ABD’de bir okulda yaşanan saldırı, failin 15 yaşında bir kız olması nedeniyle farklı bir boyut kazandı ve sosyal medyada bir araya gelen femcel topluluklarını gündeme getirdi. Femcel farklı nedenlerle seks yapmayan kadınlar tarafından oluşturulmuş çevrimiçi bir altkültür.
#Meltem FIRATLINe yapanlar belli ne de yapılma sebebi... Bu nedenle asırlardır insanların merakını kurcalıyor. Dönemin teknolojisiyle fizik kurallarına meydan okuyan gizemli yapıları uzaylıların inşa ettiği bile söyleniyor. Peki gerçek ne?
#SeyahatGeçtiğimiz aylarda yakın bir arkadaşım bir anda iltihaplı akne sorunu yaşamaya başladı. Aslında cildi her zaman sorunsuzdu. Cilt bakım rutinine sadıktı. Bir anda yaşadığı sivilce sorununun nedenini ne o ne biz anlayamadık. Dermatoloğa gittiğinde detaylıca muayene oldu hatta kan tahlilleri bile yapıldı. Doktor, rutin sorular sorarken içlerinden bir tanesi problemin kaynağını açıklıyordu: Son kullanma tarihi geçmiş kozmetik ürün kullanmış olabilir misin?
#Cilt BakımıGıda takviyeleri son dönemde sağlıkla ilgili tartışmaların bir numaralı konusu. Vücudumuzda ve beslenmemizde yetersiz kalan çeşitli vitamin ve minerallerin yerini doldurmak için alınan bu takviyeler arasında şu an en popüleri magnezyum. Özellikle sosyal medyada herkesin mutlaka magnezyum takviyesi alması gerektiğine dair paylaşımlar öne çıkıyor. Ama gerçekten böyle bir ihtiyaç var mı? Daha da önemlisi magnezyum takviyeleri iddia edildiği gibi her derdin devası olabilir mi?
#SağlıkBurun tıkanıklığı ve akıntısı, soğuk algınlığının en rahatsız edici yanlarından biri. Hepimiz bu rahatsızlıktan kurtulmak için burnumuzu silerek temizlemeye çalışıyoruz. Peki bu işlemi yanlış yaptığınızda hastalığınızın daha da ağırlaşmasına neden olabildiğinizi biliyor muydunuz?
#SağlıkKriptografi alanındaki zorlu şifreler, bulmaca tutkunları için yeni bir meydan okuma sunuyor. Antik Phaistos Disk’i ve CIA’in Kryptos’u gibi çözülmemiş kodlar, araştırmacıları ve meraklıları yıllardır etkisi altına alıyor. Bu sırların arkasındaki gizemler, sadece entelektüel bir merak değil; aynı zamanda kaybolmuş hazineler ve cinayetlerin çözümü için anahtar niteliğinde. İşte asırlardır çözülemeyen altı şifre ve ardındaki gizemler...
#Çözülemeyen ŞifrelerAstraZeneca Türkiye, akciğer kanseri ve kronik solunum yolu hastalıklarının erken teşhisi ve yönetimi konusunda farkındalık yaratmak, bilimsel araştırmaları desteklemek ve yenilikçi çözümler geliştirmek amacıyla “Akciğer Sağlığı İnisiyatifi”ni hayata geçirdi. İnisiyatifin web sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden akciğer sağlığı hakkında en güncel bilimsel veriler ve bilgilere erişim sağlanacak. <br><br>Ayrıca inisiyatif kapsamında Türk Tıbbi Onkoloji Derneği (TTOD) iş birliği ile “Belirti Yoksa da Yok Sayma” farkındalık kampanyası başlatıldı. Kampanya ile akciğer kanseri hakkında farkındalık sağlanması ve risk faktörlerine dikkat çekilmesi hedefleniyor.
#Sponsorlu İçerikDurup dururken başlayan kaşıntıları nedeniyle kolları yara içinde kaldı, hayatı altüst oldu. Yıllarca gitmediği doktor kalmadı ama hiç kimse bu çıldırtan kaşıntının nedenini açıklayamıyordu. Bir doktorun tecrübesi sayesinde nihayet teşhis kondu ama bu kez de tedavi muamması başladı. Peki neydi bu korkunç kaşıntıların sebebi?
#SağlıkBilim insanları, Çin’de bulunan bir fosilden yola çıkarak ‘Homo juluensi’ adını verdikleri yeni bir arkaik insan türü keşfedildiğini açıkladı. Fosillerin özellikleri, bu popülasyonun farklı hominin türleri arasında genetik alışveriş sonucu ortaya çıktığını ve Asya’daki insan evriminde hibridizasyonun önemli bir rol oynadığını gösteriyor.
#Homo JuluensiTüm dünyanın 'Noel Baba' olarak tanıdığı, Antalya Patara'da doğan ve bugünkü Demre'nin kurulu olduğu Myra'da ölen Aziz Nikolaos'un adını taşıyan kilise alanındaki 2 katlı yapı içinde lahit bulundu. Henüz kapak kısmı açığa çıkarılan ve Aziz Nikolaos'a ait olabileceği değerlendirilen lahit heyecan yarattı. Kazı Başkanı Doç. Dr. Ebru Fatma Fındık, “Aziz Nikolaos'un bugüne kadar mezar yeriyle ilgili tartışmalar hala devam ederken, biz bu lahit sayesinde şunu önerebiliyoruz; Gerçekten Aziz, Myra Kenti'nin kutsal temenosuna, yani nekropol alanının yakınına bir yere gömülmüştür" dedi.
#Noel BabaÇikolata hem çocuklara hem büyüklere hitap eden bir lezzet bombası ancak birçoğumuz zararlı olduğu endişesiyle çikolata yemekten kaçınıyoruz. Halbuki araştırmalar çikolatanın doğru şekilde tüketildiği takdirde sayısız faydası olduğuna işaret ediyor. Son olarak hafta içi yayımlanan bir çalışma, çok çarpıcı sonuçlar ortaya koydu. Peki faydalarını görmek için çikolatayı nasıl ve ne kadar tüketmek gerek?
#SağlıkAlmanya’da yapılan güncel COPSY araştırmasına göre, çocuk ve gençlerin psikolojik sağlığı pandemi dönemine kıyasla iyileşmiş durumda. Ancak bu iyileşme, pandemi öncesindeki seviyelere ulaşabilmiş değil. Araştırma, gençlerin ruhsal yükünün hâlâ yüksek seviyede olduğunu gösteriyor.
#AlmanyaKanada'daki Ottawa Üniversitesi'nde yürütülen bir araştırmada, düzensiz uykunun kalp krizi ve felç riskini artırdığı ortaya çıktı. Araştırmayı yöneten Dr. Jean-Philippe Chaput, "Hafta sonu bile aynı saatte uyanmaya çalışmalısınız” uyarısında bulundu.
#UykuGeçmişte doğan her 50 bebekten biri ikizken bu oran günümüzde 30'da bire yükseldi. Bu durum bilim insanları için pek çok önemli araştırma fırsatını beraberinde getiriyor. Özellikle tek yumurta ikizleri üzerinde yapılan çalışmalar, genlerin ve çevresel faktörlerin insanı hem fiziksel hem de psikolojik olarak nasıl şekillendirdiğine dair çok ilginç veriler ortaya koyuyor. Bunun en çarpıcı örneği ise Kelly kardeşler...
#SağlıkOrganik adıyla satılan sebzeler, meyveler, meyve suları, yağlar, yumurtalar ve daha birçok besin son yıllarda çok daha fazla karşımıza çıkıyor. Hatta artık semtlerde kurulan ‘organik pazarlar’ bile var. Öte yandan organik ürünler diğerlerine göre daha pahalıya mâl oluyor. Peki daha yüksek fiyat etiketi daha fazla sağlık faydalarını da beraberinde getiriyor mu? Organik gıdalar gerçekten daha mı besleyici?
#Organik ÜrünlerAvustralya Ulusal Üniversitesi'nden iki psikolog Stephanie C. Goodhew ve Mark Edwards, İngiltere'de yaşayan 200'den fazla kişi üzerinde yeni bir çalışma gerçekleştirdi. Stephanie C. Goodhew ve Mark Edwards, psikopatları belirmenin en önemli işaretini keşfetti. Yapılan çalışmada, Navon testinin uygulandığı belirtildi.
#AvustralyaUzun yaşamak, 100 yaşını hatta sonrasını görmek son dönemde pek çok kişinin hayali haline geldi. Bunu başarabilmiş kişilerin genetik yapıları, nasıl bir hayat yaşadıkları, ne yiyip ne içtikleri bilim insanları tarafından sürekli mercek altına alınıyor. O kişilerden biri geçtiğimiz günlerde 113 yaşındayken hayatını kaybetti. Peki bu kadar uzun yaşayabilmesini neye borçluydu?
#SağlıkSon araştırmalar, inek sütü, yumurta, fındık ve kabuklu deniz ürünleri gibi günlük gıdalara alerjisi olanların sayısının on yıl içinde iki kattan fazla arttığını gösteriyor. Ve bu durum özellikle küçük çocuklar için ciddi sorun teşkil ediyor.
#Gıda AlerjisiKadın ve Demokrasi Vakfı’nın (KADEM) Haliç Üniversitesi'nde düzenlediği ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılış konuşmasını yaptığı 6. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi’nin sonuç bildirisinde 7 başlıkta ‘Yapay zekâ için cinsiyet adaleti önerileri’ ön plana çıktı.
#KADEMYabancı dile olan ihtiyaç, dünyadaki sınırlar kalktıkça ve farklı ülkelerden insanlarla hemen her gün temas etmeye başladıkça çok daha iyi anlaşılıyor. Yeni nesil teknoloji ile birlikte günlük hayatı yeniden şekillendiren Yapay Zeka bu alanda da çözümün öncüsü oldu. Artık Samsung Galaxy telefon kullananlar için, yeni eklenen Türkçe dil desteği sayesinde dil bariyeri tamamen kalkıyor. Nasıl mı? Sizi gerçek bir “Dünya vatandaşı” yapacak uygulamanın hayatınıza kazandıracaklarını ve merak ettiğiniz tüm detaylarını adım adım keşfedin!
#Sponsorlu İçerikBir bilim insanı, umumi tuvaletlerde asla el kurutma makinesi kullanmamanız ve bunun yerine her zaman kâğıt havlu tercih etmenizin iğrenç nedenini ortaya çıkardı. Bu haberi okuyunca bırakın el kurutma makinesi kullanmayı, umumi tuvaletlere girmeyi dahi bir kez daha düşüneceksiniz.
#Umumi Tuvalet Mikrop Saçıyor