Üniversiteliler, pandemi ve deprem felaketinin ardından yüz yüze eğitime başladı ve kampusler dolup, taştı. Üniversitelilerin en büyük sorunlarından biri de yemek. Bu yıl üniversite yemekhanelerindeki fiyatların son durumunu ve mönüleri araştırdık.
#ÜniversiteTürk Eğitim Derneği, depremzedelere destek amacıyla ‘Askıda Yemek’ etkinliği düzenledi. Berlin Türk Eğitim Derneği Kadın Kolları’nın ikincisini organize ettiği etkinliğe vatandaşlarımız büyük ilgi gösterdi. Elde edilen tüm gelir ve bağışların depremzedelere ulaştırılması için AFAD’a gönderileceği açıklandı.
#BERLİN Türk Eğitim DerneğiBU salgın belasında yeme-içmeyle uğraşanların işi de zor. İşyerleri uzun süredir kapalı, yalnızca “Gel al götür” ve paket siparişleriyle ayakta kalmaya çalışıyorlar. Bu ortamda CHP Güzelbahçe İlçe Başkanlığı, salgın yüzünden zorda olan bu esnafa destek için kampanya başlatmış. Belediye Başkanı Mustafa İnce’nin eşi Nilüfer İnce ve İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen’in eşi Güler Bilgen’le partili kadınlar, “Bugün yemek yapmıyorum. Destek için yemeğimizi Güzelbahçeli esnaftan sipariş ediyorum” dedikleri videoları sosyal medyada paylaşıp, esnaftan yemek istemiş. “Esnafa destek ol” başlıklı paylaşımlar beğenilmiş.
#İzmi‘Askıda Yemek Var’ İstanbul’daki evsizlerin beslenme ihtiyaçlarını karşılamaya çalışan bir sosyal sorumluluk projesi. Haziran ayından bugüne dek askıya 47 bin 124 kap yemek bırakılmış. Siz de ihtiyaç sahiplerine ulaşması için istediğiniz kadar yemek sipariş edebilirsiniz.
#GazetehaberleriKovid-19’un beklenen 2. dalgasının negatif etkilediği işletmelerin başında restoranlar geliyor. Geçtiğimiz hafta itibariyle, ülkemizde de başlayan yeni kısıtlamalar doğrultusunda, restoranlar sadece paket servis ve gel-al hizmeti vermeye başladı.
#Ergi ŞenerOsmanlı zamanında beri var olan bir uygulama olan ‘askıda ekmek’ geleneği günümüzde farklı şekillerde yaşatılıyor. Bunlardan biri de askıda yemek uygulaması. Gittikçe yaygınlaşan askıda yemek uygulaması, özellikle maddi durumu iyi olmayan kişilere veya ihtiyacı olan üniversite öğrencilerinin ücretsiz yemek yemelerine yönelik oluşturulmuş, kar amacı gütmeyen bir sosyal sorumluluk projesidir. İşte 'askıda' uygulamasının detayları…
#Askıda Yemek110. sayımızın Girişimcilik sayfasında; kariyer yolculuğu kurumsal firmalarda başlayıp, dünyayı daha güzel bir yer haline getirme motivasyonunun peşinden girişimciliğe varan Ahu Yurtoğlu ile girişimi İster Pişir İster Ye üzerine konuştuk.
#GirişimcilikTürkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ramazan ayında "Askıda pide var" uygulamasının ülke genelinde yayılması için tüm büfe, bakkal, fırın ve lokantaların üzerine düşeni yapmaya hazır olduklarını bildirdi.
#AskıBALIKESİR'in Burhaniye ilçesinde bazı fırınların 'askıda ekmek' uygulamasına, lokantacı, 47 yaşındaki Bülent Gür (47) de 'Askıda yemek' kampanyası ile katıldı. 'Kimse aç kalmasın' diye yola çıktığını vurgulayan Gür, hayırseverlerin uygulamaya destek olduğunu, ihtiyaç sahiplerine yemek ikram ettikleri için mutlu olduklarını söyledi.
#Askıda YemekİZMİR’de bir dönem, “askıda ekmek” gibi dayanışma örnekleri sergilendi. Fırına gidenler ihtiyacı olan ekmeği alıyor, fazladan da bir-ikisinin ücretini ödüyordu. Ücreti ödenen ekmekleri de gereksinim duyanlar alıyordu. Şimdi de sürüyor, bu tür kampanyalar. Hatta “askıda yemek” bile vardı, devam ediyor mu bilemiyorum.
#İzmirSokakta yaşayan ve toplumda yok sayılan insanların hayatlarına tekrar sarılmaları amacıyla kurulan Hayata Sarıl Derneği; evsiz insanlara, psikolojik destek, mesleki eğitim, iş ve yaşam imkanı sunacak bir lokanta açıyor. Evsiz insanların “eski evsiz” statüsüne geçmelerini sağlayacak Hayata Sarıl Lokantası’nın çalışanları da evsiz ve ihtiyaç sahibi insanlar olacak.
#Evsizİnsanı İstanbul kadar yoran başka bir şehir daha var mıdır acaba? İstanbul, derdi tasası olmayanı bile günden güne hayattan soğutan, yaşam standardını düşüren bir şehire dönüşmedi mi sizce de? Hafta içi, hafta sonu, sabah, öğle, akşam durmak bilmeyen bir koşuşturma…
#YazarlarGeçen haftaki bunaltıcı sıcaklarda, akıllı insanların pek yapmayacağı bir yolculuğa çıktım. Amacım Kuzey Ege’deki bildiğim, bilmediğim lezzet duraklarını ziyaret etmekti. Aslında bu sıcaklarda yemek yemek, yolda yürümek kadar zor! Onun için gölgelerdeki masalara sığındım, arada bir esen sert poyrazdan yardım dilendim ve Edremit’ten başlayarak Cundaya kadar olan listemdeki lezzet duraklarını ve yemeklerini sizin için kontrol ettim.
#Kuzey Ege Yemekleri