Anjiyo kelimesi günlük yaşamda sıklıkla kullanılan kelimelerden biridir. Özellikle sağlık alanında büyük önem teşkil eden bir kavram olmaktadır. Bu bakımdan insanlar bu kelimenin TDK'ye göre ne anlama geldiğini merak etmektedir. Anjiyo ne demek, ne anlama gelir? Anjiyo kelimesinin TDK'ye göre anlamı nedir tüm detaylarıyla derledik.
#TDKAnjiyo yıllar içirisinde teknik olarak gelişerek günümüzdeki halini aldı. Anjiyo kardiyovasküler ekip tarafından yapılmakta, ekip girişimsel kardiyolog, hemşire ve teknisyenlerden oluşmaktadır. Peki, anjiyo nedir? Anjiyo yapmak ne demek? İşte anjiyonun anlamıyla ilgili detaylı bilgi...
#Anjiyo Nedir?Yapması gereken işleri zaman zaman ertelemeyen yoktur ama bu durumun fazlasıyla sıklaşması hayatı sekteye uğratabilir. Atalarımız boş yere “Bugünün işini yarına bırakma" dememiş. İsveçli araştırmacılar da erteleme alışkanlığının ciddi sağlık problemleriyle ilişkili olabileceğini söylüyor. Peki sürekli erteleyenler ne diyor?
#SağlıkBalık kılçığının yol açtığı enfeksiyon sonucu hayatını kaybeden Haluk Pekşen’in ölüm nedeniyle ilgili tartışmalar üzerine aileden açıklama yapıldı. Haluk Pekşen’in kızı Ezgi Pekşen, Bodrum’daki yanlış tanı nedeniyle doğru tedavinin 22 gün geciktiğini belirterek, “Babam balık yediği sırada fenalaştığını söyledi. ‘Ne olacak bu memleketin hali’ diye babama dert yanan o kişilerin aklına ‘Size bir endoskopi yapalım’ demek gelmedi” dedi.
#Haluk PekşenBeyin Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Selçuk Peker, 2012 yılında İstanbul'da bir sempozyumda konuşma yaparken, kürsüde beyin kanaması geçirdi. Pekçoğu Türkiye'nin en iyisi, 100'den fazla beyin cerrahının arasında ilk müdahalesi yapılarak hızla hastaneye kaldırıldı. O gün onun ilk operasyonunu gerçekleştiren Girişimsel Nöroradyoloji Uzmanı Prof. Dr. Özenç Minareci "Hayatımın en zor hastasıydı çünkü işlem odasından çıkıp haber vereceğim yakınları, onlarca beyin cerrahıydı" dedi. Bir ay sonra ikinci işlemini yapan Girişimsel Nöroradyoloji Uzmanı Prof. Dr. Olcay Çizmeli ise "Ben ilk tomografisini gördüğümde Selçuk'u kaybettik dedim. Ama o hepimizi şaşırttı" diye konuştu. Prof. Dr. Peker hem istatistikleri, hem meslektaşlarını şaşırtarak çok kısa sürede iyileşti ve 1,5 ay sonra mesleğine döndü.
#Beyin CerrahiBeyin Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Selçuk Peker, 2012 yılında İstanbul'da bir sempozyumda konuşma yaparken, kürsüde beyin kanaması geçirdi. Pekçoğu Türkiye'nin en iyisi, 100'den fazla beyin cerrahının arasında ilk müdahalesi yapılarak hızla hastaneye kaldırıldı. O gün onun ilk operasyonunu gerçekleştiren Girişimsel Nöroradyoloji Uzmanı Prof. Dr. Özenç Minareci "Hayatımın en zor hastasıydı çünkü işlem odasından çıkıp haber vereceğim yakınları, onlarca beyin cerrahıydı" dedi. Bir ay sonra ikinci işlemini yapan Girişimsel Nöroradyoloji Uzmanı Prof. Dr. Olcay Çizmeli ise "Ben ilk tomografisini gördüğümde Selçuk'u kaybettik dedim. Ama o hepimizi şaşırttı" diye konuştu. Prof. Dr. Peker hem istatistikleri, hem meslektaşlarını şaşırtarak çok kısa sürede iyileşti ve 1,5 ay sonra mesleğine döndü.
#DoktorUsta oyuncu Rasim Öztekin’in, 8 Mart’ta, 62 yaşında vefatı 7’den 70’e herkesi derin üzüntüye sürükledi. Kızı Pelin Öztekin babasının kaybını duyduğunda yaşadıklarını “İnanmadım. İnanamadım. Hazır olmadığımı düşündüm” diye anlatıyor: “Lanet olsun koronaya. Onu korumak için yanına gitmedim. Gittiğimde canlı olmasını ve onun da bana sarılmasını çok isterdim. Çok özledim baba. Hadi gel, tekneyle denize açılalım yine...”
#GazetehaberleriİSTANBUL’DA yaşayan İlknur Musaak’a 6 kalp damarının tıkalı olması sonucu bypass yapılması kararlaştırıldı. Operasyon sonrası kızına refakatçilik yapan anne Havva Musaak yaklaşık bir ay sonra aynı nedenden ameliyat masasına yattı. Anne kız bir ay arayla hastane odasında birbirlerine baktı. Ameliyatı gerçekleştiren Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Arda Özyüksel, “Kalp hastalıklarında genetik bağlantı söz konusu” diyerek uyarılarda bulundu.
#İstanbulİSTANBUL’DA yaşayan İlknur Musaak’a 6 kalp damarının tıkalı olması sonucu bypass yapılması kararlaştırıldı. Operasyon sonrası kızına refakatçilik yapan anne Havva Musaak yaklaşık bir ay sonra aynı nedenden ameliyat masasına yattı. Anne kız bir ay arayla hastane odasında birbirlerine baktı. Ameliyatı gerçekleştiren Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Arda Özyüksel, “Kalp hastalıklarında genetik bağlantı söz konusu” diyerek uyarılarda bulundu.
#İstanbulBüyük şehrin stresinden, karmaşasından, kirli havasından uzaklaşıp Muğla Köyceğiz’e yerleşmiş, doğayla iç içe bir yaşam kurmuştu Serdar Oral ve oyuncu eşi Özgü Namal. Kariyerlerinin zirvesinde seçtikleri daha huzurlu, daha sakin ve daha sağlıklı bu yaşam biçimi birçok kez haber de oldu. Ancak yoga ve nefes terapisti Serdar Oral’ın kalp krizi sonucu ani vefatıyla aile sarsıldı. En içten ve en derin baş sağlığı dileklerimi iletiyorum. Kafamdaki “Nasıl olur da bir insan böylesi sağlıklı bir yaşam sürerken kalp krizinden vefat eder?” sorusunun cevabını bulmak için ise uzmanların kapısını çaldım.
#Fulya SoybaşBaşakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi bugün hizmete açıldı. Törende Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Japonya Başbakanı Abe'nin ardından konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında "Burası sağlık turizminde Türkiye’nin marka eserlerinden biri olacak. Milletimizle beraber İstanbul Havalimanı ile yakınlığı ile yabancı misafirlerimize de hizmet verecektir. Bu şu demektir artık İstanbul uluslararası bir sağlık merkezi haline gelmiştir" ifadelerini kullandı.
#Recep Tayyip ErdoğanTürk Kardiyoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Mahmut Şahin, geçirdiği kalp kriziyle yaşamını yitiren İTO Başkanı İbrahim Çağlar’a hastanede yapılan müdahaleyi değerlendirdi: Kalp krizi şüpheli bir hastanın, EKG’sine bakıp, ‘bir şeyi yok’ diyerek göndermek doğru değil.
#İbrahim Çağlar