Antep baklavası haberleri sayfasında Antep baklavası hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 233 Antep baklavası haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Tescilli lezzetimiz Antep baklavası Masterchef ile birlikte yeniden gündeme geldi. Bol fıstıklı Antep Baklavası hamuru da özenle açılıyor ve özel günler başta olmak üzere Türk mutfağında sık sık yerini alıyor. Peki, evde baklava nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları neler? İşte, Antep baklavası tarifi ve yapımı...
#Antep Baklavası TarifiKahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Gaziantep baklavasının fıstığının Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinden gittiğini ifade ederek, “Gaziantep baklavasının rayihası ve lezzeti Pazarcık fıstığından gelmektedir. Baklavanın tamamlayıcı lezzeti de elbette Maraş dondurmasıdır” dedi.
#Antep BaklavasıAB tarafından tescillenen ilk Türk ürünü "Antep baklavası"nı Ramazan Bayramı'nda misafirlerine ikram etmek isteyenler, kentteki baklavacılarda yoğunluğa neden oldu. Türkiye'nin yanı sıra başta Orta Doğu olmak üzere dünyanın farklı bölgelerinden gelen talebi karşılamak isteyen Gaziantepli baklavacılar, mesailerini 24 saat esasına göre şekillendirirken işçi sayılarını da iki katına çıkardı. Taleplere karşılık veremeyen ustalar, siparişleri yetiştirmek amacıyla iki gündür yeni sipariş almıyor.
#Antep BaklavasıSesini değiştirerek kendisini sırasıyla 'sekreter', 'turizmci' ve 'tatlıcı' olarak tanıtan dolandırıcı, son işinde yakalandı. 25 ilde birçok dolandırıcılık suçundan aranan ve Denizli'deki son vurgunundan sadece 24 saat sonra yakalanan şüpheli, adliyeye sevk edilirken kendisine sorulan “Neden dolandırdınız?” sorusuna verdiği cevap ise pes dedirtti.
#DenizliSesini değiştirerek kendisini sırasıyla 'sekreter', 'turizmci' ve 'tatlıcı' olarak tanıtan dolandırıcı, son işinde yakalandı. 25 ilde birçok dolandırıcılık suçundan aranan ve Denizli'deki son vurgunundan sadece 24 saat sonra yakalanan şüpheli, adliyeye sevk edilirken kendisine sorulan “Neden dolandırdınız?” sorusuna verdiği cevap ise pes dedirtti.
#DolandırıcılıkRamazan, şehirlerin büyülü atmosferini daha da derinleştiren özel bir ay... Bu kutsal ayda tarihî sokaklarda gezinmek, kutsal mekânları ziyaret etmek ve manevi anlamda kendinizi yenilemek için yola çıkmanın tam zamanı… Bu hafta uzmanlarımıza ‘Ramazan ruhunun en iyi hissedileceği rotalar hangileri?’ diye sorduk. 8 şehirden birbirinden özel 10 adresi önerdiler.
#RotaTescilli lezzetimiz Antep baklavası Masterchef ile birlikte yeniden gündeme geldi. Bol fıstıklı Antep Baklavası hamuru da özenle açılıyor ve özel günler başta olmak üzere Türk mutfağında sık sık yerini alıyor. Peki, evde baklava nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları neler? İşte, Antep baklavası tarifi ve yapımı...
#Antep Baklavası TarifiBulunduğu ülke, şehir, yöre, alan veya bölge ile özdeşleşmiş ürünler 'coğrafi işaret' ile taçlanıyor. Son yıllarda ülkemizdeki pek çok benzersiz lezzet de birbiri ardına coğrafi işaret tescili alıyor. Biz de bu hafta uzmanlarımıza ‘Uğruna yola düşmeye değecek coğrafi işaretli lezzetlerimiz hangileri?’ diye sorduk. Hem 10 şehirden birbirinden leziz yemekler tavsiye ettiler hem de bu şehirlere kadar gitmişken görülmesi gereken yerlerle ilgili önerilerde bulundular...
#RotaTürkiye'nin coğrafi zenginliklerinin yurt dışında tanıtılması ve tescili amacıyla yapılan çalışmalar kapsamında Gemlik zeytini, Avrupa Komisyonu'nun Resmi Gazetesi'nde yayımlanıp coğrafi işaret tescil almaya hak kazandı. 3 aylık itiraz sürecinin 28 Mayıs'ta dolmasının ardından tescil sürecinin tamamlanması beklenirken, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, bir araya geldiği Gemlikli zeytincileri tebrik etti.
#Mustafa VarankTel kadayıf, taze künefelik peynir, tereyağı ve şerbetle yapılan Antakya künefesinin en lezzetli hali yerinde yeneni. Avrupa Birliği’nden coğrafi işaret alan bu özel tatlının koruma altında olması da çok önemli. Ustalarımız bu geleneği devam ettirecek şekilde çıraklar yetiştirmeli.
#AntakyaMilas üzerinden Ören’e gittiğimizde karşıdan görünen Marmaris Bördübet yangınının alevleri korkutucuydu. Bölge halkı, kaygılı bir şekilde yangını söndürmeye çalışan uçak ve helikopterleri izliyordu. Biz de 11 ay önce büyük yangını yaşamış olan Milas’taki Yeniköy Kemerköy Termik Santralleri’nin Genel Müdürü Serhat Dinç ile beraberdik.
#MilasBayram sabahında sofra daha bir özenli kurulur, tüm aile o sofrada buluşur, yediklerimizin tadı da bir başka olur. Üstelik, Ezine peynirinden Gemlik zeytinine, Anzer balından Kayseri sucuğuna kahvaltımıza sınıf atlatacak pek çok coğrafi işaretli ürünümüz de var. Sahrap Soysal yöresel bayram kahvaltılarımızı anlatıyor, ‘Kahvaltı’ kitabının yazarı Ebru Erke coğrafi işaretli ürünlerle yapılabilecek tarifler veriyor.
#RamazanRamazan ayı boyunca özenle kurulan iftar ve sahur sofralarına taşınan lezzetlerin kıymeti bir başka... Bu süreçte sağlığımızı koruyacak seçimler yaparken tattan vazgeçmemek önemli. Hele bir de o sofra yerel malzemelerle kurulmuşsa, örneğin Karacadağ pirinciyle yapılmış bir pilav masaya geliyorsa... Yazarımız Sahrap Soysal’a göre kullanılan ürünün hikâyesini anlamak en az pişirilen yemeğin tadı tuzu kadar mühim. Diyetisyen Berrin Yiğit ise “Kan şekerini dengede tutmak için kuruyemiş ve kuru meyvelerin gücünden faydalanmak, büyük öğünler yerine ara vererek az az yemek gerek” diyor.
#RamazanZorlu bir yılı daha geride bıraktık. 2021 yılında ‘pandemi ve kısıtlamalar’ restoranların masadaki adisyon sayılarını çok olumsuz etkiledi. Paket servis artsa da, paket servisin maliyet yüksekliği, paket servisteki sorunlar müşteri memnuniyetini ve karlılığı düşürdü.
#BursaEv halkının ve gastronominin gündemi yılbaşı sofraları. Bir yandan restoranlar, oteller, balo salonları yılbaşı menülerini hazırlarken diğer taraftanartan hayat pahalılığı, fiyatların yüksekliği nedeniyle yılbaşını evde geçirecek çok büyük bir kitle de evdeki yılbaşı sofrasını nasıl donatacağının derdine düştü.
#BursaTatlı deyince elbette hepimizin aklına “baklava” geliyor. Baklavanın ana vatanı ise bildiğiniz üzere Gaziantep. Avrupa Birliği’nden alınan resmi onaya göre Antep baklavası AB tarafından tescil edilen ilk Türk ürünü olma özelliğini taşıyor. Baklavayı zaten Gaziantepli ustalar bir başka yapıyor. Havasından mı suyundan mı bilinmez ama onlar yufkaları çok daha ince açıyor. Ayrıca baklavanın içine konulan ve bu kentte yetişen kaliteli fıstıklar ise lezzeti arttırıyor.
#BaklavaTürkiye’nin ilk coğrafi işaretli ürünlerinden Kayseri sucuğu ve pastırması ile Afyon sucuğu ve pastırması arasındaki yarış, Avrupa’ya taşındı. Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan coğrafi işaret tescili alan iki il, bu ürünler için Avrupa Komisyonu’na yaptığı Korumalı Coğrafi İşaret başvuru sonuçlarını bekliyor.
#Coğrafi İşaretli Lezzetler