Ne yapanlar belli ne de yapılma sebebi... Bu nedenle asırlardır insanların merakını kurcalıyor. Dönemin teknolojisiyle fizik kurallarına meydan okuyan gizemli yapıları uzaylıların inşa ettiği bile söyleniyor. Peki gerçek ne?
#SeyahatAmazon ormanlarının derinlerinde yaşamış çok güçlü ve zengin bir antik medeniyetin kalıntılarını bulmak için yola çıktı, bir anda yeryüzünden silindi. Yaşadıkları birçok filme ve kitaba konu oldu ama ünlü kâşifin başına ne geldiği bugün bile gizemini koruyor.
#Percy FawcettBazı röportajlar kuş gibi hafif geçiyor. Zorlamadan, zamanında, rahat... ‘Ben bir Kızılderili atı gibiyim’ diyen, özgürlüğünün her şeyden önemli olduğunu ve hayatı olan müziğinin bu özgürlükten ve gerçek yaşadıklarından beslendiğini söyleyen dünyanın tanıdığı, cazın dahi ismi Kerem Görsev ile sohbetimi gerçekleştirdim.
#YüzdeyüzBazı röportajlar kuş gibi hafif geçiyor. Zorlamadan, zamanında, rahat... ‘Ben bir Kızılderili atı gibiyim’ diyen, özgürlüğünün her şeyden önemli olduğunu ve hayatı olan müziğinin bu özgürlükten ve gerçek yaşadıklarından beslendiğini söyleyen dünyanın tanıdığı, cazın dahi ismi Kerem Görsev ile sohbetimi gerçekleştirdim.
#Gözde Yener BirmanKaradeniz’in içlerinde kalmış 8 bin 500 yıllık yerleşim birimi, geçmişten günümüze çok farklı medeniyetlerin izlerini korumayı başarmış. Kendinizi Amasya sokaklarına bırakın ve tarihin kültür galerisinde yolculuğa başlayın. Önce Kral Kaya Mezarları’nı gezin, sonra Osmanlı’nın izlerini takip edin. ‘Şehzadeler Şehri’nde Yeşilırmak boyunca ilerleyip bu açık hava müzesinin tadını çıkarmaya bakın.
#AmasyaLevent Cami Eğitim Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk’ün önceki gün gönderdiği davette şöyle diyor: “Sayın gönüllümüz, İstanbul Beşiktaş Levent semtinde yaptırdığımız Barbaros Hayrettin Paşa Camimizi 12 Mayıs 2023 Cuma vaktinde ibadete arz edeceğiz. Sizlerin de aramızda olmanız bizleri mesrur edecektir. Muhabbetlerimizle.”
#Levent CamiKaunos Antik kenti ülkemizin tarihi miraslarından biridir. Buraya her yıl binlerce turist gezi amaçlı gelmektedir. Yazımızda Kounos antik kenti hakkında bilgi, tarihi, nerede, nasıl gidilir, giriş ücreti, ziyaret saati gibi bilgileri bulabilirsiniz.
#KaunosBölgenin en önemli tarihi yapıları arasında yer alan Aizanoi Antik Kenti, hala arkeolojik çalışmaların devam ettiği yerlerden biridir. Tarihi ile Günümüzde önemli bir yere sahip olan bu yapı, her sene yoğun şekilde pek çok yerli ve yabancı turist akınına uğramaktadır. Peki, Aizanoi Antik Kenti nerede? Aizanoi Antik Kenti hakkında bilgi, tarihi, efsanesi, giriş ücreti ve ziyaret saatleri (2023)
#AizoniaTarihin en eski yerleşim noktalarından biri olan Efes Antik Kenti, aynı zamanda birçok uygarlığın ticari merkezi oldu. Aralarında Osmanlı İmparatorluğunun bulunduğu medeniyetler, uzun yıllar boyunca bu kentin stratejik konumundan yararlandı. Efes Antik Kenti nerede? Kente giriş ücreti ne kadar? Sizin için derledik.
#EfesEsenyurt’ta özel çikolata üretim yerlerinde yer alan Pelit Çikolata Müzesi özellikle dünya çapında oldukça dikkat çeken efsanevi çikolatalar yapmaktadır. Baş yapıtları yapan, masal kahramanları üreten ve ünlü kişilerin heykellerini çikolata şeklinde yapan Pelit Çikolata Müzesi kişilerin severek gezebileceği oldukça lezzetli bir yer. Sizler için Pelit Çikolata Müzesi hakkında bütün bilgileri detaylı bir şekilde derledik.
#Çikolata MüzesiÜlkemizdeki önemli tarihi eserlerin bulunduğu müzelerden birisi de Troya Müzesidir. Açıldığı günden beri pek çok ziyaretçi ağırlayan Troya Müzesi pek çok kişi tarafından da merak edilmektedir. Peki Troya Müzesi nerede? Troya Müzesi tarihçesi, eserleri, giriş ücreti ve ziyaret saatlerini sizlere detaylıca açıkladık.
#Troya MüzesiÜlkemizde bulunan müzeler içerisinde bulunan eserleri bakımından oldukça önemli bir yere sahiptir. Bu müzelerden birisi de Anadolu Medeniyetler Müzesidir. Eski yıllardan günümüze kadar gelmiş olan medeniyetlerin hakkında birçok bilgiyi bize aktaran Anadolu Medeniyetler Müzesi ülkemizde oldukça merak edilen müzelerden birisidir. Sizlerde müzenin giriş saatlerini, ücretini ve konumunu öğrenerek ziyaret edebilirsiniz. Peki, Anadolu Medeniyetler Müzesi nerede? Tarihçesi, eserleri, giriş ücreti ve ziyaret saatlerini sizler için derledik.
#Anadolu Medeniyetler MüzesiKültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'ne bağlı kültür varlığı kaçakçılığıyla mücadele ekipleri tarafından 1980 yılından bugüne kadar yurt dışına kaçırılan 22 bin 424 tarihi eser ve kültür varlığı geri getirildi. Bu yıl 1113 eserin iadesi sağlandı. Eserlerin en çok geri getirildiği ülkeler Almanya, Hırvatistan, İngiltere, ABD ve Sırbistan oldu.
#Kültür Ve Turizm BakanlığıAntalya kendi ile konuşsa, bir muhasebe yapsa acaba ne çıkar ortaya? Haydi, Antalya olalım ve düşünelim. Antik çağdan başlayan Allah vergisi bir güzellik ile doğmuşum doğmasına da ya sonra? Kent nefes alsın diye Kaleiçi’ni çevreleyen surları yıkan bir tarafta, falezlerin üzerine katları dikmeye izin verenler diğer tarafta. Parmakla gösterilen kentte yaşamış insanlar ve onların mensubu olduğu büyük medeniyetler... Ağlanacak halimize ne diyorlardır bu kentin asıl sahipleri, bu kenti ayağa dikenler?
#ANTALYAEski uygarlıklardan bazılarının etkisi günümüze kadar sürmektedir. Dolayısıyla bu medeniyetler merak konusu olmaktadır. Heybetli ve gizemli piramitleri ve mumyalanmış firavunları ile çağımıza kadar izdüşümü olan bu uygarlıklardan birisi de hiç şüphesiz Mısır medeniyetidir. İşte Mısır medeniyeti nerede kurulmuştur, özellikleri nelerdir, antik mısır uygarlığı nasıl yok oldu ve konu hakkında çok daha fazlasını sizler için derledik.
#Mısır Medeniyeti Nerede Kurulmuştur?İletişim Başkanlığı, Anadolu'nun önemli kültürel miraslarını tanıtmak amacıyla 'Medeniyetler Beşiği Anadolu' projesi kapsamında 7 bölümden oluşan belgesel serisi ile kamu diplomasisi kitabı hazırladı. İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Anadolu coğrafyasında yer alan farklı medeniyetlerin mirasını ve değerlerini tüm dünyaya tanıtmaya, bu büyük kültür hazinesini gelecek nesillere aktarmaya büyük önem veriyoruz" dedi.
#İletişim BaşkanlığıPek çok yorumcu, özellikle realistler için Hegemonya tanımı ortaktır. Hegemonya kavramı, basit devletten devlete ilişkilerden çok daha geniş bir ilişki ve süreç dizisini kapsadığı için daha tartışmalı hale gelmiştir. Peki, Hegemonya nedir, ne anlama gelir tüm detayları ile derledik.
İZMİR’de uzun yıllar faaliyet gösterdiği reklamcılıkla tanınan Rahim Yurdakul, belgesel yapımcılığı ve yönetmenliğine de el attı. Daha önce TRT için, tutkusu olan olta balıkçılığı ile ilgili, “Oltanın İki Ucu” adlı 18 bölümlük belgeseli çekti. Marmara, Ege ve Akdeniz’de çekilen belgesel beğeniyle izlenmişti. Geçenlerde yeni bitirdiği, dumanı üstünde belgeselinden konuştuk: “Kadim Anadolu Şifacılığı.”
#1