Onları her gün gördüğümüz ve kullandığımız düşünülürse, ellerimiz biraz kızardığında bunu fark etmemiz zor olabilir. Ancak ellerimiz bazen sağlığımız hakkında ve işlerin tam olarak planlandığı gibi gitmediğine dair bize ince ipuçları veriyor.
#El SağlığıSabah içtiğiniz bir fincan kahve sadece sizi güne uyandırmakla kalmıyor, aynı zamanda sindirim sisteminizde bulunan milyarlarca dost mikroba da destek oluyor. Çünkü, giderek artan bir araştırma grubuna göre, kahvenin mikrobiyomunuzu yani bağırsak bakterilerinizi olumlu yönde etkileyerek genel sağlığınızı iyileştirebileceğine ve hatta daha uzun bir ömre yol açabileceğine dair kanıtlar bulunuyor.
#Aç Karna KahveZamanla bedenimiz yaşlanır ve bu süreçte hücrelerimiz de yenilenme ve onarım yeteneklerini kaybederler. Bu durum, çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilir. Neyse ki, bazı besinler ve içecekler, kök hücrelerimizin yenilenmesini teşvik ederek bu süreci geciktirmeye ve genel sağlığımızı korumaya yardımcı olabilir.Bu yazıda, kök hücre yenilenmesi üzerinde bilinen en etkili üç içecek olan nar suyu, yeşil çay ve pancar suyuna detaylı bir bakış atacağız. Her bir içeceğin içeriğini, kök hücre yenilenmesine nasıl katkıda bulunduğunu, faydalarını ve potansiyel yan etkilerini inceleyeceğiz.
#Kök Hücreİskandinav eğitim sisteminde hızla popülerleşen orman okulları projesi, çocuklara doğada öğrenme ilhamını aşılamayı amaçlıyor. Anaokullarını ve ilkokulları kapsayan proje bağlamında, çocuklara uygulamalı öğrenme yoluyla kendilerini geliştirmeleri için fırsatlar sunuluyor. Oyunla öğrenen çocuklar hastalıklara karşı bağışıklık kazanırken duygusal anlamda da gelişim gösteriyor. Hem ülkemizde de çeşitli örneklerini görmeye başladığımız orman okulları modelini inceledik, hem de çocukları için bu okulları seçen ailelerle konuştuk...
#EğitimEnflamasyon, iltihaplanma ya da yangı gibi isimlerle de karşımıza çıkan inflamasyon, ‘modern yaşamın belası’ olarak nitelendiriliyor. İnflamasyonla savaşta gıda takviyelerinden beslenme ve egzersiz önerilerine pek çok yola başvuruluyor. Peki ama iltihaplanan şey tam olarak nedir, neden olur ve bu her zaman kötü bir şey midir? Ne zaman ve nasıl müdahale etmek gerekir? İşte 2023'te sağlık gündeminin en sıcak konusu haline gelen inflamasyon hakkında merak edilen tüm detaylar...
#İnflamasyon"Sana bir çorba yapayım, sıcak sıcak iyi gelir..." Hangimiz özellikle kış aylarında hasta olduğumuzda bu sözü duymadık ki? Peki sıcak bir çorba içmek özellikle grip, soğuk algınlığı gibi mevsimsel hastalıkları atlatmakta gerçekten işimize yarıyor mu? Çok sık tüketilen tavuk suyu, mercimek, tarhana gibi çorbalar iyileşmemize yardımcı oluyor mu? Uzmanlar hurriyet.com.tr'ye anlattı.
#SağlıkKan toplanması basit bir durum olarak görülse de çok büyük acılara neden olabilmektedir. Tıpta hematon adı verilen kan toplanması yaralanma ve darbe sonucunda görülmektedir. Peki deride kan toplanması neden olur? Deride kan toplanması nasıl geçer ve ne yapılmalıdır? İşte deride kan toplanması hakkında merak edilenler.
D vitamini yağda çözünme özelliğine sahip bir vitamindir. İki ayrı tipi olan bu vitaminden birisi de D3 vitaminidir. Vücutta D3 vitamini doğal yollar ile üretilmektedir. Çocuklarda kemik oluşumunda oldukça etkisi olan D3 vitamini cilt hücrelerinin gelişmesinde ve onarılmasında da etkili bir rol oynamaktadır. D3 Vitamini cilde ve saça faydaları nelerdir? D3 vitamini ne işe yarar? Eksikliğinde yan etkileri nelerdir? İşte D3 vitaminin faydaları.
#D3 VitaminiCivanperçemi çayının yararları oldukça fazladır. Aynı zamanda kadınlar adına çok fazla yararı bulunan bir çaydır. Civanperçemi çayı kadınlarda sık sık karşılaşılan beyaz akıntıyı önler. Bunun dışında yumurtalık, genital bölge ve rahim enfeksiyonlarını önleyen özelliğe sahiptir. Civanperçemi çayının diğer faydaları nelerdir? İşte, tüm detaylar.
Gözlerde oluşan herhangi bir enfeksiyon veya ağrı için bazı bitkileri tüketebilir veya bu bitkilerin çayları gözlere uygulanabilir. Özellikle yeşil çay, papatya çayı veya keten tohumu gibi bitkilerin çayları gözlere iyi geldiği bilinmektedir. İşte göze iyi gelen şifalı bitkiler ve tarifleri.
#GözPropolis faydaları ve özellikleri ile tüketicilerin merak ettiği besin kaynakları arasında yer alıyor. Arılar aynı zamanda iğne yapraklı ağaçların veya yaprak dökmeyen ağaçların özünden propolis adı verilen bir bileşik üretirler. Arıların bu üretimi, insan sağlığında cilt hastalıklarından bağışıklığa kadar pek çok fayda sağlar. Peki propolis tam olarak nedir, ne işe yarar? İşte, propolis hakkında detaylı bilgiler
#PropolisGeçtiğimiz günlerde hemoroid hastası bir kişinin sülük tedavisi yaptırdıktan sonra ölümden döndüğü haberleri, bu tedavi yöntemini yeniden gündeme taşıdı. Yanlış yapılan işlemlerin ya da hijyenik olmayan koşulların hayati sonuçlara neden olabildiği sülük tedavisi hakkında tüm merak edilenleri konunun uzmanlarına sorduk.
#Sülük TedavisiAlzheimer, hasta ile birlikte hastaya bakan kişinin hayatını da maddi/manevi tamamen etkisi altına alan bir hastalık. Tüm dünyada 50 milyona yakın Alzheimer hastası bulunuyor. Hastalığı tamamen tedavi etmek henüz mümkün olmasa da bilim insanları umut olacak bir çalışmaya, aşıya imza attı. Peki aşı nasıl çalışıyor, hangi aşamada etkili oluyor? Yakalanmadan hastalığı engellemek mümkün mü? Detaylar haberimizde...
#AlzheimerStevens Johnson Sendromu (SJS) nadir görülen fakat hayatı tehdit eden mukokutanöz bir hastalıktır. İlk kez 1922 yılında Steven ve Johnson isimli iki Amerikan doktor tarafından iki çocuk olguda akut pürülan konjonktivit, ciddi stomatit ve eritema multiforme benzeri deri lezyonları ile tanımlanmıştır. Sıklıkla ilaçlara bağlı olarak gelişen, yaygın epidermal nekroz ve keratinosit apopitozisine bağlı mukozal tutulumla karakterizedir. Bu hastalık cildi, mukoza zarını, cinsel organları ve gözleri etkileyen nadir fakat ciddi bir hastalıktır. İşte, o rahatsızlık hakkında detaylı bilgiler
#Stevens Johnson SendromuAmerika Birleşik Devletleri, Avrupa ve pek çok Asya ülkesinde en yaygın hastalık olan Lyme hastalığı, genellikle geyik kenesi olarak bilinen enfekte siyah bacaklı kenenin ısırması ile bulaşır. Lyme hastalığı taşıyan kenelerin geliştiği çimenli ve yoğun ağaçlık alanlarda yaşıyorsanız veya zaman harcıyorsanız, Lyme hastalığına yakalanma olasılığınız daha yüksektir. Peki lyme hastalığı nedir, nasıl bulaşır? Lyme hastalığı belirtileri ve tedavisi haberimizde…
#Lyme HastalığıArgan sabunu; Akdeniz'e has Argan ağacının meyvesinden sağlanan ender ve değerli bir sabundur. Argan ağaçları; Akdeniz bölgesinin çöl taraflarında büyüyerek, hayatta kalır. Argan ağacından elde edilen yağların çok fazla kullanım alanı bulunur. Yağ şeklinde kullanılmasının dışında sabun olarak da kullanılır. Peki, argan sabunu ne işe yarar ve nasıl kullanılır? Argan sabunu saça nasıl uygulanır ve faydaları nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Argan SabunuMisvak; ağız ve diş sağlığı adına oldukça şifalı uygulamalar içerisinde yer almaktadır. Diş fırçalamaya alternatif şekilde kullananlar olduğu gibi, diş fırçalamaya ek şekilde günlük olarak kullanan insanların da çokça olduğu söylenebilir. Peki, misvak nasıl açılıp kullanılır, dişler nasıl misvaklanır? Misvak dişleri beyazlatır mı? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#MisvakSelülit, pek çok kişinin karşı karşıya kaldığı en yaygın cilt sorunlarından biri. Yaz ayları yaklaşırken biz kadınları selülit telaşı sardı bile. Mini elbise, bikini, şort, mayo ve etekler gardroplarda ilk sıraya çıkarılacak fakat bacaklardaki portakal kabuğu görünümü buna engel oluyor. Selülite iyi gelen bitkisel ve doğal yollarla evde çözüm üretmek mümkün. Peki selülit nasıl geçer? Evde selülite ne iyi gelir? İşte selülitin nedenleri ve selüliti en hızlı ve kısa sürede geçiren öneriler...
#Anti - Selülit DiyetiAnaljezikler, genellikle ağrıyı azaltmak için kullanılan ilaçlardır. Aynı zamanda bu ilaçlar, ağrı kesici olarak da bilinir. Teknik olarak, analjezik terimi, bilincinizi kaybetmeden ya da sizi uykuya sokmadan ağrıdan kurtulmanızı sağlayan bir ilaçtır. Tıpta analjezik nedir ve ne için kullanılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Vücut için önemli görevleri olan karaciğer, zararlı maddelerin kandan süzülmesi gibi faaliyetleri yerine getiriyor. Fakat, karaciğer sağlığına dikkat edilmediğinde alkol, stres, obezite gibi çeşitli nedenlerle yağlanarak eski etkisini sürdüremeyebiliyor. Peki, karaciğer yağlanması nedir, neden olur, belirtileri nelerdir? Karaciğer yağlanmasını önlemek için nelere dikkat edilmeli? İşte, karaciğer yağlanmasına iyi gelen bitkisel besinler.
#Karaciğer YağlanmasıAslan Pençesi tıbbi özellikleri nedeniyle orta çağlardan beri kullanılan bir bitkidir. Eski zamanlarda bitkinin yapraklarında toplanan yağmur suyunun sihirli güçlere sahip olduğuna inanıyorlardı. Bu faydalı bitki, bugün bile birçok rahatsızlığı iyileştirmek için kullanılmaktadır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Aslan Pençesinin FaydalarıGünümüzde, öksürük nedeni ile hastanenin yolunu tutan çok fazla insan var. Yaşamı olumsuz etkileyen bu rahatsızlık, can sıkıcı olabiliyor. Fakat bu öksürükten kurtulmanın yolları mevcuttur. Öksürük nasıl geçer ve ne iyi gelir gibi detayları derledik.
#Öksürük