Ağrılı hemoroidleriniz varsa, çoğu urumda hemoroid tedavisi için ilaca başvurmanıza bile gerek yoktur. Bitkisel çaylar da dahil olmak üzere deneyebileceğiniz hemoroid için birçok ev ilacı mevcuttur. Peki, Basura iyi gelen bitkiler nelerdir ayrıntıları ile derledik.
#Basurİnsanlar yediği yiyecekleri kolesterol, tansiyon, şeker gibi hastalıklarına uygun seçer ve en sağlıklı olanı yemeye çalışır. Ancak unuttukları bir şey var: Sağlığı iyileştirici bazı yiyecekler kimi ilaçlarla etkileşime girerek sorunlara sebep olabiliyor. Peki hangi besin hangi ilaçlarla tüketilmemeli? Detaylar haberde...
#SağlıkYeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Erdem Yeşilada, Türkiye’nin elindeki botanik hazineyi kullanamadığına dair verileri, ilginç örneklerle Meclis Komisyonu’na anlattı. Tıbbi ve Aromatik Bitkileri (TAB) Araştırma Komisyonu’na sunum yapan Prof. Yeşilada, “Beni kahreden bir durum. Her bir şey var elimizde ama hiçbir şey yok. Bir altın tutuyoruz ama değerini bilemiyoruz” diyerek şu örnekleri verdi:
#GazetehaberleriCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘100 Günlük Eylem Planı’nda yer alan millet bahçelerinden beşi önceki hafta açıldı. Tamamı İstanbul’un Avrupa Yakası’nda, büyük bölümü şehrin uç noktalarında bulunan bahçeleri tek tek gezdik. İlk ziyaretçilerle konuştuk, uzmanlara danıştık. Eksikler ve bazı eleştiriler olsa da ‘şehirde tek bir metrekare yeşil alan yapanı alkışlamak gerektiği’ konusunda herkes hemfikir.
#Millet BahçeleriCilt bakımı denilince akla ilk gelen markalardan biri olan Sinoz, tatil dönüşü cildin kaybettiği canlılığı tekrar kazandıracak ürünler sunuyor. Sinoz; göz çevresi bakım kremi, kaş kirpik serumu ve leke kremi ile tatil dönüşü kusursuz cilt bakımı sağlıyor
#GüzellikAt kestanesi nedir sorusu birçok kişi tarafından oldukça merak edilen ve araştırılan bitkiler arasında yer almaya başladı. Geleneksel tıpta yüzlerce yıl kullanıldıktan sonra 1800’li yıllarda Avrupalı doktorlar at kestanesi ekstresini farklı bir tedavi için kullanmaya başladı. Birçok tedavide kullanılan at kestanesinin faydaları nelerdir? İşte detaylar.
#AtkestanesiKış aylarında Türkiye'nin en popüler sokak yiyeceklerinden biri haline gelir kestane. Sokakta satılan çıtır çıtır mangalda pişmiş halinin yanı sıra, evlerde haşlanmış olarak da yenebilir. Peki bu kadar popüler bir yemiş olan kestanenin faydaları nelerdir?
#KestaneCenova’dan güney denizlerine doğru demir aldık. Ama bir limandan değil, Mermoz’dan yola çıkarak anlatmaya başlamalıyım. İkinci Dünya Savaşı’ndan önce derme çatma uçağıyla Atlantik’te kaybolan Fransız havacının adını taşıyan gemiden. Pilot Mermoz denize çakıldığında otuz beşindeydi, Dante’nin deyimiyle “Hayatın ortasında”. Onun adını taşıyan gemiyse yola devam ediyor hâlâ. Bana gelince, Mermoz’un yaşını çoktan geçtim ama yolculuklardan vazgeçmedim.
#Etna YanardağıMadem söz konusu onlar olduğunda ne kadar farklı düşünürsek düşünelim bir araya gelip gövdelerimizi onlara siper edecek kadar seviyoruz, o zaman bu canlıları daha yakından tanımakta da fayda var. Ağaçlar... Çoğumuza hepsi çam ya da ağaç olsa da her biri ayrı dünya. İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ünal Akkemik’in katkılarıyla sizin için şehirlerde arz-ı endam eden ve mutlaka tanımanız gereken 10 ağacı belirledik.
#ServiDENİZ Seki hakkındaki haber ve yazıları okuyanların çoğu muhtemelen aynı ikileme düşmüştür. “Uyuşturucu satmadıysa nasıl oldu da uyuşturucu ticareti yapmaktan mahkûm oldu?” Çünkü çoğu haber ve yazıda Seki’nin, “uyuşturucu ticareti yapmak” suçundan hüküm giydiği bilgisi veriliyor.
Nürnberg lebkuchen’i, 1395’ten bu yana sadece bu şehirde pişirilen zencefili bir kurabiye. Acıbademe benziyor tadı. Geçmişte kral buyruğuyla korunuyordu. Bugün coğrafi işaretlemeyle. Buz gibi soğuk bir Nürnberg gecesinde, animatör rehber Kurabiyeci Anna’nın peşine takılıp lebkuchen’in öyküsünü dinledim.
Leonardo da Vinci’nin çağdaşı, Almanların gururu Albrecht Dürer, Nürnberg’de yaşamıştı. Sarayın giriş kapısındaki üç katlı evinde bugün ziyaretçileri eşi Agnes’i canlandıran bir rehber karşılıyor, bilgi veriyor. İki hafta önce, İstanbul’un sıcaktan kavrulduğu bir pazar günü, Nürnberg’in serin sokaklarında Dürer’in ayak izinden yürüdüm. Ulusal Müze’de son 40 yılın en büyük Dürer sergisini gezdim. Luitpoldhain Parkı’nda piknik yapan 60 bin kişiyle Nürnberg Senfoni’yi dinledim. Şehrin en turistik köprüsü Fleish’te tablo gibi manav tezgahı kuran Tuncelili gurbetçiyle sohbet ettim.
EURO 2012 final maçı için Kiev’e geldim. Yolu Kiev’e düşmüş herhangi bir insanın dikkatini çekecek ilk şey kuşkusuz ki kaldırımların bir tür “podyum” olmasıdır. Slav ırkına özgü beyaz tenleri, renkli gözleri ve ince uzun bedenleri ile her yaştan kadını bir arada sokaklarda yürürken görebilmek başka yerlerde kolayca mümkün olabilecek bir durum değil.