Antartika haberleri sayfasında Antartika hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 399 Antartika haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
TEKNOFEST kapsamında düzenlenen proje yarışmalarını kazanarak Güney ve Kuzey Kutbu seferlerine gitmeye hak kazanan öğrenciler belirlendi. Lise öğrencileri gelecek aylarda Antartika ve Arktik’e giderek kutuplarda projeleri üzerinde çalışacak. Kuzey Kutbu’na gidecek olan 9’uncu sınıf öğrencisi Hulusi Diler, denizlerdeki petrol kirliliğini çınar ağacının lifleriyle temizleyecek.
#TEKNOFESTTürkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Marmara Araştırma Merkezi (MAM) Kutup Araştırmaları Enstitüsü Genel Müdürü Prof. Dr. Burcu Özsoy, liderliğini yaptığı 7. Antarktika Bilim Seferi’ni tamamlayıp Türkiye’ye döndü. Prof. Dr. Burcu Özsoy, “Türkiye’nin bu çalışmaları yapması gerektiğini anlatmak için yıllarımı verdim. Şu anda Türkiye’de 100’den fazla bilim insanı bu seferlerle Antarktika’ya gitti ve bilimsel makaleler yayınladı, çok maliyetli ve büyük bir çalışma olan Kutup seferleri Türkiye için sürdürülebilir bir hal kazandı” dedi.
#TÜBİTAKTürkiye, ‘Beyaz Kıta’da bilim diplomasisi başlattı. 7. Ulusal Antarktika Bilim Seferi kapsamında, Horseshoe Adası’nda 18 proje yürüten ve Şili, Rusya, Brezilya, Polonya, Arjantin, Uruguay, Bulgaristan ile Ekvatorlu meslektaşlarıyla bir araya gelen Türk araştırmacılar, kıtada kalıcı hale gelmeyi amaçlıyor...
#Beyaz KıtaAntarktika’da “Kıyamet buzulu” olarak da bilinen Thwaites buzulunda yapılan son araştırmalar maalesef beklenenden de kötü haberler getirdi. Deniz tabanından elde edilen görüntüler bizi bekleyen felaketin iki kat hızlı şekilde yaklaştığını gösterdi…
#AntartikaBerlin Büyükelçiliği, Berlin’de 44’üncüsü düzenlenen ‘Antarktika Antlaşması Danışma Toplantısı’ (ATÇM XLİV) ve 24’üncü düzenlenen ‘Çevre Koruma Komitesi Toplantısı’ (CEP XXİV) delegasyonunu elçilikte konuk etti. TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) Kutup Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Burcu Özsoy, Türkiye’nin Kutuplardaki araştırmaları hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Özsoy, Antarktika’da çalışmaları kapsamında ‘gözlemci’ statüsünde olan Türkiye’nin hedefininin, sürdürülebilir araştırmalarla ‘danışman ülke’ statüsüne geçmek olduğunu belirtti.
#AntartikaDünyamız her geçen gün önüne geçilemeyecek şekilde değişiyor. Buzullar iklim kriziyle paralel olarak erir ve okyanuslarda su seviyeleri sürekli artarken İzlanda bunun tam tersini yaşıyor. Buz ülkesi İzlanda 'hem buzumuz bitiyor, hem sular gidiyor' paniği yaşarken dünyanın diğer ucundaki Marshall Adalarının ise durumu çok farklı...
#İzlandaDoğal afetler ve Koronavirüs salgını ile savaşan dünyayı tedirgin edecek bir açıklama daha geldi. Bilim insanları Antartika'da başlayıp tüm dünyayı felakete sürükleyecek 'Kıyamet günü' senaryosu için uyarılarda bulunuyor.
#AntartikaKültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye’nin marka değerine katkıda bulunmak üzere bu yıl 16 şehirde düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin 13. durağı İstanbul olacak. 28 Eylül - 06 Ekim 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek olan İstanbul Kültür Yolu Festivali birbirinden etkileyici sergilere ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.
#Türkiye Kültür Yolu FestivaliDüzce Merkez Belediyesi hangi parti? sorusu seçimler öncesi merak ediliyor. 2024 yerel seçimlerinin 31 Mart tarihinde yapılması yapılması planlanıyor. 2019 Merkez yerel seçim sonuçları da bu sebeple araştırılıyor. Peki, Düzce Merkez Belediyesi hangi partide? Merkez Belediye Başkanı kimdir?
#DüzceCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Bugün gururla ifade ediyorum ki kız çocuklarımız 'büyüyünce ne olacaksın' sorusuna 'mucit, astronot, uçak tasarımcısı, yazılım mühendisi' cevaplarını verdiği bir Türkiye var" dedi. geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Yazar Alev Alatlı’ın gençlere paha biçilmez bir fikir ve düşünce mirası bıraktığını belirten Emine Erdoğan, Türk bilim kadınları dünyaya ilham oluyor” ifadelerini kullandı.
#Emine ErdoğanAntarktika'da bulunan Goudier Adası, neredeyse her yıl 'Penguen sayacak eleman aranıyor' haberleriyle dünya basınının manşetlerine taşınıyor. Adada bulunan postanede çalışacak personel ihtiyacı olduğu yönündeki haberler, her dönem çok ilgi çekiyor. Peki bu postanenin çalışanlarını adada ne bekliyor? İşte cevabı...
#AntarktikaTEKNOFEST kapsamında düzenlenen proje yarışmalarını kazanarak Güney ve Kuzey Kutbu seferlerine gitmeye hak kazanan öğrenciler belirlendi. Lise öğrencileri gelecek aylarda Antartika ve Arktik’e giderek kutuplarda projeleri üzerinde çalışacak. Kuzey Kutbu’na gidecek olan 9’uncu sınıf öğrencisi Hulusi Diler, denizlerdeki petrol kirliliğini çınar ağacının lifleriyle temizleyecek.
#TEKNOFESTBilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "14 Mayıs’taki tercih çok önemli. Katma değerden yana olanlarla mı yoksa kuru sıkı sallayanlarla mı bu ülke yola devam edecek. Biz inanıyoruz ki şimdiye kadar nasıl doğru tercih yapıldı ise yine doğru tercih yapılacaktır" dedi.
#Mustafa VarankBir anda başlayan ve görme yetisini yok eden hastalık, Tiggi Trethowan’ın hayatını altüst etti. Hastalığın ilk şokunu atlattıktan sonra, gözlerini kaybedeceği gerçeğini kabullenen Trethowan, kendisine görsel bir hafıza bankası oluşturmak için cesur bir yolculuğa çıktı. İşte Trethowan'ın kendi ağzından yaşadıkları ve dünyayı keşfetme yolculuğunun tüm detayları…
#GlokomTürkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Marmara Araştırma Merkezi (MAM) Kutup Araştırmaları Enstitüsü Genel Müdürü Prof. Dr. Burcu Özsoy, liderliğini yaptığı 7. Antarktika Bilim Seferi’ni tamamlayıp Türkiye’ye döndü. Prof. Dr. Burcu Özsoy, “Türkiye’nin bu çalışmaları yapması gerektiğini anlatmak için yıllarımı verdim. Şu anda Türkiye’de 100’den fazla bilim insanı bu seferlerle Antarktika’ya gitti ve bilimsel makaleler yayınladı, çok maliyetli ve büyük bir çalışma olan Kutup seferleri Türkiye için sürdürülebilir bir hal kazandı” dedi.
#TÜBİTAKTürkiye, ‘Beyaz Kıta’da bilim diplomasisi başlattı. 7. Ulusal Antarktika Bilim Seferi kapsamında, Horseshoe Adası’nda 18 proje yürüten ve Şili, Rusya, Brezilya, Polonya, Arjantin, Uruguay, Bulgaristan ile Ekvatorlu meslektaşlarıyla bir araya gelen Türk araştırmacılar, kıtada kalıcı hale gelmeyi amaçlıyor...
#Beyaz KıtaAntarktika’da “Kıyamet buzulu” olarak da bilinen Thwaites buzulunda yapılan son araştırmalar maalesef beklenenden de kötü haberler getirdi. Deniz tabanından elde edilen görüntüler bizi bekleyen felaketin iki kat hızlı şekilde yaklaştığını gösterdi…
#AntartikaDünyayı gezmek, farklı yerler görmek ve bilgiler edinmek, yeni ufuklara açılmak, macera yaşamak birçoklarının hayalini süsler. Bugün sizlere hayallerinin peşinden gidip dünyanın bir ucuna gitmiş birini tanıtmak istiyorum. Mustafakemalpaşa’lı Genç gezgin Selçuk Tanaydın. Macera dolu hayatını bizlerle paylaştı.
#BursaBöcek türü olan çiyanlar genel olarak sıcak havalarda ortaya çıkarlar. Son derece hareketli ve hızldırlar. Çoğunlukla taşların altında yaşayan bu canlılar, onları görenlerde bir panik havası oluşmasına sebep olabilir. Peki, Çiyan nedir? Nerede bulunur ve yaşar? Çiyan nasıl bir hayvandır ne ile beslenir sizin için ayrıntıları ile derledik.
#ÇiyanAyı yavrusu sık sık internetten araştırılan konulardan biridir. Özellikle büyük bir hayvan olmasından dolayı da ayı araştırılan hayvan türleri arasındadır. Bu bakımdan ayı türü ile ilgili araştırma yapabilir ve siz de ayı hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Ayı yavrusuna ne denir ve ne ad verilir? Ayının yavrusu nedir tüm detayları ile derledik.
Berlin Büyükelçiliği, Berlin’de 44’üncüsü düzenlenen ‘Antarktika Antlaşması Danışma Toplantısı’ (ATÇM XLİV) ve 24’üncü düzenlenen ‘Çevre Koruma Komitesi Toplantısı’ (CEP XXİV) delegasyonunu elçilikte konuk etti. TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) Kutup Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Burcu Özsoy, Türkiye’nin Kutuplardaki araştırmaları hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Özsoy, Antarktika’da çalışmaları kapsamında ‘gözlemci’ statüsünde olan Türkiye’nin hedefininin, sürdürülebilir araştırmalarla ‘danışman ülke’ statüsüne geçmek olduğunu belirtti.
#AntartikaYunanca kökenli endemik kelimesi 18. yüzyıla kadar sadece belli bir bölgede görülen hastalıkları tanımlamak için kullanılıyordu. Yalnızca bir ülkede ya da bölgede görülen salgın hastalıklara endemik, dünya geneline yayılan hastalıklara ise pandemik denir. Bu kelime günümüzde bir yöreye ya da bir ırka özgü anlamında da kullanılmaktadır. Endemik canlı nedir ve özellikleri nelerdir tüm detayları ile derledik.
Saniyenin ölçülemeyecek kadar küçük birimine an denir. Bu kelimenin yer aldığı deyimlerden bazıları şunlardır: 1- Anı anına uymamak 2- Anın tadını çıkarmak 3- An be an. An ile başlayan en popüler isim ise Anıl'dır. 2022 yılı itibariyle yaklaşık 14 bin kişi Anıl ismini kullanıyor. An ile başlayan 3, 4, 5, 6, 7 ve 8 harfli kelimeleri sizler için derledik.
#EğitimDünyamız her geçen gün önüne geçilemeyecek şekilde değişiyor. Buzullar iklim kriziyle paralel olarak erir ve okyanuslarda su seviyeleri sürekli artarken İzlanda bunun tam tersini yaşıyor. Buz ülkesi İzlanda 'hem buzumuz bitiyor, hem sular gidiyor' paniği yaşarken dünyanın diğer ucundaki Marshall Adalarının ise durumu çok farklı...
#İzlandaTÜBİTAK MAM Kutup Araştırmaları Enstitüsü koordinasyonunda gerçekleştirilen 6. Ulusal Antarktika Bilim Seferi'ni tamamlayan bilim heyeti, 46 gün süren seferin ardından bu akşam yurda döndü. İstanbul Havalimanı'nda aileleri tarafından karşılanan bilim heyeti adına bir açıklama yapan Bilimden Sorumlu Sefer Lider Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Hakan Yavaşoğlu, "Bu sene 14 proje yapıldı. Ağırlıklı olarak astronomi üzerine çalışmalarımızı götürdük. Dismal Adası'nda bizim hali hazırda var olan istasyonlarımızın bakım ve güncellemeleri yapıldı. Projelerin örneklerinin tamamıyla alındığını söyleyebilirim. Ülkemiz için faydalı olmasını diliyoruz" diye konuştu.
#Antarktika