Değerli okurlar... Bu hafta köşemde, 2007 yılından beri iflah olmaz bir dinleyeni ve seveni olduğum, bana göre Türk rock müziğine getirdiği farklı tarzla çoğumuzun gönül defterine adını altın harflerle yazdırmış, son iki yıldır soyunduğu müzikal projesiyle de sanatçı kimliğinin ‘çok yönlülüğünü’ hepimize ispatlamış sevgili Hayko Cepkin’i konuk ettim.
#Serenad Altan6 kıtada, 69 ülkede milyonlarca kişiye hizmet veren SPI International’in, FilmBox+ streaming platformu, 2022’in en eğlenceli filmlerinden birini ekran prömiyeri olarak sunuyor. FilmBox Original prodüksiyonu Aşkın Kitabı (Book of Love) FilmBox+ ekranlarında sizleri bekliyor.
#Sponsorlu İçerikErler Film’in sahibi, usta yapımcı ve yönetmen Türker İnanoğlu, “Sinemaya Adanmış Bir Ömür / Türker İnanoğlu / Acısıyla Tatlısıyla Yeşilçam Anıları” ve “En Güzel Köy Kanlıca” kitaplarıyla bir döneme ışık tutuyor. “Bay Sinema” olarak da bilenen usta yapımcının kaleme aldığı iki kitap, Yeşilçam ve eski İstanbul’u gözler önüne seriyor.
#Türker İnanoğluO, Türkiye’nin simge seslerinden. Dillere pelesenk olmuş birçok şarkıyı onun albümlerinden ezberledik. Müziğiyle farklı kuşaklara hitap etti, ediyor. Dansıyla onu sahnede izleme şansına erişenleri büyülüyor. Sibel Can’la yeni albümü ‘Hayat’ vesilesiyle buluştuk, ‘hayat’ını konuştuk.
#GazetehaberleriANTALYA'da Tekelioğlu İl Halk Kütüphanesi'nin 30 gönüllü okuyucusu, 600 görme engelli için her gün kitap seslendiriyor. 400 sayfalık bir kitabın seslendirilmesi 3 ay sürerken, stüdyoda alınan kayıtlar dijital ortamda tüm görme engellilerin erişimine açılıyor.
#AntalyaAYDIN'ın Efeler ilçesinde yaşayan ve 'beyin felci' olarak bilinen doğuştan 'Serebral palsi' hastası olan Mustafa Erol (39), 4 yıl önce piyasaya çıkardığı 'Herkes Beni Engelli Sanıyo!' isimli hikaye kitabının ardından başka bir engellinin hayatını konu alan ikinci kitabını klavyeyi burnuyla kullanarak yazıyor. Tüm eğitimini dışarıdan tamamlayan Erol, şimdi de doktora yapmaya hazırlanıyor. Koronavirüs salgını nedeniyle evde kalındığı dönemde, engellilerin neler yaşadığını herkesin anladığını düşündüğünü belirten Mustafa Erol, pandemi günlerinde evde yeni kitabı üzerinde çalıştığını söyledi.
#AydınBu şehir dünyadaki tarihi metropollerden, İtalya’da Roma, Floransa, İran’da İsfahan, Mısır’da Kahire, Hindistan’da Delhi, Rusya’da St. Petersburg, Orta Avrupa’da Budapeşte, Prag, Paris, Toledo, Barcelona gibi... Kuşkusuz bu zümrenin içinde İtalya’da Roma ve İstanbul (yani Nea Rome) ayrı bir yere sahiptir. Bunlar beşeriyet için önemlidir, er veya geç Türkiye’nin tarihi başkentinin de üstün ilgiye ve iltifata geçtiği görülüyor ve zihinlerde yer ediyor.
#YAZARİZMİRLİ duayen gazeteci Feyzi Hepşenkal, Gediz Üniversitesi Kütüphanesi’ne 3 bin 500’ü aşkın kitap bağışladı. 50 yılda biriktirdiği eserleri bilimin ve eğitimin hizmetine sunan Hepşenkal, "Kitaplarım yerini buldu, artık daha çok işe yarayacaklar. Bu nedenle mutluyum" dedi.
#İzmirİzmirli gazeteci Feyzi Hepşenkal, 3 bin 500’ü aşkın kitabı bir üniversiteye bağışladı. 50 yılda biriktirdiği paha biçilmez değerdeki eserlerini bilimin ve eğitimin hizmetine sunan Hepşenkal, “Kitaplarım yerini buldu, artık daha çok işe yarayacaklar. Bu nedenle mutluyum” dedi
#ÜniversiteDüştüğünde acıyan yeri şefkatle tutulan bir çocuk, aşkla tutulan sıcacık bir el, sevgiyle sıvazlanan bir omuz, yürekten gelen kocaman bir sarılma bizi iyileştiriyor. Özgüvenimiz artıyor, acı ve ağrılarımız azalıyor, kin, öfke, nefret duyguları yerini sevgiye bırakıyor, aklın yanı sıra yürek algılaması artıyor ve her şey çok daha güzel, çok daha yaşanası oluyor. Yaşam Koçu Nil Gün dokunmanın iyileştirici gücünü anlattı.
#Nil Gün“O iyi insanlar, o güzel atlara bindiler çekip gittiler” diye yazmıştı Demirciler Çarşısı Cinayeti’nin ilk cümlesinde. Bu toprakların vicdanı, kaderine boyun eğmiş köylüsünün de, başkaldırmış eşkıyasının da dili, akan nehirlerinin çağıltısı, rengârenk bitki örtüsünün şairi o kocaman yürekli Yaşar Kemal de çekip giden o iyi insanların arasına karıştı. Ve bizim içimizde büyük bir boşluk bıraktı.
İZMİR’deki Gediz Üniversitesi’nde konuşan Nasreddin Hoca araştırmacısı Prof. Dr. Saim Sakaoğlu, Nasreddin Hocalı müstehcen fıkralara tepki gösterdi, "Asırlardır toplumumuza yol gösteren, baş tacı ettiğimiz milli kahramanımız nasıl ahlaksız olabilir? Uydurma fıkralarla gerçek kimliğinden uzaklaştırılıyor, ihanet bu" dedi.
#Nasreddin HocaKuzey Almanya kentlerinden Hannover'de yaşayan 68 yaşındaki Adalet Alkan'dan örnek davranış. 1964 yılında geldiği Almanya'da kitap okumaya başlayan ve bu alışkanlığını bugüne kadar sürdüren Alkan, evde biriken 500 dolayında kitabını Geçen yıl Mayıs ayında Mardin'nin Bilge Köyü'nde hayatını kaybeden ailelerin çocuklarına bağışlamak istediğini söyledi.
Talat Öncü, her gün kitap alıyor. Günde 18 saatini kitaplara ayırıyor ve bugün 70 bini aşkın kitabı var. Delice bir tutkunun peşinde 16 yılını veren Öncü, bir 16 yılını daha vermeye hazır. Kitaplarıyla, Türkiye’nin en büyük özel araştırma ve halk kütüphanesini kurmayı hayal ediyor.