Paylaş
NEFES OLACAĞINA İNANIYORUZ
İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen, farkındalık yaratıp sorunu gündemde tutmayı ve esnafa destek olmayı amaçladıklarını vurgulamış:
“Ekonomik durumu iyi olan vatandaşlarımız, zaten esnafa yemek siparişi veriyor. Örgüt olarak böyle bir kampanyayla soruna dikkat çektik. Esnafımıza el vererek, umut olduk, yaşama sevinci kattık. Çünkü pek çok esnafımız özellikle restoran ve lokantalar, oturarak yemek yasak olduğu için ‘gel al, al götür’ veya telefonla siparişlerle ayakta durmaya çalışıyor. Örgütümüzün başlattığı bu kampanyanın esnafımıza nefes aldıracağına inanıyoruz.”
GİRİŞİM ÖRNEK ALINABİLİR
Gazeteci Çağlayan Bilgen, medyada yer alan kampanyanın esnafa katkısını daha sonra açıklar belki. Bu kampanyanın kapsamı için eskilerin deyimiyle, “Deryada bir maşrapa su” denilebilir. Yani: “Denizde bir bardak su.” Genele bakıldığında önemsemeyenler de olabilir. Ama bir kıvılcımdan da kimseye zarar gelmez. Dileyen örnek alıp geliştirebilir. Elbette herkes yemek siparişi veremeyebilir. Ancak olanağı olanlar için de bir dayanışma yoludur.
ASKIDA SİPARİŞ DE OLABİLİR
Haaa, “Askıda yemek siparişi” modeli de getirilebilir. “Tele-askı” yöntemiyle eve sipariş verenler, fazla yemek ücreti öder. Böylelikle, gerek duyanlar kampanyaya katılan işyerine gider, yiyeceğini alıp karnını doyurabilir, bu da esnafa iyi gelebilir. Sonuç olarak katkı miktarı ne olursa olsun, girişim bana göre güzel bir dayanışma girişimi. Umarım Güzelbahçe’de yemekle uğraşan esnaf gerçekten biraz nefes alır, kampanya da birçok ilçe ve ile örnek olur. Kolay gelsin!
-----
BİR GERİ DÖNÜŞÜM ÖRNEĞİ
Belediyeden eski araç
parçalarıyla yüzer kepçe
AYDIN Büyükşehir Belediyesi Denizcilik Daire Başkanlığı, deniz yüzeyi temizleme aracından, sonra kullanılmayan malzemeden yüzer kepçe yaptı. Kepçe, Didim’deki Mavişehir Marinası, Söke Bafa Gölü gibi dar ve sığ kanalların derinleştirilmesinde kullanılacak.
UCUZA MAL EDİLDİ
Denizcilik Daire Başkanı Barış Tarım, kepçenin 3,5 ayda yapıldığını, bazı malzemenin satın alındığını belirterek, “Ancak parçaların çoğunu, atıl durumdaki araçlardan sökerek, bunları geri kazanarak kullandık. Aracı piyasa değerinin çok altında üretmiş olduk. Üç metre derinliğe kadar inebiliyoruz” dedi.
-----
BİR DUYURU
Sempozyum heykelleri
daha doğru yerlere
SEVGİLİ dostum Salim Kadıbeşegil’den bir ileti: “Alaçatı Turizm Derneği’nin duyurusu ile yıllardır hayalini kurduğum proje sanki gerçekleşecek gibi. Fotoğraf bir meyhanenin ortasında kalan boynu bükük heykellerden birini gösteriyor.
ÖZEL ÇALIŞMA GRUBU
(Değerli üyelerimiz, 2007 yılında gerçekleştirilen ‘Alaçatı Uluslararası Heykel Sempozyumu’ ile Alaçatı’mıza kazandırılan ve bulundukları yerlerde unutulmuş eserlerin, yeni ve son yerlerinin belirlenip taşınması için HEYKEL çalışma grubu oluşturulmuştur. Bu grupta görev almak isteyen üyelerimizin iletişime geçmelerini rica ediyoruz.)”
Paylaş