Birkaç hafta önceki orman yangınları sadece bizi değil yakın çevremizdeki birçok bölgeyi de etkiledi. Bunlardan biri de İtalya'nın Sardinya adası. Adadaki küçük köylerden birinden bir hayat kurtarma hikayesi anlatacağız şimdi size...
#Orman YangınlarıTürk mutfağını 3 kıtada temsil eden BTA’nın CEO’su Sadettin Cesur ile yeme-içme operasyonunu yürüttükleri İstanbul Havalimanı’nda bir araya geldik. Cesur, havalimanını, Türk gastronomisinin dünyaya açılan kapısı ve vitrini olarak nitelendiriyor.
#Baran SüzerMayaların kutsal sembolü tüylü yılanla özdeşleşen Ekinoks Yüzyılı, geceyle gündüzün eşitlendiği 21 Mart’ta yani bugün başlıyor. Başka bir deyişle mitolojiye göre Karanlıklar Çağı kapanıyor, umudun ve aydınlığın yüzyılı başlıyor. Ve ne şanslıyız ki umut çağının başlama adresi olarak öngörülen yerlerin başında Türkiye geliyor.
#SeyahatÇocukluğunda yaşadığı şehri merak edip yürüyerek keşfe çıkan Hakan Şensoy (40), yaklaşık 20 yıldır konser vermek üzere dünyayı dolaşıyor. En çok etkilendiği, sürekli gitmek istediği ülke İtalya. Ülkenin büyük bölümünü gezmiş bugüne kadar. Tekrar, tekrar gitmek istediği şehir ise Lucca. Nedenini Hürriyet Seyahat’e anlattı.
Karaburun, Çeşme Yarımadası’nın kuzeyinde, Ege Denizi’ne doğru dev bir at başı gibi uzanan gerçek bir doğa harikası. Kuşbakışı görünümü bana hep bir dülger balığı gibi gelir. Hani şu Sait Faik’i kendisine âşık edeninden… Büyük yazar da Karaburun’u, öyküsünü yazdığı dülger balığına benzetmiş midir bilinmez ama bu büyülü burnun, sanatçı ruhlara ilham veren bir tarafı kesinlikle var.
#HürriyetPandemi, ekonomide yaşanan dalgalanmalar, orman yangınları derken 9 günlük Kurban Bayramı’yla birlikte tatil sezonu açıldı gözüküyor. Sezon başlayınca sorular da ardı ardına gelmeye başlıyor haliyle: “Nereye gidelim, nerede konaklayalım, nerede yiyip içelim, nerede eğlenelim?” Ben de yazı dizisi halinde herkese toplu cevap vermiş olayım istedim. Bu hafta ilk olarak butik otelleri mercek altına aldım. İşte, Dalyan’dan Alaçatı’ya gittiğinizde kendinizi özel hissedeceğiniz Çeşme’nin butik otelleri...
#2Hayal Bahçe’den markasının kurucusu Kutanoğlu, “Sağlıklı beslenmeyle ilgili farkındalık arttıkça zeytin ve zeytinyağına talep de arttı.Hedefimiz Türk zeytinyağının kalitesini dünyaya duyurmak. Aldığımız ödüllerle de bu hedefimize emin adımlarla yaklaşıyoruz” dedi.
#1Zeytin meyvesi ve o meyveden çıkan yağ bizim için sağlıklı ve lezzetli bir besinken birçok canlı için hayati önem taşıyor. Zeytinliklerin kapladığı alanları kullanan canlılar saymakla bitmiyor. Doğa Derneği’nin ‘Zeytinime Dokunma’ kampanyası için hazırladığı posterden yola çıktık, bu canlılardan bazılarını size daha yakından tanıtalım istedik.
#Zeytinime Dokunma