Atlas Okyanusu haberleri sayfasında Atlas Okyanusu hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1420 Atlas Okyanusu haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Atlas Okyanusu’nda yaşanan ani sıcaklık değişimleri, bilim dünyasını alarma geçirdi. Mart ayında 1982’den bu yana en yüksek sıcaklıkları gören okyanus yüzeyi, aniden 25 dereceye kadar düştü. Peki, bu değişim iklimleri ve hava koşullarını nasıl etkileyecek?
#İklim DeğişikliğiCebelitarık İspanya’nın güneyinde Tarık Dağı’nın yanı başında sakin bir yerleşim yeri. Başkenti olacak kadar büyük değil ama merkezinin adı Gibraltar. İki saat havalimanı pistinde geziniyorum. Sakin, gerçekten yavaş bir şehir ya da bölge olan Cebelitarık’ın sessizliğini sadece inip kalkan uçaklar bozuyor.
#CebelitarıkTitanik enkazına dalış yaptığı sırada geçtiğimiz pazar günü Atlas Okyanusu’nda kaybolan denizaltıyı arama çalışmalarından kötü haber geldi. ABD Sahil Güvenliği, denizaltındaki 5 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Açıklama sonrası Titanik'in yönetmeninin sözleri yeniden gündem olurken, uzmanlar Titan'ın yolcularının son saniyelerinde neler yaşadıklarını açıkladı.
#Titanic15 Nisan 1912 sabahın erken saatlerinde, Southampton'dan New York'a yaptığı yolculuk sırasında bir buzdağına çarparak batan Titanik'in enkazını gezmek isteyen turistleri taşıyan bir deniz aracı, Atlas Okyanusu'nda kayboldu. 250 bin dolar ödeyerek Titanik'i görmek için dalan 5 kişiyi kurtarmak için zamana karşı yarış devam ederken CNN International bölgede 30 dakikada bir tekrar eden vurma sesleri duyulduğunu duyurdu.
#Titanik15 Nisan 1912 sabahın erken saatlerinde, Southampton'dan New York'a yaptığı yolculuk sırasında bir buzdağına çarparak batan Titanik'in enkazını gezmek isteyen turistleri taşıyan bir deniz aracı, Atlas Okyanusu'nda kayboldu.
#TitanikAkdeniz'in Atlas Okyanusu'na yakın bölgelerinde ortalama bin metre derinlikte yaşayan "mücevher kalamarı" olarak da bilinen "histioteuthis reversa", Türkiye kıyılarında Mersin'de yakalandı. Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, "Türkiye kıyılarında ilk defa yakalanan kalamar bin metrelerde yaşıyor. O derinliklerde ışık olmadığı için üzerlerindeki fotofor hücreleri sayesinde çevresine ışık saçıyor. Çok güzel bir görüntü oluşturuyor" dedi.
#Akdenizİçişleri Bakanlığı, 28 Temmuz'da İstanbul'dan hareket eden ve Kanarya Adaları yakınlarında 4 ton kokainle yakalanan "RAS" isimli gemiye, uyuşturucu maddelerin Güney Amerika ülkelerinden hayalet olarak tabir edilen gemilerle getirilerek aktarıldığının değerlendirildiğini bildirdi. Açıklamada, "RAS isimli geminin güzergah, liman ve hız bilgileri birlikte analiz edildiğinde ele geçirilen uyuşturucu maddelerin Güney Amerika ülkelerinden hayalet olarak tabir edilen gemilerle getirilerek Atlas Okyanusu üzerinde, Gine ya da Moritanya açıklarında bahse konu gemiye aktarıldığı, akabinde Avrupa ülkelerine sevk edileceği değerlendirilmektedir" denildi.
#İçişleri Bakanlığı15'inci yüzyılda Avrupa'dan doğuya giden deniz yollarının arayışıyla başlayan coğrafi keşiflerin hedefi, 19'uncu yüzyılda Kuzey Kutbu olmuştu. Kutup bölgesinde Büyük Okyanus ve Atlas Okyanusu'nu birbirine bağlayan bir geçit arayan kâşifler, defalarca bölgeye seferler düzenledi. Bu seferlerin en gizemlisi ise maalesef keşiflerle değil sahne olduğu korkunç olaylarla ünlenecekti...
#John FranklinEl Nino döneminin sona ermesinin ardından eylül ayıyla birlikte La Nina hava olayının etkili olduğu döneme girildi. Bu durum, ülkemiz de dahil olmak üzere birçok bölgede yağış rejiminde değişiklikler gözlemlenmesine neden oldu. Meteoroloji Uzmanı Dr. Güven Özdemir ile bu yıl La Nina’nın getireceği hava koşullarını, önümüzdeki günlerde hava sıcaklıklarının düşüp düşmeyeceğini ve ekim ayında sonbaharın tam olarak hissedilip hissedilmeyeceğini konuştuk.
#Hava DurumuAtlas Okyanusu’nda yaşanan ani sıcaklık değişimleri, bilim dünyasını alarma geçirdi. Mart ayında 1982’den bu yana en yüksek sıcaklıkları gören okyanus yüzeyi, aniden 25 dereceye kadar düştü. Peki, bu değişim iklimleri ve hava koşullarını nasıl etkileyecek?
#İklim DeğişikliğiABD’nin Güney Florida’sında geçen hafta büyük bir sürpriz yaşandı. Fort Lauderdale’in batısındaki bir yapay gölde yüzen deniz ineği, bölge sakinlerini şaşkına çevirdi. Deniz ineğinin bu alışılmadık konumda nasıl ortaya çıktığı konusunda biyologlar çeşitli teoriler geliştiriyor. İşte detaylar…
#Seyahatİber Yarımadası'nda kurulmuştu Tartessos uygarlığı. Hem ekonomik hem de sosyal olarak, devrin en ileri topluluklarından biriydi. Ancak ne olduysa oldu, Tartessoslular bir anda tarihin tozlu sayfaları arasına gömüldü. Tarihçiler Tartessos uygarlığının başına ne geldiğini bugün bile tam anlamıyla açıklayamıyor. Dahası yapılan kazılarla ortaya çıkan ayrıntılar da bu çok kültürlü medeniyetle ilgili soru işaretlerinin artmasına neden oluyor.
#TartessosTitanic denince akla ilk olarak başrollerini Kate Winslet ile Leonardo DiCaprio'nun canlandırdığı o dramatik filmden kareler geliyor. Ancak gerçekler de en az filmdeki kadar etkileyici. İşte 112 yıl önce 14 Nisan gecesi yaşananlar...
#TitanicGünlerdir Sahra tozu fırtınasının etkisi altında olan İspanya'da toz ve yağmurun birleşip 'kan yağmuruna' neden olabileceği belirtiliyor. Uzmanlar bölgeye gidecek turistlere uyarıda bulunarak toz fırtınasının akciğer ve solunum sorunlarına yol açabileceğini söylüyor.
#İspanyaSaatte 800 kilometre hızla giden bir uçakta internete nasıl bağlanabiliyorsunuz? O kadar yüksekte yiyecekler ve içecekler nasıl ısıtılıp hazırlanıyor? En önemlisi de 40.000 fit yükseklikte tuvaletler nasıl çalışıyor? Uzmanlar teker teker anlattı...
#Uçak Tuvaletleri1997’de gösterime giren ve tüm rekorları altüst ederek sinema tarihine geçen unutulmaz film Titanic’in sahneleri hâlâ birçok izleyicinin zihninde canlı şekilde yer almaya devam ediyor.
#TitanikRamazan hilali 2024, oruç ibadetlerinin yerine getirileceği Ramazan ayı dolayısıyla pek çok Müslüman için öne çıkan konulardan oldu. Diyanet kaynaklarında yer alan bilgiye göre Hz. Peygamber (s.a.s.) “Hilali (Ramazan hilalini) görünce oruca başlayın ve hilali (Şevval hilalini) görünce bayram edin. Hava bulutlu olursa içinde bulunduğunuz ayı otuza tamamlayın.” (Müslim, Sıyâm, 19-20 [1081]; bkz. Buhârî, Savm, 5, 11 [1900, 1909]) buyurmuştur. İslam aleminde bu sene 11 Mart'ta başlayacak olan Ramazan orucu öncesi açıklamalarda bulunan Din İşleri Yüksek Kurulu Astronomu Eren, " "Ramazan hilali ilk Atlas Okyanusu ile Kuzey ve Güney Amerika kıtalarında görülecek. 10 Mart'ta içtima ve rüyet olacak. Kongrede alınan kararlara göre, Başkanlığımız dünyanın herhangi bir yerinde hilalin görülmesine itibar ettiği için Amerika kıtasında görülecek hilalden dolayı 11 Mart'ta ramazan ayına başlayacağız." dedi. İşte, 12 Mart Salı günü Ramazan hilali göründü mü 2024, sorusunun yanıtına yönelik bilgiler.
#Ramazan Hilali 2024Hilal göründü mü sorusu, Ramazan hilali hakkında bilgi edinmek isteyen vatandaşların araştırdığı konu oluyor. Mübarek Ramazan-ı Şerif'e günler kala Müslümanların yoğunlaştığı konulardan olan ramazan hilali, Diyanet tarafından da ele alınıyor. Diyanet takvimine göre bu sene 11 ayın sultanı Ramazan ayı 11 Mart 2024 tarihinde başlayacak. Oruç ibadetlerinin idrak edileceği Ramazan ayı öncesi Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Astronomu Gürhan Eren, ramazanın başladığını bildiren hilalin, hicri takvime göre bu yıl ilk olarak Atlas Okyanusu'nda, hemen ardından Kuzey ve Güney Amerika kıtalarından itibaren görülmeye başlanacağını söyledi. Peki, oruca başlamak için hilalin görülmesi şart mıdır? Ramazan hilali ne zaman görünecek? İşte, o konular hakkında Diyanet açıklamaları ve ayrıntılı bilgiler.
#Ramazan Hilali 2024Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda kalacağı sürede yaptığı deneylere ilişkin bilgi vererek, “Mikro yerçekimi ortamı, bilimsel araştırmalar için Dünyada sahip olmadığımız çok farklı fırsatlar yaratıyor.” dedi.
#Alper GezeravcıTürkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda kalacağı sürede yaptığı deneylere ilişkin bilgi vererek, “Mikro yerçekimi ortamı, bilimsel araştırmalar için Dünyada sahip olmadığımız çok farklı fırsatlar yaratıyor.” dedi.
#Alper GezeravcıBarbados’ta huzur dolu bir tatil yapıp okyanusun tadını çıkarmak isteyen 60’larındaki bir karı koca, ölümün eşiğinden 13 ve 14 yaşlarındaki iki genç kız sayesinde döndü. Kızlar, küçük yaşlarına rağmen cankurtaranlara taş çıkaracak bir cesaret ve profesyonellikle çifti boğulmaktan kurtardı. İşte hem genç kızların hem de çiftin ağzından ölümle burun buruna gelinen o unutulmaz anlar…
#Belinda StonesGüney Amerika’nın batısındaki Peru görkemli And Dağları’yla, dünyanın en uzunlarından Amazon Nehri ve Yağmur Ormanları’yla, sırrı hâlâ çözülemeyen ‘Nazca Çizgileri’yle, dünyanın yeni 7 harikasından biri Machu Picchu’yla ve günden güne ünlenen yerel mutfağıyla gezginlere çok şey vaat ediyor.
#Serda BüyükkoyuncuYeni yıla mevsim normallerinin üzerinde sıcak hava ile girdik ancak önümüzdeki günlerde soğuk ve yağışlı havanın ülkemizi etkisi altına alması bekleniyor. 10 Ocak'ı 11'ine bağlayan geceye dikkat çeken Meteoroloji Mühendisleri Odası Başkanı Fırat Çukurçayır, "Eğer model beklendiği gibi çalışırsa yurt genelinde kar yağışı göreceğiz" dedi. Peki ya sonrası? Kışın geri kalanında hangi bölgeyi nasıl bir hava durumu bekliyor?
#Hava DurumuCebelitarık İspanya’nın güneyinde Tarık Dağı’nın yanı başında sakin bir yerleşim yeri. Başkenti olacak kadar büyük değil ama merkezinin adı Gibraltar. İki saat havalimanı pistinde geziniyorum. Sakin, gerçekten yavaş bir şehir ya da bölge olan Cebelitarık’ın sessizliğini sadece inip kalkan uçaklar bozuyor.
#CebelitarıkMHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli TBMM'de partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Özgür Özel'in ifadelerine tepki gösteren Bahçeli, "Kürt kardeşlerimizin daha az eşit olduğunu söylemek sefil bir iddiadır, devletin birliğine, bütünlüğüne saldırıdır, suçtur. Kürt kökenli kardeşlerim eşit hakka sahip vatandaşlarımızdır, bizim can beraberimizdir. Hiç kimseyi ayırmadık, etnik köken ayrımcılığı tarihimizde yok" dedi. Yerel seçim hazırlıkları hakkında konuşan Bahçeli, Cumhur İttifakı'nın yeni bir zafer için sahada olduğunu söyledi.
#MHPDünya'daki en yüksek dağ hangisidir? Peki okyanusların en derin yeri neresidir? Bunlar cevabını hepimizin ilkokuldan beri bildiği sorular, değil mi? Ama bir soru var ki 2023 yılında bile halen tartışmalara neden oluyor: En uzun akarsu hangisidir? "Nil Nehri" dediğinizi duyar gibiyiz ancak bu cevap yakın zamanda geçerliliğini yitirebilir. İşte ayrıntılar...
#Amazon NehriJascon-4 isimli römorkör teknenin aşçısı Harrison Okene için 26 Mayıs 2013 günü çok sıradan başlamıştı. Ama öyle devam etmedi. Çok kuvvetli bir dalganın çarpmasıyla tekne alabora oldu ve 30 metre derinlikte battı. Okene 3 gün boyunca Atlas Okyanusu'nun buz gibi sularında teknede mahsur kaldı ama nihayetinde kararlılığı ve atılganlığı sayesinde sağ salim çıkmayı başardı. İşte Okene'nin film gibi hayatta kalma hikâyesi...
#Harrison Okene