Pandemi sebebiyle zor durumda kalan kişilerin sayısının arttığı bu dönemde, Kadıköy Yeldeğirmeni Yemek Evi ihtiyaç sahiplerine ‘askıda çorba’ uygulamasıyla el uzatıyor. Günün her saati sıcak çorba servisi yapan işletme dayanışma ruhunu ortaya koyuyor.
#GazetehaberleriLokantalarında başlattıkları ‘askıda çorba’ uygulamasıyla ihtiyaç sahiplerine ulaşan 4 arkadaş, koronavirüs salgını ve ramazan ayının başlaması nedeniyle ihtiyaç sahibi vatandaşlara, evlerine kadar teslim ettikleri gıda yardım paketleriyle destek oluyor.
#Muhammed Nuri ERDOĞAN/AAÜniversiteliler, pandemi ve deprem felaketinin ardından yüz yüze eğitime başladı ve kampusler dolup, taştı. Üniversitelilerin en büyük sorunlarından biri de yemek. Bu yıl üniversite yemekhanelerindeki fiyatların son durumunu ve mönüleri araştırdık.
#ÜniversiteMetro Türkiye depremzede çiftçilere destek amacıyla bölgeden temin ettiği ürün miktarını sezon sonuna kadar arttırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Mağazalarında bulabileceğimiz ürünler arasına Hatay’dan Arsuz limonu, beyaz balkabağı, Kırıkhan havucu, lahanası ve marulundan sonra Arsuz tatlı patatesi ve Kırıkhan siyah havucu da eklendi.
#MetroTürk Eğitim Derneği, depremzedelere destek amacıyla ‘Askıda Yemek’ etkinliği düzenledi. Berlin Türk Eğitim Derneği Kadın Kolları’nın ikincisini organize ettiği etkinliğe vatandaşlarımız büyük ilgi gösterdi. Elde edilen tüm gelir ve bağışların depremzedelere ulaştırılması için AFAD’a gönderileceği açıklandı.
#BERLİN Türk Eğitim DerneğiTürkiye Tabiatını Koruma Derneği (TTKD) bilim danışmanı Dr. Erol Kesici, İzmir Körfezi'ndeki yoğun kirliliği ve deniz marulu istilasını görüntüledi. Dr. Kesici, "Deniz marullarının aşırı üremesi sonucu oluşan oksijen azlığı, hava ve suyun iyice ısınmasıyla salyalaşma-müsilaj sorunu ortaya çıkaracaktır. Şimdiden körfezin birçok kesiminde küçük kümeler halinde de olsa deniz salyasına rastlanılmaktadır" dedi.
#Deniz MaruluTürkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ramazan ayında "Askıda pide var" uygulamasının ülke genelinde yayılması için tüm büfe, bakkal, fırın ve lokantaların üzerine düşeni yapmaya hazır olduklarını bildirdi.
#AskıGeçen haftaki bunaltıcı sıcaklarda, akıllı insanların pek yapmayacağı bir yolculuğa çıktım. Amacım Kuzey Ege’deki bildiğim, bilmediğim lezzet duraklarını ziyaret etmekti. Aslında bu sıcaklarda yemek yemek, yolda yürümek kadar zor! Onun için gölgelerdeki masalara sığındım, arada bir esen sert poyrazdan yardım dilendim ve Edremit’ten başlayarak Cundaya kadar olan listemdeki lezzet duraklarını ve yemeklerini sizin için kontrol ettim.
#Kuzey Ege Yemekleri