Antalya'da son zamanlarda su seviyelerinde azalma hissedilir oldu. Her yıl kaçak sondaj kuyularından 45 milyon metreküp su çekiliyor. Kaçak sondaj kuyuları nedeniyle suya erişimin derinliği de arttı. 5 yıl önce 68 metrede çıkan su, 70 metreye kadar geriledi.
#AntalyaAntalya'da son zamanlarda su seviyelerinde azalma hissedilir oldu. Her yıl kaçak sondaj kuyularından 45 milyon metreküp su çekiliyor. Kaçak sondaj kuyuları nedeniyle suya erişimin derinliği de arttı. 5 yıl önce 68 metrede çıkan su, 70 metreye kadar geriledi.
#AntalyaTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yaz aylarının yaklaşmasıyla artan peyzaj düzenlemelerinde suyun akılcı kullanımına özen gösterilmesi gerektiğini belirterek, sadece çim yerine kuraklığa dayanaklı bitkilerin tercih edilmesiyle yüzde 80’lere varan su verimliliği sağlanabileceğini bildirdi.
#SulamaGıda ürünlerinin ambalajının ön yüzündeki sağlık iddiaları da bizi o ürünü satın almaya teşvik ediyor. Ancak bazı ürünlerde kullanılan sağlık iddiaları yanıltıcı olabiliyor. Peki bir ürünün üzerinde içeriği ile ilgili 'doğal, şekersiz, light' gibi iddialarda bulunması onun sağlıklı olduğunu garanti eder mi? İşte burada gıda etiketi okuma alışkanlığı devreye giriyor. Ürünün ambalajında vurgulanan sağlık iddiasının gerçek olup olmadığını anlamanın tek yolu arkasındaki bilgi etiketini okumaktan geçiyor.
#SağlıkHemen her gün gıda alışverişi yapıyoruz ama kaçımız aldığımız ürünlerin ambalajını okuyoruz? Sepete attığımız ürünlerin gramajları yanlış, son tüketim tarihleri geçmiş olabiliyor. Üstelik açıkta kontrolsüz satılan birçok gıda, içeriğinde yer aldığı iddia edilen malzemeleri barındırmayabiliyor. İşte bu nedenle ürünlerin etiket bilgilerini okumak oldukça önemli. Peki etikette yazanlar neyi ifade ediyor? Alışveriş yaparken nelere dikkat etmeliyiz? Gıda Mühendisi Ebru Akdağ ile konuştuk.
#SağlıkÜreticilerin sigara alışkanlığı nedeniyle gıda ürünlerine nikotin bulaştığı ortaya çıktı. Tarım ve Orman Bakanlığı üreticileri uyarırken, akıllarda cevaplandırmayı bekleyen pek çok soru var. Nikotin bulaşan ürünler nasıl bir tehlikeye dönüşüyor? Sebze ve meyveler hangi aşamalardan geçerek temizlenmeli? Uzmanlar hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#SağlıkGıdı, tüm insanlarda bir dereceye kadar çene altında gelişen sarkık deri olarak tanımlanır. Yüzün çene çizgisi ve gıdı bölgeleri genellikle ilerleyen yaşı ilk göstermeye başlayan bölgelerdir. Birçok insanda, yaşlandıkça yüz derisi ve yağ yastıkçıkları sarkmaya başlar ve bu da ağır görünen bir yüz şekline neden olabilir.
#Yüz EgzersizleriCHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, Marmara Denizi’ndeki büyüyen sorun ve Ergene Nehri’nin kirliliği üzerine Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması istemiyle iki ayrı önergeyi TBMM Başkanlığı’na sundu.
#YAZARDoğanın estetiğini tamamlayan birçok bitki bulunmaktadır. Bu estetik oksijene olan katkısı ile de benzersiz bir kaynak olarak dikkat çekiyor. Orman gülü ağacı da bu katkıyı sunan en değerli tarımsal ürünlerden bir tanesidir. Orman gülü ağacı nedir, nerede ve nasıl yetişir? Orman gülü ağacı özellikleri, bakımı ve faydaları hakkında bilgiler nelerdir? İşte, tüm detaylar.
Erzurum Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü'nde açılan, Türkiye'nin ilk ve tek olma özelliğini taşıyan 'Ata Buz Müzesi'nde üretilen şeffaf buz kütleleri, yontu konusunda profesyonelleşmiş usta ellerde sanat eserine dönüşüyor. Atabuz Müzesi Proje Yöneticisi, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bulat, "Pandemi dönemi sonrası Erzurum Atatürk Üniversitesi Atabuz Müzesi, dünyanın dört bir tarafından davetli olarak gelecek ünlü buz yontu sanatçılarının üretecekleri buz eserleriyle sanat arenasına dönüşecek" dedi.
#Buz MüzesiTürkiye’de mevcut nüfus artış hızı ile kişi başına düşen su miktarının bin 120 metreküpe gerileyeceğinin öngörüldüğünü söyleyen Çevre Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Sevim Yürüten, “Bu öngörüler, Türkiye’nin su fakiri olma yolunda ilerlediğine işaret ediyor. Bu arada, iklim değişikliğinin yarattığı olumsuz etkilerin artması ile birlikte, kuraklık da Türkiye için çok önemli bir risk oluşturuyor” dedi.
#Serhat TEZCAN‘Yap, devret, sahip çık’ yaklaşımıyla 21’inci yüzyılın ihtiyaçlarına hizmet eden okul olarak Beykoz Koç Ortaokulu’nu inşa edildi. Her çocuğun kaliteli ve kendini keşfedebileceği bir ortamda eğitim görmesine imkân sağlayan model okul, MEB’e devredildi. Bakan Ziya Selçuk’un katılımıyla açılışı gerçekleştirilen okulun 520 öğrenci kapasitesi bulunuyor.
#Beykoz Koç OrtaokuluAnkara’da son günlerde şebeke suyunun sağlıksız olduğuna dair paylaşımlar yapıldığına dikkat çeken Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ASKİ), paylaşımları yapan kişilerin arıtma cihazı satmaya çalışan kişi yada firmalar olduğunu duyurdu.
#Murat YILMAZUluslararası Su ve Sağlık Kongresi’nde konuşan Prof. Dr. Zeki Karagülle, bir insanın yaşantısında içtiği ve yemeklerinde kullandığı tek suyun arıtılmış su olması halinde sağlık riskleri doğduğunu söyledi. Karagülle, "Tüm sağlıklı minerallerinden arıtılmış su tüketimi kalp, damar ve kemik sağlığı problemleri, hipertansiyon, okul çağındaki çocuklarda büyüme geriliği, diş çürükleri ve yetişkin nüfusta bazı kanser türlerine neden olabiliyor. Arıtma cihazları tüm minarelleri öldürüyor" diye konuştu.
#Su Arıtma CihazlarıBeyaz çay özellikle son dönemde sağlığa faydaları nedeniyle sıklıkla tüketilen içecekler arasına girdi. Kökenleri Çin’de 600’lü yıllarda hüküm süren Song Hanedanı’na dayanan beyaz çay, en yüksek düzeyde antioksidan içerdiği için yeşil çaydan da siyah çaydan da daha fazla dikkat çekiyor. Çok az üretilmesi nedeniyle nadir bulunan bir ürün olan beyaz çayı evinizde de tüketmek isterseniz demleme önerilerimize ve püf noktalarımıza bir göz atmalısınız. Afiyet şifa olsun…
#Beyaz Çay Nedir