Başta Franz Kafka olmak üzere Alfred Adler, Ingeborg Bachmann, Wolfgang Borchert, Heinrich Böll, Alfred Brauchle, Bertolt Brecht gibi Almanca yazarlardan yaptığı çevirilerle edebiyat dünyasına büyük katkı sunan usta yazar Kâmuran Şipal, 93 yaşandı hayata veda etti.
#Kamuran ŞipalTURİZM ve Kültür Bakanlığı, Federal Almanya Cumhuriyeti Dışişleri Dairesi, İstanbul Goethe Enstitüsü, Robert Bosch Vakfı, S.Fischer Vakfı ve Ernst Reuter Vafı tarafından 2010 yılından beri ortaklaşa verilen Türkçe-Almanca çeviri ödülü bu yıl Almanya'nın Stuttgart kentinde yaşayan çevirmen Ahmet Arpad’a verilecek.
“Eyyvah Eyvah”ta Ata Demirer’le kamera karşısına geçen ve bir bar şarkıcısını canlandıran Demet Akbağ, şu sıralar hem o filmdeki Firuzan karakteriyle hem de gala gecesi dikkat çeken estetik operasyonlarıyla konuşuluyor. Estetik operasyon geçirdiğini inkar etmeyen ve “Evet, yüzümü gerdirdim” diyor.
Müjdat Kayayerli, 25.04.1954 yılında Afyon İli Çay İlçesinde doğdu. İlk ve orta tahsilini Çay’da, Lise tahsilini Bolvadin’de, Yüksek tahsilini de Gazi Eğitim Enstitüsü Almanca Bölümünde ve Konya Selçuk Üniversitesi Fen-Edebiyat Alman Dili- Edebiyatı Anabilim Dalında tamamladı. 1989 yılında Hacettepe Üniversitesinde Dil Bilimi alanında Yüksek Lisans yaptı. 1976-77 yıllarında Bingöl Eğitim Enstitüsü Almanca Öğretmeni ve Müdür Yardımcısı olarak çalıştı.
Müjdat Kayayerli, 25.04.1954 yılında Afyon İli Çay İl?esinde doğdu. İlk ve orta tahsilini Çay'da, Lise tahsilini Bolvadin'de, Yüksek tahsilini de Gazi Eğitim Enstitüsü Almanca Bölümünde ve Konya Sel?uk ?niversitesi Fen-Edebiyat Alman Dili- Edebiyatı Anabilim Dalında tamamladı. 1989 yılında Hacettepe ?niversitesinde Dil Bilimi alanında Yüksek Lisans yaptı. 1976-77 yıllarında Bingöl Eğitim Enstitüsü Almanca ?ğretmeni ve Müdür Yardımcısı olarak ?alıştı.
Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ikinci ve üçüncü oturumu bugün düzenleniyor. İkinci oturum olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) saat 10.15’te, 233 bin 389 adayın başvurduğu üçüncü ve son oturum olan Yabancı Dil Testi (YDT) ise 15.45’te başlayacak. AYT’de saat 10.00’dan, YDT ise 15.30’dan sonra adaylar sınav binalarına alınmayacak. AYT’ye girenlerin toplam 160 soru için 180 dakikaları, YDT’ye girenlerin ise 80 soru için 120 dakikaları olacak. Hürriyet Eğitim Servisi muhabirleri Beyazıt Şenbük ve Melike Çalkap sınavı İstanbul Üniversitesi ve Kadıköy Anadolu Lisesi’nde izliyor. YKS’ye ait tüm gelişmeler saati saatine sitemizde olacak.
#Dakika Dakika AYTKonsolosluk ve İhtisas Memurları, Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında 1 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi uyarınca, dış ilişkilerin yürütülmesi kapsamında görev, yetki ve sorumluluk üstlenen ve yurtdışında temsil görevi icra eden diplomatik kariyer memurlarıdır. Konsolosluk ve İhtisas Memurları hakkında ayrıntılı bilgiye Bakanlığımızın www.mfa.gov.tr adresli internet sitesinden erişmek mümkündür.
#Dışişleri BakanlığıDışişleri Bakanlığı aday meslek memurluğu giriş sınavı bilgileri: Başvuru tarihi ve şartları nedir? Son gün ne zaman? gibi soruların cevapları yapılan duyuru ile ilgilenen vatandaşların araştırdığı konular arasında yer alıyor. Başvuru şartları ve tarihleri açıklandı. İşte merak edilen detaylar
#Personel AlımıYükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ikinci ve üçüncü oturumu bugün düzenleniyor. 2 milyon 573 bin 156 adayın başvurduğu Alan Yeterlilik Testleri (AYT) saat 10.15’de, 338 bin 14 kişinin başvurduğu YDT ise saat 15.45’te uygulanıyor. Yaklaşık 400 bin kişinin görev alacağı sınavlarda adaylar, AYT’de saat 10.00’dan, YDT ise 15.30’dan sonra sınav binalarına alınmayacak. AYT’ye girenlerin toplam 160 soru için 180 dakikaları, YDT’ye girenlerin ise 80 soru için 120 dakikaları olacak. Hürriyet Eğitim Servisi muhabirleri Beyazıt Şenbük ve Melike Çalkap sınavı İstanbul Üniversitesi ve Beylikdüzü Pınarkule Ortaokulu’nda takip ediyor. AYT ve YDT’ye ait tüm gelişmeleri gün boyunca saati saatine aktarıyoruz.
#YKSMartin Heidegger’in ‘Physis: Kavramı ve Özü Üzerine’ adlı çalışması Aristoteles’in ‘Fizik’ adlı yapıtının ikinci kitabının ‘1’ numaralı kısmı hakkında bir kitap. Sıkı bir kavram ve ayrım dedektifi olan Heidegger’in ‘Physis’i muhteşem bir Aristoteles okuması...
#Martin Heidegger