Pastanızı algoritmik piramitler, kinetik dilimler ya da Pentagon şeklinde seçme fikri nasıl geliyor? Tüm dünyada büyük bir merak uyandıran geometrik pastaların yaratıcısı Ukraynalı şef Dinara Kasko, 3 boyutlu tasarlayıp bastığı silikon kalıplarla yenebilir olduğuna şaşırtan lezzetler hazırlıyor. Marka şefliğini üstlendiği Flosophia isimli pastaneyi yakında İstanbul’da açmak için hazırlanan Kasko’ya merak ettiklerimizi sorduk.
#Dinara KaskoTürk mutfağı; gerek lezzeti gerekse besleyiciliği açısından Anadolu’nun yanı sıra diğer coğrafyalarda da beğeni kazanmış, dünyanın önde gelen mutfak kültürlerinden biri haline gelmiştir. Dolayısıyla bu topraklardan çıkan ve ünü dünyaya yayılan onlarca lezzetten söz edilebilir. Bunların içinde en dikkat çekenleri ise en meşhur Türk yemekleri listemizde bulabilirsiniz.
#Türk YemekleriHappy Moon’s ve Help Steps’ten afet bölgesindeki kadınlara destek... Şef Somer Sivrioğlu’nun ramazan için hazırladığı tarif videoları yayında... Nar ekşisi yönetmeliği değişti... Oligark’ta baharı karşılayan yemekler... Beta Tea’den iftar menüsü... Jumbo Patisserie’den yeni tatlılar... Yeme-içme dünyasından haberler...
#Somer SivrioğluÜlkemizde hemen her yörenin kendine has bir kadayıf tatlısı var. Kilis’in ‘cennet çamuru’ meşhur, Tokat’taysa gömlek kadayıf seviliyor. Adana’dan Hatay’a bu özel ürünün çeşitlerine baktık. Ünlü tatlıcı Nadir Güllü’den de kadayıf yapımının püf noktalarını aldık. Oğlu Murat Güllü’dense dünya mutfaklarındaki modern örneklerini anlatmasını istedik.
#KadayıfBadem unu, hurma dolgusu, agave şurubu, Hindistan cevizi sütü… Artık sadece glütensiz, vegan, laktozsuz gibi beslenme hassasiyetleri olanlar değil, sağlığını ve gezegenini düşünen pek çok kişi tüketim alışkanlıklarını değiştiriyor. Pastacılık sektörü de bu durumdan nasibini alıyor. Alternatif malzemelerle hazırlanan, sağlıklı ama bir o kadar lezzetli pastaların devri çoktan başladı…
#Sağlıklı Pasta