Anavatanı Güneydoğu Asya olan şevketi bostan otu, eski dönemlerde alternatif tıp alanında kullanılmış bitkilerden biridir. Köklerinden yemek yapılabilen şevketi bostan otu, sağlık için önemli maddeler içermektedir. Şevketi bostan otu nedir, hangi mevsimde yetişir, kullanımı nasıldır, faydaları ve zararları nelerdir gibi soruların yanıtlarını derledik.
#Şevketi Bostan OtuKlinik Biyokimya Uzmanı ve Sağlıklı Yaşam Danışmanı Dr. Süreyya Şahinoğlu, uzun yıllar yurt içi ve yurt dışında yapmış olduğu araştırmaları hayatımızda kolaylıkla uygulayabileceği bilgiler halinde bizlere sunuyor. İstanbul Birûni Laboratuvarı’nda arkadaşı Dr. Semra Temel Levent ile birlikte sağlıklı yaşam laboratuvarını kuran Dr. Süreyya Şahinoğlu, sağlıklı yaşam test danışmanlığı yapıyor.
#Sponsorlu İçerikKlinik Biyokimya Uzmanı ve Sağlıklı Yaşam Danışmanı Dr. Süreyya Şahinoğlu, uzun yıllar yurt içi ve yurt dışında yapmış olduğu araştırmaları hayatımızda kolaylıkla uygulayabileceği bilgiler halinde bizlere sunuyor. İstanbul Birûni Laboratuvarı’nda arkadaşı Dr. Semra Temel Levent ile birlikte sağlıklı yaşam laboratuvarını kuran Dr. Süreyya Şahinoğlu, sağlıklı yaşam test danışmanlığı yapıyor.
#1Sözlükte fobi kelimesi için “Kişinin, belirli nesneler ya da durumlar karşısında duyduğu, kapıldığı baskılı, kaygılı, olağan olmayan, hastalık derecesinde güçlü korku” tanımı yapılıyor. Yani bir şeylerden korkmamız doğalken normalde korkmayacağımız şeylerden korkmamız ve bunu bir takıntı haline getirmemize fobi deniyor.
#Naomi CampbellYAZ tatili denildiğinde akla anında ‘deniz-havuz ikilisi’ geliyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Yılmaz Bay, ‘tatilde denize ve havuza girerken nelere dikkat edilmeli, tatil dönüşünde enfeksiyon riskiyle karşılaşmamak için neler yapılması gerekir’ sorularını sizler için cevapladı. işte tüm bu soruların cevapları...Çocuklar 6 ayın üzerinde denize, 1 yaşın üzerinde denize ve havuza girebilirler. Deniz ve havuz seçeneklerinin ikisi bir arada ise deniz tercih edilmeli. Denizde ve havuzda kalma süresi 2–3 dakikadan başlayarak ve her gün 2-3 dakika artırılarak çocuğun yaşına ve cilt tipine göre 15–20-30 dakikaya kadar çıkarılabilir. Denizden çıktıktan sonra hemen duş alınmamalı. Çocuğunuzu hafifçe kuruladıktan sonra 15-20-30 dakika deniz suyu ile kalmalı.
#1Antisepsi, her zaman Antiseptikler ya da Dezenfektan ile karıştırılmaktadır. Dezenfektan, üzerinde bulunan mikroorganizmaları yok etmek için bazı nesnelerin yüzeyine uygulanabilen bir antimikrobiyal madde olarak tanımlanabilir. Ancak Antisepsi daha farklıdır. Antiseps nedir tüm detayları ile derledik.
#AntisepsiSağlık turizmindeki uygulamalarıyla uluslararası ödüller kazanan ve dünyanın birçok yerine danışmanlık vermeye başlayan Sanitas SPA & Wellness’in Kurucu Ortağı Dr. Şebnem Akman Balta, “Doğru adımlar atarsak Türkiye turizmde ve sağlıkta parlayan yıldız olur” dedi.
#Sağlık TurizmiGeçtiğimiz günlerde hemoroid hastası bir kişinin sülük tedavisi yaptırdıktan sonra ölümden döndüğü haberleri, bu tedavi yöntemini yeniden gündeme taşıdı. Yanlış yapılan işlemlerin ya da hijyenik olmayan koşulların hayati sonuçlara neden olabildiği sülük tedavisi hakkında tüm merak edilenleri konunun uzmanlarına sorduk.
#Sülük TedavisiUzun yıllar boyunca Kızılderililer pek çok meyvenin faydalarından yararlandılar. İncirde bunlardan biriydi. Fakat sadece meyveyi yemekle kalmaz aynı zamanda sütünden de pek çok fayda sağlarlardı. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#İncir SütüAntiseptik, Eski Yunanca kaynaklı “çürümek” anlamına gelen bir kelimedir. Dilimizde ise tıp terimi olarak kullanılmaktadır. Antiseptik nedir ve ne işe yarar? Antiseptik kullanımı faydaları ve riskleri nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Antiseptik Nedir?Neem ağacı, halk arasında Hint leylağı olarak da bilinen bir ağaç türüdür. Bu ağacın yaprağından tohumuna kadar her biriminin pek çok hastalığa faydasının varlığı söz konusudur. Sizin için en fazla araştırılan Neem yağı nedir, nasıl yapılır ve neye iyi gelir? Neem yağı faydaları ve kullanımı konularını tüm detayları ile derledik.
#Neem Yağı NedirNeem ağacı, Hindistan'da binlerce yıldan beri köy eczanesi olarak da biliniyor. Hintli kadınların en önemli güzellik sırrı olan Neem ağacı, giderek popülerliğini arttırıyor. Neem ağacı nedir, nerede ve nasıl yetişir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Isırgan otu, şifalı bitkiler arasında yer alır. Yemeğinden çayına kadar pek çok şekilde kullanılan ısırgan otu, her şekilde fayda sağlıyor. Peki ısırgan otu çayının faydaları nelerdir? Hangi durumlarda kullanılmamalı?
#Isırgan OtuÇörek otu, mutfaklarda sık sık tercih ediliyor. Ayrıca çörek otu ve yağının vücuttaki pek çok sisteme önemli yararları bulunuyor. Peki çörek otunun faydaları nelerdir? Çörek otu yağı nelere iyi geliyor? Tüketirken nelere dikkat edilmeli? Konuyla ilgili merak edilenleri uzmanlardan öğrendik.
#Çörek OtuSosyal mesafe ve maske kurallarına uymak yetmiyor. İçinde bulunduğumuz yeni dönem, yeni görgü kuralları talep ediyor bizden. İkili iletişimde, sofrada, sokakta, iş yaşamında, kısacası hayatın her alanında bambaşka bir nezakete ihtiyacımız var. Bazı yeni kurallar, ‘normalleşme’nin ardından kendiliğinden hayatımıza yerleşti. Yeni normalde yaşadıkça bunlara niceleri de eklenecek...
#COVID-19Hem lezzetli hem de tam bir sağlık deposu olan dut, günde bir avuç tüketildiğinde sağlığa tahmin bile edemeyeceğiniz faydalar sağlıyor. Beslenme Danışmanı Dyt. Vildan Çelik, dutun faydaları ve tüketiminde dikkat edilecek noktalar hakkında bilgi verdi. İşte günde bir avuç dut tüketmenin 9 faydası...
#DutYaşar Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Gıda İşleme Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ruhan Aşkın Uzel, koronavirüs her geçen gün etkisini artırırken, bağışıklık sistemini güçlendirecek gıdaların tüketilmesinin önemine dikkat çekti. Uzel, “Bağışıklık sistemini normal şartlarda güçlü tutmak gerekir. Bağışıklık sisteminin desteklenmesi, hastalıklarla mücadelenin gündemden düşmediği bu günlerde hassasiyetle değerlendirilmesi gereken bir gündem oluşturmalıdır” dedi.
#KoronavirüsÇin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve hızla dünyaya yayınlan corona virüsün ardından hayatımıza giren kavramlardan biri de dezenfektan oldu. Yaygın dezenfektanlar, kimyasal maddelerdir, bu nedenle zararlı etkileri de barındırabilir. Ancak doğal ürünlerle kendi dezenfektanınızı oluşturmak da mümkün. Peki, doğal dezenfektan nasıl yapılır? İşte evde dezenfektan yapımı için kullanabileceğiniz malzemeler…
#Doğal Dezenfektan Nasıl YapılırKolonya en doğal dezenfektandır. Hoş kokusu ile de ferahlatan kolonya mikrop ve virüslere karşı da en kolay korunmayı sağlar. Çok eski tarihten bu yana kolonya hijyen ürünü haline gelmiştir. İçeriğindeki anti viral ve anti septik etken maddeler sayesinde ellerinizi ve sürdüğünüz her yerdeki mikropları kısa sürede etkisiz hale getirebilirsiniz. Kolonya fiyatlarının her geçen gün artış yaşadığı düşünüldüğünde evde kolonya yapımı ile ilgili gereken bilgilere sahip olmak faydalı olur.
#Kolonya