mı yoksa zararlı mı olduğu tartışmaları yıllardır sürüyor. Zaman zaman övülüyor zaman zaman yerden yere vuruluyor. Ancak yapılan son çalışma tereyağı sevenleri bir hayli üzecek. Araştırma tereyağı tüketiminin daha erken ölme riskini artırdığını, bitkisel yağların ise yaşam süresini uzatabileceğini ortaya koydu.
#SağlıkSon günlerde yemek yerken vücut pozisyonunun iştah ve sindirim üzerinde etkili olabileceğini iddia eden paylaşımları çok sık görmeye başladık. Bacakları karına doğru çekerek yemek yemenin karın bölgesine baskı yaparak mide kapasitesini etkilediğini, iştahı azalttığını deneyimlediğini söyleyenler var. Peki bunun bilimsel bir dayanağı var mı? Diyetisyen Gülçin Işık ile hem yerken aldığımız oturma şeklinin iştah üzerine etkisini hem de iştahı baskılayan diğer etkenleri konuştuk.
#SağlıkGlokom hastalığının körlük nedenleri içerisinde ilk sıralarda yer aldığını belirten Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Kadriye Ufuk Elgin, bugün dünyada 80-90 milyon glokomlu olduğu bilinmektedir. Her glokomlu ‘potansiyel görme engellidir. Glokom hastalığını tamamen iyileştirmek mümkün değil ancak ilerlemesini durdurmak elimizde” dedi.
#Dünyagöz Ankara HastanesiMaya uygarlığı kalıntıları, beyaz kumsalları, Karayipler’in berrak turkuvaz sularıyla harika bir tatil bölgesi Tulum. Meksika’nın Yucatan Yarımadası’nda, Riviera Maya olarak bilinen sahil şeridi içindeki Quintana Roo bölgesinde. Tüm güzelliklerinin yanında onu böylesine popüler kılansa tasarım harikası otelleri ve bohem tarzı. Kasımda başlayan kurak mevsim nedeniyle şimdi bir Tulum seyahati planlamanın tam zamanı.
#TulumRamazan ayına sayılı gün kala oruç tutarken ne yemeliyiz ne içmeliyiz araştırmalar arasında yer alıyor. Ramazanda kilo almamak kadar, gün boyunca enerjimizin düşmemesi için tok hissetmek ve yeterli vitaminleri alabilmek de ayrıca önem taşıyor. Peki, sahur ve iftarda nasıl beslenilmeli? İşte, Uzm. Diyetisyen & Psikolog Fatma Yurdagül ile Ramazan ayında beslenme tüyoları!
#Ramazan BeslenmeKış aylarının sert koşulları yalnızca ruh halimizi değil, cildimizi de etkiliyor. Hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte cildin nem dengesi bozuluyor, koruyucu bariyeri zayıflıyor ve birçok deri hastalığı tetikleniyor. En sık karşılaşılan şikâyetler arasında kuruluk, egzama alevlenmeleri, ciltte hassasiyet ve kızarıklık yer alıyor. Peki kış aylarında cilt sağlığımızı korumak için neler yapmalı ve hangi yanlışlardan kaçınmalıyız?
#Soğuk Hava Cildimize Neler YaparAvokado vitaminler, mineraller ve lif açısından son derece zengindir. Vitamin C, E, K ve B6, folat, niasin, pantotenik asit, magnezyum ve potasyum avokadoda bolca bulunur. Aynı zamanda lutein ve beta-karoten gibi antioksidan pigmentler içerir. Avokadonun %70’e yakını tekli doymamış “iyi” yağlardan oluşur ve orta boy bir avokado yaklaşık 10 gram lif sağlar. Bu zengin içerik ile tam bir ‘süper besin’ olarak anılıyor, mutfakta tatlı-tuzlu her tarifte yer alıyor. Uzman Diyetisyen Didem Yıldız Küçük, avokadonun bilimsel araştırmalarla desteklenen 10 faydasını anlattı.
#BeslenmeBu yıllar öncesinden gelen fotoğraf çok ünlü bir oyuncuya ait... Elbette onun ilk gençlik yıllarından bu kare... Hatta okul yıllığından. Bugün yıllarını kamera karşısında geçiren bir sinema ve dizi oyuncusu olarak biliyor milyonlarca kişi onu... Ama bundan neredeyse yarım yüzyıl önce daha gençliğinin baharında herkesin basketbol yıldızı olmasını umduğu bir öğrenciydi.
#Tom Selleck