Bu akşam Efendy İstanbul’da şef dostum Bjorn Shen ve ekibini ağırlıyoruz. Shen’in restoranı Artichoke, Ortadoğu ve Türk mutfağının Singapur’daki en iyi temsilcisi... Menüde yanık misolu humus, yeşil harisa karides, yenebilir saksı ve ördek pastilla gibi tatlar olacak; hepsini birlikte hazırlayacağız. Bu organizasyon önemli çünkü Türk mutfağının tanıtımı, yurtdışına gidip gastronomiye etkisi kısıtlı bürokratlara yemek vermekle olmaz sadece. Dünya çapındaki şeflere gerek burada, gerek kendi restoranlarında Türk mutfağından örnekler yaptırarak olur!
#Efendy İstanbul8 bin 500 yıllık tarihi boyunca birçok uygarlığa ev sahipliği yapan İzmir, hala o dönemlerin izlerini taşıyan sokaklarıyla da bir cazibe merkezi. Kentin kalbinin attığı Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nin birbirine paralel o daracık sokakları her defasında konuklarını büyülü bir dünyaya götürmeye aday. Sağlı sollu sıralanan binaların büyük çoğunluğu tarih kokuyor. Geçmişte bu evlerde kimler oturmuş, neler yaşanmış, neler konuşulmuş bilinmez ama korunmuş olanların büyük çoğunluğu günümüzde yeme-içme, eğlence dünyasına ev sahipliği yapıyor. Her birinden hayatın döngüsüne paralel müzik, kahkaha ve sohbetler yükseliyor. Bugün Muzaffer İzgü Sokağı’ndayız. Mekanımız, Mandela’s Ubuntu.
#1Güneş gören her toprakta yetişebiliyor, içerdiği vitamin ve minerallerle sağlık dostu... Ama görünümü yüzünden ‘ayrımcılığa’ uğruyor, kimileri ağzına sürmüyor. Çorbadan cipse her şekle bürünebilen, çiğ bile yiyebildiğimiz yerelmasına iadei itibar zamanı gelmedi mi sizce de?
#YerelmasıVegetable, İngilizce sebze demektir. Vegetable kadar yaygın kullanılmayan Esculent ve Veggie kelimelerinin Türkçe karşılığı da sebzedir. Tıpkı meyveler gibi sebzeler de yetiştiği mevsime göre isimlendirilir. Örneğin Winter Vegetables (Kış Sebzeleri) ya da Summer Vegetables (Yaz Sebzeleri). İngilizce sebzelerin isimleri nelerdir, yazılışları ve telaffuzları nasıl? Sizin için mevsimlerine göre derledik.
#İngilizce SebzelerISTANBUL - On the Behind the Bazaar tour next month meet women designers who whip antique pieces into forward-fashion shape. As the few female merchants among the some 4,000 Grand Bazaar shops can attest, males have ruled the sales roost. But women are shaping their own paths in the art market, traditions intact
ISTANBUL - The 28th International Istanbul Film Festival, launched April 3, is in full swing. With the festival centered on İstiklal Street in Beyoğlu, there are plenty of dining options for hungry moviegoers eager to discuss the latest Argentinean independent movie over a glass of wine, California sushi rolls or lamb kebabs.
PARIS - Crisis wasn't on the menu Monday for Le Bristol, where Michelin elevated chef Eric Frechon's restaurant to 3-star status - the only one to receive such an upgrade in this year's guide. Frechon said his new coveted status should help fill empty dining tables
ISTANBUL - Unexpected extravagance awaits you and yours this week. Think of it as a late annual bonus or a love investment. Whatever the rationale, this is your week to sink into layers of Balinese massage at home, learn Bollywood dance moves or wind things up, or down, with raspberry cheesecake covered in Turkish coffee sauce.
ISTANBUL - Tucked away inside Emirgan’s Sakıp Sabancı Museum is the celebrated Turkish fusion culinary institute of Müzedechanga - sister of the original well known Changa in Taksim. In 2007 the restaurant received the award for best-designed restaurant