Avokado haberleri sayfasında Avokado hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 2467 Avokado haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Avokado vitaminler, mineraller ve lif açısından son derece zengindir. Vitamin C, E, K ve B6, folat, niasin, pantotenik asit, magnezyum ve potasyum avokadoda bolca bulunur. Aynı zamanda lutein ve beta-karoten gibi antioksidan pigmentler içerir. Avokadonun %70’e yakını tekli doymamış “iyi” yağlardan oluşur ve orta boy bir avokado yaklaşık 10 gram lif sağlar. Bu zengin içerik ile tam bir ‘süper besin’ olarak anılıyor, mutfakta tatlı-tuzlu her tarifte yer alıyor. Uzman Diyetisyen Didem Yıldız Küçük, avokadonun bilimsel araştırmalarla desteklenen 10 faydasını anlattı.
#BeslenmeÇok yönlü, lezzetli bir süper besin. Evet, kesinlikle avokadodan bahsediyoruz. Son yılların en gözde gıdalarından olan bu kremsiz yeşil meyveyi beslenmenize neden daha fazla dahil etmeniz gerektiğini açıklıyoruz.
#AvokadoBazı besinler var ki birlikte tüketildiğinde daha faydalı olup, vücut için yararı katbekat artar. Yani beraber tüketildiğinde 1+1=5 olabilir. Bu durum besinlerin sinerjik etkisi olarak adlandırılıyor. Birlikte tüketildiğinde faydalarını ikiye katlayan bu besinleri Diyetisyen Gülçin Işık anlatıyor.
#Sinerji Yaratan BesinlerBeslenme biliminde, besinlerin sinerjik etkilerinden faydalanmak için araştırmalar devam ediyor. Yapılan çalışmalar yumurta ve avokado birlikteliğinin karın bölgesindeki yağları yakmaya yardımcı olduğunu gösteriyor. Uzman Diyetisyen Gamze Şanlı Ak konuyla ilgili değerli bilgilerini bizimle paylaştı. Ayrıca avokadolu omlet ve karın yağlarını yakan smoothie tarifini bizimle paylaştı.
#YumurtaHep denildiği gibi 'Cildimiz genç görünmemizi sağlayan en güzel giysimizdir.' Cildimizin sağlıklı görünmesi de yediğimiz şeylerden geçiyor. Peki, cildimiz için neler yemeliyiz? İşte, cildiniz için en iyi 9 besin!
#DiyetAvokado yaprağı kasların gevşemesine, ağrıların dinmesine ve mide rahatsızlıklarına iyi gelir. Avokado yaprağını genelde çay olarak tüketebilir ve cilde olan etkilerinden de faydalanabilirsiniz. Vücudun şeker ihtiyacını karşılaması sebebiyle diyabet için de oldukça etkilidir. Avokado yaprağı faydaları ve çayının nasıl hazırlandığı hakkında ayrıntıları derledik.
#AvokadoAvokado sağlığa olan faydalarıyla beslenme listelerinde yer alan bir besin. Omega-6 ve omega-9 yağ asitleri yönünden oldukça zengin bir meyve olan avokado, ayrıca vitamin ve lif deposu. Bu faydalı meyvenin ham hali birkaç günde olgunlaşıp kısa sürede bozulabilir. Bu nedenle saklamak için birkaç püf noktasına dikkat edilmesinde fayda var. Peki mutfaklarda sık sık yer verilen avokado nasıl saklanır? İşte buzdolabında ve buzlukta ham, olgun, dilimlenmiş ve püre haline getirilmiş avokado nasıl saklamanın püf noktaları...
#Avokado Nasıl SaklanırAvokado, sert olarak toplandıktan sonra olgunlaşmasını sürdüren bir meyvedir. Sağlık açısından faydalı bir meyve olan avokado, vitamin, omega-6 ve omega-9 yağ asitleri yönünden oldukça zengin bir meyve. Ayrıca vitamin ve lif deposu. Avokado nasıl yenir?İşte detaylar...
#AvokadoAvokado, anavatanı Orta Meksika olan çiçekli bitkiler sınıfından tarçın ve kafur ağacını da içine alan defnegiller familyasına ait bir ağaç ve bu ağacın meyvelerinin adıdır. Görünüşü itibariyle armudu andıran avokado, timsah armudu olarak da bilinmektedir. Peki, Avokado nasıl yenir? Avokado Türkiye’de yetişiyor mu? İşte avokadonun faydaları...
#AvokadoSon dönemlerde özellikle diyet yapanların listesinde olan yiyecek türleri içerisinde avokado geliyor. Aynı zamanda sağlıklı bir yiyecek olması nedeniyle pek çok kişi Avokadonun nasıl saklanması gerektiğini merak ediyor. Peki, avokado nasıl saklanır? Avokado kesildikten sonra kaç günde tüketilmeli, kararmaması için ne yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#AvokadoYaş ilerledikçe vücudumuz daha az kolajen üretmeye başlar ve bu durum ince çizgiler, sarkan cilt ve kırışıklıkların hızla belirginleşmesine yol açar. Ancak iyi haber şu ki, bazı vitaminler kolajen üretimini artırarak cildinizin genç, sıkı ve pürüzsüz kalmasına yardımcı olabilir.
#Kolajen ÜretimiRamazan ayında sindirim sistemi uzun süreli oruca alışır, öğün sayıları azaldığı için beslenme düzeninde değişiklikler olur. Ayrıca metabolizma Ramazan ayı süresince yavaşladığı için daha kolay kilo alınır. Ramazan ayının bitmesi ile kişilerde psikolojik olarak daha fazla yeme eğilimi gelişir. Fakat Ramazan ayının ardından aşırı yemek, bazı sağlık sorunlarını beraberinde getirebilir. Bu nedenle bayramda az ve sık yeme düzenine geçmek, metabolizmanın hızlandırılması ve olası sağlık sorunlarının önlenmesi için çok önemlidir. Diyetisyen Berna Ertuğ, Ramazan ayı sonrası beslenme kuralları hakkında bilgi verdi.
#RamazanSahuru dengeli bir beslenme düzeniyle geçirmek hem sağlığımızı korumak hem de oruç ibadetini daha rahat yerine getirebilmek açısından büyük önem taşır. Yazarlarımız doktor Ayça Kaya ideal sahur tabağını yazdı; diyetisyen Berrin Yiğit ise hem sahurda yapılmaması gerekenleri hem de enerjik ve zinde bir oruç için sağlıklı ve pratik tariflerini...
#SahurTereyağının sağlığa faydalı mı yoksa zararlı mı olduğu tartışmaları yıllardır sürüyor. Zaman zaman övülüyor zaman zaman yerden yere vuruluyor. Ancak yapılan son çalışma tereyağı sevenleri bir hayli üzecek. Araştırma tereyağı tüketiminin daha erken ölme riskini artırdığını, bitkisel yağların ise yaşam süresini uzatabileceğini ortaya koydu.
#SağlıkSon günlerde yemek yerken vücut pozisyonunun iştah ve sindirim üzerinde etkili olabileceğini iddia eden paylaşımları çok sık görmeye başladık. Bacakları karına doğru çekerek yemek yemenin karın bölgesine baskı yaparak mide kapasitesini etkilediğini, iştahı azalttığını deneyimlediğini söyleyenler var. Peki bunun bilimsel bir dayanağı var mı? Diyetisyen Gülçin Işık ile hem yerken aldığımız oturma şeklinin iştah üzerine etkisini hem de iştahı baskılayan diğer etkenleri konuştuk.
#SağlıkGlokom hastalığının körlük nedenleri içerisinde ilk sıralarda yer aldığını belirten Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Kadriye Ufuk Elgin, bugün dünyada 80-90 milyon glokomlu olduğu bilinmektedir. Her glokomlu ‘potansiyel görme engellidir. Glokom hastalığını tamamen iyileştirmek mümkün değil ancak ilerlemesini durdurmak elimizde” dedi.
#Dünyagöz Ankara HastanesiMaya uygarlığı kalıntıları, beyaz kumsalları, Karayipler’in berrak turkuvaz sularıyla harika bir tatil bölgesi Tulum. Meksika’nın Yucatan Yarımadası’nda, Riviera Maya olarak bilinen sahil şeridi içindeki Quintana Roo bölgesinde. Tüm güzelliklerinin yanında onu böylesine popüler kılansa tasarım harikası otelleri ve bohem tarzı. Kasımda başlayan kurak mevsim nedeniyle şimdi bir Tulum seyahati planlamanın tam zamanı.
#TulumRamazan ayına sayılı gün kala oruç tutarken ne yemeliyiz ne içmeliyiz araştırmalar arasında yer alıyor. Ramazanda kilo almamak kadar, gün boyunca enerjimizin düşmemesi için tok hissetmek ve yeterli vitaminleri alabilmek de ayrıca önem taşıyor. Peki, sahur ve iftarda nasıl beslenilmeli? İşte, Uzm. Diyetisyen & Psikolog Fatma Yurdagül ile Ramazan ayında beslenme tüyoları!
#Ramazan BeslenmeKış aylarının sert koşulları yalnızca ruh halimizi değil, cildimizi de etkiliyor. Hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte cildin nem dengesi bozuluyor, koruyucu bariyeri zayıflıyor ve birçok deri hastalığı tetikleniyor. En sık karşılaşılan şikâyetler arasında kuruluk, egzama alevlenmeleri, ciltte hassasiyet ve kızarıklık yer alıyor. Peki kış aylarında cilt sağlığımızı korumak için neler yapmalı ve hangi yanlışlardan kaçınmalıyız?
#Soğuk Hava Cildimize Neler YaparAvokado vitaminler, mineraller ve lif açısından son derece zengindir. Vitamin C, E, K ve B6, folat, niasin, pantotenik asit, magnezyum ve potasyum avokadoda bolca bulunur. Aynı zamanda lutein ve beta-karoten gibi antioksidan pigmentler içerir. Avokadonun %70’e yakını tekli doymamış “iyi” yağlardan oluşur ve orta boy bir avokado yaklaşık 10 gram lif sağlar. Bu zengin içerik ile tam bir ‘süper besin’ olarak anılıyor, mutfakta tatlı-tuzlu her tarifte yer alıyor. Uzman Diyetisyen Didem Yıldız Küçük, avokadonun bilimsel araştırmalarla desteklenen 10 faydasını anlattı.
#BeslenmeBu yıllar öncesinden gelen fotoğraf çok ünlü bir oyuncuya ait... Elbette onun ilk gençlik yıllarından bu kare... Hatta okul yıllığından. Bugün yıllarını kamera karşısında geçiren bir sinema ve dizi oyuncusu olarak biliyor milyonlarca kişi onu... Ama bundan neredeyse yarım yüzyıl önce daha gençliğinin baharında herkesin basketbol yıldızı olmasını umduğu bir öğrenciydi.
#Tom SelleckTek yumurta ikizleri üzerinde yapılan karşılaştırmalı deneyler, bilim insanlarına çok ilginç veriler sunuyor. 36 yaşındaki ikizler de gönüllü olarak böyle bir deneyin parçası oldu. 12 hafta boyunca birbirine çok zıt iki beslenme modelini benimseyen ikizlerin elde ettiği sonuçlar kendilerini de şaşırttı.
#SağlıkABD Başkanı Donald Trump'ın Danimarka'ya bağlı özerk bölge Grönland'ı satın alma planına karşılık, "California eyaletinin Danimarka toprağı" olması için kampanya başlatıldı. "Danimarkalaştırma" (Denmarkification) adlı internet sitesinde yapılan açıklamada, "Uygun bir fiyat karşılığında, burayı vermeye istekli olacağından eminiz" ifadesi kullanıldı.
#DanimarkaGeçen yılın son döneminden bu yana çok konuşuluyor ünlü oyuncu. Aslına bakılırsa onun yaşıtları o çok bilinen deyimle 'çoktan ununu eleyip eleğini duvara astı'... Ama o hala çalışma derdinde. Bir türlü emekli olmaya yanaşmıyor bile...
#Tom Selleck“Muhtemelen erkek kardeşim, kız kardeşim ve karım Jillie ile akşam yemeği yiyeceğim, sadece yemeğe çıkacağım, biraz sessiz olacağım ve bunu büyük bir mesele haline getirmeyeceğim”. Bu sözler 80. doğum gününde tek başına, uzaklara bakarken görüntülenen Hollywood efsanelerinden birine ait…
#Tom SelleckSon aylarda özellikle sabahları aç karnına kereviz sapı suyu içme trendi dünya genelinde popülerlik kazandı. Bu uygulamanın sağlık üzerindeki olumlu etkileri hakkında çeşitli iddialar olsa da bilimsel araştırmalar sınırlı. Hem literatürde öne çıkan çalışmaları hem de maksimum fayda alabilecek şekilde hazırlayabileceğiniz kereviz suyu tariflerimi yazdım.
#Kereviz