MasterChef Melih Berkay Gündüz hayatı ve biyografisi, yarışmanın yeni bölümüyle izleyenlerin dikkatini çekti. Daha önce 2022 yılında yarışan MasterChef Melih, yeni sezonun konuğu oluyor. Kendisine ait Japon restoranı açan MasterChef Melih, Bolu Mengen Aşçılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun oldu. Peki, MasterChef Melih kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte, MasterChef eski yarışmacısı Melih Berkay Gündüz hayatı ve biyografisi hakkında bilgiler.
#Masterchef Melih KimdirGösteri dünyasının ünlülerini bilirsiniz... Hemen hemen hepsi ellerindeki her tür olanağı kullanıp kusursuz şekilde bakarlar kendilerine. Burun, dişler, saçlar, elmacık kemikleri, dudaklar... Kısacası görüntüsünü beğenmedikleri her yeri istedikleri hale getirme şansına sahipler. Bir de tabii sağlıkları var... Özel beslenme programları, hatta bunun için işe aldıkları aşçılar, spor eğitmenleri...
#Colin FarrellTURİZM sektörümüzün gözbebeği Antalya’nın gastronomi dünyasında ‘yükselen yıldız’ olma yolculuğuna tanıklık etmek üzere Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in davetlisi olarak 3. Uluslararası Antalya Food Fest Gastronomi Festivali’nin tanıtım toplantısına katıldık.
#AntalyaZ Kuşağı’nın 1990’ların, 2000’lerin şarkılarını sevdiğini biliyoruz ama zaten çoğumuz Tarkan, Gülşen, Duman, Hande Yener’den vazgeçemiyoruz. Bu yaz da onların yeni şarkıları var. Peki, yenilerden kimleri dinliyoruz ve yeniden popüler olan şarkılar hangileri? DJ’lere, müzik yazarlarına sorduk, sahillere kulak verdik.
#Hazan Aköz IşıkYarın Babalar Günü... Bu özel günü kutlamak için baba-oğul aşçılığı seçen iki başarılı ismin kapısını çaldık. Bu yıl Michelin Genç Şef Ödülü’nü alan şef Ulaş Durmaz ve Ayvalık’taki Muhtelif Ayvalık’ın şefi, babası Vedat Durmaz’la aynı meslekte olmalarının güzel ve zorlu yanlarını konuştuk.
#Babalar GünüKaliteli ürün, geleneksel pişirme tarzları, usta aşçılar, taş fırın ve odun ateşi... Evlerindeki gibi hamur açan kadınlar... Ekoloji konusunda bilgili ve bilinçli, damak tadı gelişmiş bir patron...…Zeytinyağlılardan mantıya Edremit Bahar Lokantası’nda tattıklarım iyi ya da çok iyiydi...
#Vedat MilorÜnlü İspanyol şef Jose Andres’in kurduğu World Central Kitchen yardım örgütünün ekipleri 6 Şubat depremleri sonrasında Türkiye’nin de yardımına gelmişti. Elbistan’da yemek dağıtan ekipte yer alan Damien Sobol, İsrail’in önceki gün Gazze’de düzenlediği saldırıda hayatını kaybetti.
#Depremİstanbul Bahçeşehir’deki “Gölet” her gün daha da renkleniyor. Yeni açılan kaliteli mekanlara her gün bir yenisi ekleniyor. Ben de bu hafta buranın öne çıkan 3 yerini yazmak istedim. İlk girdiğim mekan lezzetine hayran kaldığım Alazz restoran. Abartmıyorum, İstanbul’da böylesi bir yeri az bulursunuz. Bolulu şef Ahmet Karaman ile Elazığlı Fatih Kişman’ın bu mekanına bayıldım dostlar. Bir diğeri ise değişik konseptiyle Ot Cafe için Gölet’in en farklı konsepti diyebilirim. Son olarak ise ucuz fiyat politikasıyla hizmet veren Harun Yıldırım’ın işlettiği Enbey döner.
#Bahçeşehir GöletÇankırı Türkiye'nin en güzel şehirlerinden bir tanesidir. Yaz aylarında özellikle yerli turistlerin gezmek istediği bir şehir haline gelmiştir. Çankırı'ya gelenler bu şehir hakkında özellikle yemekleri ile ilgili araştırma yapmaktadırlar. Peki Çankırı'nın en iyi yemekleri nedir? Çankırı mutfağına ait olan en güzel yemekler hangileridir? İşte Çankırı'da denemeniz gereken lezzetler.
#Çankırı YemekleriAlmanya’da nitelikli iş gücü açığı her geçen gün artıyor. Göçmenler ise birçok sektörde kilit konumda. Federal İstatistik Dairesi’nin 2022 verilerine göre göçmen kökenlilerin en çok çalıştıkları sektörler ise temizlik ve gastronomi.
#AVRUPADAN HABERTürk mutfağını ve lezzetini başta Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerinde tanıtan ‘Eurotürk Gastrohero’lara (Avrupa Türk Gastronomi Kahramanları) katkılarından dolayı ‘Şükran ve Başarı Ödülleri’ verilecek. Ödüller, Türk-Alman İşverenler Birliği (TDU) ile Türkiye Lezzet Dernekleri Federasyonu’nun (LFD) Berlin’de 20 Nisan’da ortaklaşa düzenleyeceği Avrupa Türk Gastronomi Zirvesi’nde sahiplerini bulacak.
#AlmanyaArtık İstanbullular tarafından da kabul görmekten öte sevildiğini kimse inkâr edemez. Farklılıkların kesiştiği noktada bir günah keçisi olarak görülen kebabı simge olarak değil de bir kültür unsuru ve günümüzün yadsınamayacak bir gerçeği olarak anlamaya çalışmak ve kabullenmek bana çok daha anlamlı geliyor.
#AdanaGiyecekten yiyeceğe tüm ihtiyaçlarını Edirne’den karşılayan Bulgaristan vatandaşları, yeni yıl kutlamaları için de Edirne’yi tercih etti. Şehirde oteller ve restoranlar doluluk oranına ulaştı. Alışveriş için hafta sonu Edirne’ye akın eden ve adım atacak yer bırakmayan Bulgarlar, aldıklarını taşımakta güçlük çekti.
#EdirneKöfte mutfağımızda çok önemli bir yere sahip. Ülkemizde bir kısmı coğrafi işaret tescilli 100’den fazla köfte çeşidi bulunuyor. Üstelik çoğu köftemizin kendine has bir hikayesi de var. Bu hafta uzmanlarımıza ‘Köftelerin izinde yola çıkılacak adresler nereler?’ diye sorduk. Oldukça geniş olan listeden seçmekte zorlansalar da uğruna yola düşmeye değer 10 lezzetli köfteyi önerdiler.
#Rotaİtalyan gastronomisinin en seçkin ve özgün değerlerini dünya çapında sergilemek amacıyla başlatılan İtalyan Mutfağı Haftası, ülkenin yemek kültürünün uluslararası sahnede tanıtılmasını, ayrıca hedefe yönelik ihracatını, uluslararası iş ilişkilerini ve turizmini güçlendirmeyi hedefliyor.
#LezzetMustafa Kemal Atatürk, hayata gözlerini yummadan önce yaverinden daha önce hiç tatmadığı bir yiyecek olan Enginar istemiştir. Bazı söylentilere göre İzmir'den, bazı söylentilere göre de Hatay'dan özel olarak getirilen Enginarı maalesef Mustafa Kemal Atatürk tadamadan vefat etmiştir.
#EnginarYemek yemek, insanoğlunun yaşamını devam ettirebilmesi için ihtiyaç duyduğu en önemli olgudur. Yemek ile ilgili alışkanlıklar toplumdan topluma farklılıklar göstermektedir. Bu tür alışkanlıklar o toplumun kültürel bir parçasıdır. Toplumun yaşam şekli, o toplumun beslenme kültürünü yansıtmaktadır. Yaşam şeklinin değişmesi, beslenme alışkanlıklarının ve kültürünün değişmesinde önemli bir etkendir. Türk Mutfak kültürü denildiğinde, Türkiye toprakları üzerinde yaşayan insanların tüketmiş olduğu yiyecek ve içecekler ile bunların hazırlanmasında, pişirilmesinde ve saklanmasında kullanılan araç gereç ve teknikler anlaşılmalıdır. Türk Mutfak kültürü, dünyanın en önemli mutfakları arasında yer almaktadır.
#MutfakABD'de yaşayan 14 yaşındaki bir lise öğrencisinin acı tortilla cipslerinden yedikten sonra hayatını kaybettiği iddiası, aşırı acı severleri bile korkuttu. Bu cips ülkemizde satılmıyor ama bizde de aşırı acı tüketen insanların sayısı hayli fazla… Peki aşırı acı tüketmekciddi sağlık sorunlarına yol açabilir mi? Uzmanlara sorduk...
#SağlıkRojda ismi doğu bölgesinde oldukça popüler bir isimdir. İsim kökenini Kürtçeden alır. Rojda ismi kız çocuklarına verilir ve bu insanlar sorumlu olma ihtiyacı hissederler. Onlar yüksek düzeyde cesarete sahip doğal liderlerdir ve hayatta bir amaç için yaşarlar. Duygusal değil, pratiktirler. Rojda adının ayrıntılarını sizler için derledik.