Güncelleme Tarihi:
Tropikal bölgelerde yetişen Hindistan cevizi; hazımsızlık, ishal, kusma gibi rahatsızlıklara karşı birebir. Kek ve pastaları da süslememizde bize yardımcı olan Hindistan cevizinin nelere iyi geldiğini Diyetisyen Gülhan Koca sıraladı.
• Kalsiyum, magnezyum, potasyum içerir.
• Su, mineral ve elektrolit içeriği yüksek olması sebebiyle 2. Dünya Savaşı'nda kan plazma yerine vücutta elektrolit dengesinin korunmasına yardımcı olarak kullanılmıştır.
• Çeşitli üriner (idrar yolu) bozukluklarında (sık idrara çıkma, idrar zorluğu) kullanımında fayda sağlamaktadır.
• Böbreklerde oluşan taşların yumuşatılmasına ve idrar yolu ile atılmasına yardımcı olmaktadır.
• Hastalık yapıcı virüsler (grip virüsü, herpes, HIV) ve diğer patojen mikroorganizmalardan korunmada ve tedavide anti-mikrop özelliği ile fayda sağlamaktadır.
• Sıtma, tifo ve Dang humması (ateşli bir hastalık) gibi çeşitli hastalıklarda, mide bulantısı ve kusma belirtileri ortaya çıkabilir.
• Hindistan cevizi suyu midenin nötralize olmasına yardımcı olarak belirtilerin azalmasını sağlar.