Parmak, boyun, bilek gibi bölgelerdeki eklemleri rahatlatmak için çıtlatmak neredeyse herkesin yaptığı bir hareket. Özellikle parmak eklemlerini sık sık çıtlatmak çok yaygın. Peki bu hareketin eklemler üzerindeki etkisi ne? Çok sık eklem çıtlatmak ne gibi sonuçlara yol açabilir? Uzmanlar yanıtladı...
#Parmak ÇıtlatmakHamileliği engelleyen pek çok neden var ama kimse bu engelleyici unsurlardan birinin de diş problemi olacağını düşünmüyor. ama araştırmalar diş eti hastalıklarına dikkat çekiyor. Porphyromonas gingivalis bakterisinin neden olduğu diş eti problemlerinin gebelik öncesi ve gebelik sürecinde olumsuz etkilerini uzmanlarla konuştuk.
#HamilelikEvet, yanlış okumadınız, diş problemleriniz üreme sorunlarına neden olabilir. Hamileliği engelleyen pek çok neden var ama kimse bu engelleyici unsurlardan birinin de diş problemi olacağını düşünmüyor ancak araştırmalar diş eti hastalıklarının gebe kalma ihtimalini düşürebileceğini söylüyor. Porphyromonas gingivalis bakterisinin neden olduğu diş eti problemlerinin gebelik öncesi ve gebelik sürecinde olumsuz etkilerini uzmanlarla konuştuk.
#HamilelikÜnlü Sanatçı Işın Karaca sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada uzun süredir Alopesi Areta hastalığı ile mücadele ettiğini açıkladı. Saçkıran hastalığı olarak da geçen hastalığın tıp literatüründeki karşılığı Alopesi Areata olarak biliniyor. Alopesi Areata hastalığı bağışıklık sisteminin kendi hücre ve dokulara karşı mücadele etmesiyle ortaya çıkıyor. Bu mücadeleden en çok etkilenen bölge ise kıl kökleri olarak biliniyor. Bu durumun geliştiği çoğu kişide saçların bozuk para veya daha büyüklükle yuvarlaklar şeklinde döküldüğü tespit ediliyor. Peki Alopesi Areata hastalığı nedir? Alopesi hastalığı tedavisi var mı? İşte, hastalığa ilişkin bilgiler…
#Alopesi Areata Hastalığı NedirHer 100 kişiden birinde görülen romatoid artrit, toplumda en sık rastlanan romatizmal hastalıkların başında gelir. Şişmiş eklemler, hassasiyet, yorgunluk hastalığın belirtileri arasında yer alır. Romatoid artritin şiddeti artarak değişebilir. Şişlik ve ağrı zamanla azalarak kaybolur ancak daha sonra semptomlar tekrar şiddetlenebilir. Peki, romatoid artrit neden olur, tanısı nasıl konur, romatoid artrit hastaları nasıl beslenmeli? Detayları uzmanlardan öğrenelim…
#Romatoid ArtritGeceleri uykudan uyandıran ve hareket kısıtlığına neden olan artrit, ileri dönemlerde hastaların gündelik işlerini yapabilmelerine de engel olabilir. Özellikle sigara içen ve sıkça enfeksiyona maruz kalan kişilerde daha sık görülen artrit hastalığında tedavi kişiye özel planlanmalı.
#ArtritRomatoid Artrit hastalığı, dünya çapında her yerde yaygın bir şekilde görülmektedir. Eklemlerin iltihaplanmasına neden olan bu hastalık, otoimmün hastalıkları içerisinde yerini almaktadır. Hastalığa yakalanmış bireylerin hayat kalitesini düşürüp, olumsuz durumlara sebep olan pek çok belirtiyle ortaya çıkan bu rahatsızlığın, fiziksel muayene, doktorlar bakımından hastalığın detaylarının alınması, tıbbi görüntüleme metotlarının kullanımı ve kan testleri sayesinde teşhis edildiğini söylemek mümkün. Peki, anti CCP testi nedir? Nasıl yapılır? Hangi durumlarda yapılır ve sonuçları nelerdir? İşte ayrıntılar.
#Anti CCP NedirWBC düşüklüğü ya da yüksekliği, genellikle kan tahlillerinde merak edilen unsurlar arasında yer almaktadır. WBC (White Blood Cell) yani beyaz kan sayımı anlamına gelen bu tahlil, düşük ya da yüksek değerler ile araştırılıyor. Peki, WBC ne demek ve kan tahlili içerisinde düşüklüğü ve yüksekliği ne anlama geliyor? İşte, WBC hakkında merak edilen bazı bilgiler
#WbcHer 100 kişiden birinde görülen romatoid artrit (RA), toplumda en sık görülen romatizmal hastalıklardan biridir. Genelde el ve ayak küçük eklemlerini tutabilen kronik, iltihaplı bir romatizmal hastalıktır. Kadınları daha çok etkilemekle beraber ileri yaş grubunda kadın-erkek oranı eşitlenir. Romatoloji Uzmanı Prof. Dr. Şenol Kobak, romatoid artrit hastalığı ile ilgili merak edilenleri anlattı.
#Rematoid Artrit TedavisiGeceleri uykudan uyandıran ve hareket kısıtlığına neden olan artrit, ileri dönemlerde hastaların gündelik işlerini yapabilmelerine de engel olabilir. Özellikle sigara içen ve sıkça enfeksiyona maruz kalan kişilerde daha sık görülen artrit hastalığında tedavi kişiye özel planlanmalı.
#Artritin NedenleriCübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü kimdir? Facebook sayfasından yapılan paylaşımda Cübbeli Ahmet Hoca'nın hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. Ahmet Mahmut Ünlü olarak bilinen Cübbeli Ahmet Hoca'nın acil serviste çekilmiş bir de fotoğrafı paylaşıldı. Ünlü'nün Umre dönüşü fenalık geçirdiği için hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.
#Cübbeli Ahmet HocaÇocukluktan itibaren ortaya çıkabilen, özellikle 40-70 yaş diliminde çok sık görülen romatoid artrit (eklem iltihabı) yeni kuşak ilaçlar sayesinde büyük oranda tedavi edilmeye başlandı. Berlin’de düzenlenen Avrupa Romatoloji Kongresi’ne sunulan kısa adı TEMPO olan araştırmaya göre, hastalık sadece kontrol altına alınmıyor, geriletilmesi de mümkün oluyor.
Onları her gün gördüğümüz ve kullandığımız düşünülürse, ellerimiz biraz kızardığında bunu fark etmemiz zor olabilir. Ancak ellerimiz bazen sağlığımız hakkında ve işlerin tam olarak planlandığı gibi gitmediğine dair bize ince ipuçları veriyor.
#El SağlığıKanser, kardiyovasküler hastalıklar, artrit ve tip 2 diyabete birçok ölümcül hastalığı tetikleyebilen kronik inflamasyon "sessiz katil" olarak anılıyor. Ancak uzmanlara göre bu katili etkisiz hale getirmenin yolu oldukça basit.
#Sağlık