Zeytin ve inciri tek üründe birleştirdi

Güncelleme Tarihi:

Zeytin ve inciri tek üründe birleştirdi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2022 07:00

Türkiye’nin Avrupa Birliği coğrafi işaretli tek zeytini olan Memecik türüyle zeytinyağı üretimi gerçekleştiren Niz Olive, Aydın incirinden ürettiği zeytinyağlı kür ve doğal zeytinyağlı sabunu tüketicilere sunuyor.

Haberin Devamı

Yüksek polifenol seviyesinin yanı sıra yoğun meyvemsi aromaya sahip zeytinyağlarının 250 ml ve 500 ml seçenekleriyle özel üretim beyaz ve siyah cam şişede; 1000 ml, 2000 ml ve 3000 ml seçenekleriyle de tenekede tüketicilere sunulduğu belirtilirken; şirketten yapılan açıklamada, Aydın’ın dünyaca ünlü meşhur incirini erken hasat zeytinyağı ile buluşturarak “incir kürü” üretildiği kaydedildi.

Ürün gamını genişletmek ve Aydın’ın yerel tatlarını pazarla buluşturmak için yatırımlarını sürdüren Niz Olive, yakın zamanda zeytinyağlı domates kurutması, zeytin yaprağı çayı ve paket incir için de çalışmalarını sürdürdüğünü açıkladı. Toplandıktan sonra en geç 4 saat içinde fabrikaya gönderilen zeytinlerin, hiç bekletilmeden yapraklarından ayrılıp arıtılmış su ile yıkanarak kırıcıya aktarıldığı; kırma işleminin ardından ezilen ve hamur haline gelen zeytinlerin sonraki aşamada yağının çıkarılıp krom tanklara iletildiği kaydedildi. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!