Yüzüne botoks yaptıranların, mimikleri kısıtlandığı için duygularını tam anlamıyla ifade etmekte zorlandıkları biliniyor. ABD’de yapılan bir araştırmaysa botoksun beynin duyguları yorumlama ve işleme biçimini de değiştirebileceğini gösteriyor. Uzmanlar anlattı...
#Ceren Naz BüyükÖMRÜMÜZ uzuyor. Bu hepimizi sevindiren olumlu bir gelişme. Ama bilelim ki ömrümüzün uzayan bölümü gençlik ve orta yaşlarımız değil, hayatımızın yaşlılık dilimi. Eğer kendimize iyi bakmayı beceremezsek, yeteri kadar sağlıklı değilsek net ve açık söyleyeyim, uzun bir ömür düşündüğümüz kadar iyi, güzel ve keyifli bir şey olmayabilir. Yeteri kadar hareket edemeden, dostlarla neşeyle savrulup gülemeden geçirilen bir yaşlılık dönemi,uzun ömür bize huzur ve mutluluk vermek yerine farklı sağlık sorunlarına kapı açan sorunlu bir yaşam dönemi de olabiliyor. İşte bu nedenle sadece uzun bir yaşama değil huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir hayata odaklanmak kısacası “ihtiyarlamadan yaşlanmak” temel hedefimiz olmalı.
#1Her geçen yıl kişilerin anksiyete, depresyona eğilim yüzdesi giderek artış göstermektedir. Dünya sağlık örgütünün 17 ülke içerisinde yaptığı bir araştırmada her 20 kişiden 1 inde depresyon görülmektedir. Bu oranlar her geçen yıl daha da artış göstermektedir. Uzman Diyetisyen Aslıhan Küçük Budak antidepresif besinler hakkında bilgiler verdi.
#Antidepresif BesinlerYaşamı beynimizde yaşarız. Korkularımızın, cesaretimizin, zevklerimizin, umutlarımızın, suçluluğumuzun, utancımızın, gururumuzun, mutluluğumuzun ve mutsuzluğumuzun kaynağıdır beyin. Göz görmez, beyin görür; kulak işitmez, beyin işitir. Bu organlar uyarıları taşıyan aracılardır. Benzer şekilde vücutta hissettiklerimiz bile beyinde anlamlandırılır; geçmiş tecrübeler ile renklendirilir ya da kirletilir. Bütün bunlar beyinde nasıl oluyor da yaşanıyor henüz bilinmiyor ama bu günkü bilimsel anlayışla biyolojik ve çevresel etkenlerin birlikte etkili olduğu düşünülüyor.
#DepresyonŞiddetli baş ağrısı ve migren… Özellikle yoğun bir iş gününün sonunda ya da uykusuz kaldığınız bir gecenin sabahında yaşadığınız önemli bir sağlık sorunu… Oluşum nedenleri farklı olsa da özellikle migrenin temelinde çoğu zaman mükemmeliyetçilik, aşırı duyarlılık ve titizlik yatıyor.
Şiddetli baş ağrısı ve migren… Özellikle yoğun bir iş gününün sonunda ya da uykusuz kaldığınız bir gecenin sabahında yaşadığınız önemli bir sağlık sorunu… Oluşum nedenleri farklı olsa da özellikle migrenin temelinde çoğu zaman mükemmeliyetçilik, aşırı duyarlılık ve titizlik yatıyor.
Erzurum Palandöken Devlet Hastanesinde 20 yıldır dahiliye uzmanı olarak görev yapan Dr. İsa Yalçın, hastalarını ilk kez annesinde denediği ve 'Her Derde Deva' (HDD) adını verdiği bitkisel karışımla tedavi ediyor. 19 ayrı bitkiden elde ettiği HDD karışımının bir mucize olduğunu iddia eden Yalçın, "Böbrek hastası annemi hastaneye yatırdığımda diyaliz makinasına bağlanmaktan başka çaresi yoktu. Bitkilerden ezme gibi yaptığım karışımı anneme yedirdim. Annem diyaliz hastalarının kabusu olan makineye bağlanmadan kurtuldu. Antidepresif, uyku düzenleyici, reflü, spastik kolon, hemoroid ve yorgunluk şikayetlerim için 16 aydır eczaneye gitmiyorum. Sigara içmeyen kellerde saç çıkartıyor. Devlete külfet olmuyoruz. HDD karışımı ile birçok hastalığı iyileştirdim. Tek amacım bu karışıma üretim izni almak" diye konuştu.(Turgay İPEK / ERZURUM, (DHA)
#HtvhaberPsikiyatristler Birliği’nin araştırmasına göre, dünyada en sık rastlanan psikiyatrik hastalık, depresyon. Yan etkisi büyük oranda azaltılmış yeni ilaçlarla kesin tedavi artık mümkün. Depresyon dünya nüfusunun yüzde sekizini etkiliyor. Türkiye'de ise bu oran yüzde 8 ile 20 arasında. Her dört kadından birisi depresyon geçirmiş ya da geçiriyor.