Yeme-içmeden sosyal yaşama tüm alışkanlıklarımız, iş yapış hatta düşünme biçimlerimiz bir yıl içinde neredeyse yeniden şekillendi. Yaşamdan beklentilerimiz farklılaştı, önceliklerimiz değişti. Biraz okuduklarım, biraz yakın ve uzak çevremden izlenimlerimin de etkisiyle oturdum farklı alanlarda olması muhtemel değişiklikleri yazdım. Bunlar benim tahminlerim, belki de hayatımı yeniden şekillendirecek manifestom...
#RestoranOrdu’da gasp suçundan gözaltına alındıktan sonra çok sayıda cinayetin faili olduğu tespit edilip 13 cinayetten sorumlu olarak medyada seri katil olarak nitelendirilen 44 yaşındaki Mehmet Ali Çayıroğlu’nun cinayetleri işlerken yalnız olmadığı ortaya çıktı.
#Mehmet Ali Çayıroğluİzmir’de açılan ‘kurtarılmış çiftlik hayvanları’ barınağında istismara uğrayan, engelli ve ölüme terk edilmiş 700’ün üzerinde hayvan huzur içinde yaşıyor. Çiftliğin kurucusu Sibel Çağlar, “Çiftliğe alınacak hayvanlarda önceliği istismara uğramış, görme engelli veya sakat olan hayvanlara veriyoruz. Çünkü bu hayvanların tek başına yaşamlarını sürdürmesi mümkün değil” diyor.
#HayvanlarRomanya’da bir süre önce yürürlüğe giren atve eşek arabası ile fayton yasağı, Avrupa’nın13 ülkesini kasıp kavuran et skandalınınkaynağı olarak gösterildi. İddialara göreyasaktan sonra milyonlarca at ve eşek boşaçıkınca, tanesi 100 Euro’dan kasaplara satılarakdana eti olarak ihraç edildi.
ADANA'da Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı Fevzi Çakmak Öğrenci Yurdu'nda kalan Çukurova Üniversitesi'nden (ÇÜ) 7 öğrenci, kendilerine at eti yedirildiği için kaldıkları yurdun bağlı olduğu genel müdürlük, yurda yemek veren şirket ve şirketin et aldığı kasabı mahkemeye verip, 7 bin 500'er lira tazminat talep etti.
ADANA’da, kaldıkları yurdun yemeğini yapan firmanın kullandığı etin at eti olduğunun ortaya çıkması nedeniyle, bu durumu protesto eden 18 öğrenci hakkında soruşturma açıldı. Öğrencilerden, Kredi ve Yurtlar Kurumu’nca kaldıkları yurttan çıkarılacakları, bu nedenle savunma vermeleri istendi.
ÇEŞİTLİ tarihlerde at ve eşek eti operasyonlarının yapıldığı Adana’da, yurtta kalan Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) öğrencilerine at ve eşek eti yedirildiği ortaya çıktı. İddialar üzerine Tarım İl Müdürlüğü, bu kurumlara yemek sağlayan firmaların yurt genelindeki uzantılarını da takibe aldı.