Dünyanın en yüksek zirvelerine tırmananların başarı hikâyelerine hayranlıkla şahit oluyoruz. Peki en yüksek 14 zirveyi 2 yıl gibi bir sürede tamamlayan üstelik bunu henüz çocuk denebilecek bir yaştayken yapan Nima'nın hikâyesini biliyor musunuz?
#Tırmanış‘Lezzetli ama sağlıklı çikolata da olur’ dedi ve kolları sıvadı. 50 milyon lira yatırımla kurduğu fabrikada altı ayda 2 milyon adet çikolata kaplı sağlıklı bar üreten Ceren Ballık Erdirik, dağıtım kanallarını ve ürün çeşitlerini hızla artırıyor. Hedefi ise yüzde 100 yerli üretimle dünyaya açılmak.
#Ceren Ballık ErdirikSırtında çantası, elinde kamerasıyla hep yollarda; maceradan maceraya koşuyor... Oğuzhan Tıraş, namı diğer Yırtık Pantolon hem bir gezgin hem 658 bin aboneli bir YouTube kanalının sahibi. 5 yıldır aralıksız seyahatteydi. Türkiye’ye dönüp bir süre dinlenen Oğuzhan Tıraş’la tekrar yola çıkmadan önce konuştuk: “Yemeklerimiz dünyanın en iyisi, kültürümüz de en köklüsü.”
#SeyahatDünyanın en yüksek zirvesi olan Everest’e tırmanmak ve şanslıysa zirveyi görmek her dağcının hayali. Fakat değişen hava olayları nedeniyle oldukça tehlikeli olan Everest’e özellikle kış aylarında bir kişi hariç hiç kimse ayak basmıyor. Alman dağcı Jost Kobusch, normal zamanda dahi tehlikeli olan Everest’e oksijensiz ve tek başına tırmanmaya başladı. Orada ölümden başka hiçbir şey bulamayacağını bilerek! İşte filmlere konu olacak bir tırmanış hikâyesi…
#Evereste TırmanışNepal, gezgin ruhu ile seyahat eden turist profiline uygun bir destinasyon. Öncelikle şunu belirteyim; bu mistik ülkeyi gerçekten bir kaşif ruhu ile gezecekseniz gidin, Tayland’ı sevmemiş Singapur’a âşık olmuş biriyseniz gitmeyin! Konfor arayanlara göre değil, mistik keşiflerin peşinde olan seyyahlara uygun bir ülkedir. İşte size Nepal gezi rehberi…
#NepalApple bugün 2019’un en iyi uygulamalarını ve oyunlarını duyurdu ve uygulama kültürüne yön veren en güçlü trendleri açıkladı. Uygulamalar hayatımızı kolaylaştırmamıza, yaratıcılığımızı ifade etmemize, arkadaşlarımız, ailemiz ve dünyanın geri kalan bölümüyle iletişim kurmamıza ve elbette eğlenmemize yardımcı oluyor. 2019’da uygulamalar, dijital ve pop kültürünün bağlantı noktasında yer alarak adlarından söz ettirdiler.
#AppleE3 2018 için oyunseverlerin geri sayımı başladı. Her yıl yeni çıkan sistemler ve oyunların tanıtımının yapıldığı E3 2018 fuarı, bu yıl da birçok yeniliğe ev sahipliği yapacak. Yeni oyunlar ve konsolların tanıtılacağı E3 2018, Sony, EA Games, Ubisoft ve Microsoft gibi dünyaca ünlü firmalara ev sahipliği yapacak. Peki, E3 2018 ne zaman başlıyor? İşte, merak edilen fuar hakkında detaylı bilgiler
#E3 FuarıBahar ve Ozan Kıranşa çifti, yedi yıllık iş hayatlarına ara verip, dünya turuna çıktılar. Bahar uluslararası şirkette Orta Asya ve Kafkaslar marka müdürüydü, Ozan ise pazarlama direktörü… Artık otostop çeken, hostellerde konaklayan ve rüzgâr nereye savurursa oraya giden seyyah bir çiftler… Maceraları Nepal’de başladı. Altı aydır yoldalar. Şu ana kadar 11 ülke ve 80 şehir gezdiler. Annapurna Ana kampına da tırmandılar, Sri Lanka’da dünyanın en güzel tren rotasında yolculuğa da çıktılar.
#Dünya TuruDünyanın en zor dağı K2’ye tırmanmış az sayıdaki dağcıdan biri olan Tunç Fındık, büyük hedefine bir adım daha yaklaştı. Dünyadaki 8 bin metrenin üzerinde 14 dağa çıkma amacındaki Fındık, bunların 10’una tırmandı. Bu yaz 11. tırmanışını Pakistan’da gerçekleştirecek. Ancak öncesinde de iki kez çıktığı Everest’e bu kez oksijensiz tırmanmayı deneyecek. Fındık’la sıradaki maceralarını konuştuk.
#Tunç FındıkDünya haritasına bakınca Nepal, Çin ve Hindistan gibi iki devin arasında kalmış yer fıstığı gibi duruyor. Dünyanın en fakir ama bir o kadarda sıcak insanlarının yaşadığı bu küçük ülkeyi, ayrıcalıklı yapansa dünyadaki en yüksek dağların bu coğrafyada olması. Yürüyüşçüleri mıknatıs gibi çeken bu mabede meşhur Annapurna’na için geldim. İki büyük şişe su ve kıyafetlerimi sırt çantama doldurup 7 gün boyunca hiç unutamayacağım bir maceraya attım kendimi...
#AnnapurnaAydan Ayarcılar (37) özel bir şirkette sistem analisti olarak çalışıyor. Yorucu iş temposundan artırdığı zamanlarda tek düşüncesi seyahat... Yeni kültürleri tanımak onun için öyle büyük bir tutku ki, maaşının neredeyse tamamını gezmek için harcıyor. Bugüne kadar üç kıtada toplam 30 ülkeye ayak bastı. Güney Amerika’da beş haftal gezdi, Peru’da kamp kurdu, Amazonlar’da pembe yunuslarla yüzdü, Bolivya’da bisikletle ölüm yolundan geçti. Sıradaki rotası ise pirinç tarlaları, tapınakları ve savaş tünelleriyle ünlü Vietnam...
#SeyahatGülfer Duran (34) gezgin bir blogger. Farklı kültürleri ve yaşam biçimlerini tanımayı kendine görev edinmiş bir seyahatsever. Gezilerinin dışında en büyük tutkusu kahve... Seyahate çıkmadan önce kahve içebileceği ortamların araştırmasını yapıyor ve yola koyuluyor. Bugüne kadar 31 ülke ve 60 şehirde kahvenin izini sürdü. Sıradaki rotasında ise Etiyopya ve Tanzanya var.
#KahveHer deprem olan yere seyahati iptal mi etmek gerek? Söz konusu olan Nepal ise hayır... Nefes kesici doğal güzelliklere sahip bu coğrafyada yaşayanların turistlere en çok ihtiyaç duyduğu zamanlardayız. Üstelik depreme rağmen bulutlara asılı bu ülkede görülecek hâlâ çok şey var.
#NepalBurcu Tunca (30) seyahat tutkunu bir mühendis. Yoğun iş temposu ve rutin hayattan sıkıldı. Önce işinden istifa etti. Sonra evini kapattı. Yıllardır hayalini kurduğu ama bir türlü cesaret edemediği Asya yolculuğuna “Yoksul ülkelerdeki çocukları sevindirmeliyim” diyerek başladı. Tunca’yı Avustralya’da yakaladık, serüvenini sorduk
#Gezginler- "14x8000 Tırmanış Projesi"nde yer alan tek Türk dağcı Tunç Fındık, Pakistan'daki Nanga Parbat ve Annapurna dağlarına yapacağı tırmanış öncesi deneme tırmanışları için İran'a gitti - Fındık: "Annapurna'ya bugüne dek sadece 160 kişi çıkmış ve zirveye ulaşanlar için genel zayiat yüzde 50 civarında. Kısacası, Annapurna tehlikeli bir tırmanış olacak"