Alerji Tedavisi haberleri sayfasında Alerji Tedavisi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1055 Alerji Tedavisi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Mevsimsel geçişler, hava değişimleri ve enfeksiyon hastalıklarının üst üste gelmesinin yetişkinler kadar çocukları da çok etkilediğini işaret eden Uzm. Dr. Yusuf Ziya Göktaş çocuklarda deri döküntüleri, kurdeşen (atopik dermatit veya egzama), nefes almada zorluk (astım), hapşırma, öksürme, burun akıntısı veya gözlerde kaşıntı ve mide bozukluğu belirtileri görüldüğünde vakit kaybetmeden doktora başvurulması gerektiğini söyledi.
#AlerjiSonbaharda ağaçların dökülen yapraklarında barınan küf mantarları… Çürümüş bitki atıkları üzerine yerleşen mantar sporları… Kurumuş yaprakların altında gizlenen polenler… Kapalı mekanlarda oluşan ev tozu akarları, rutubetle artan küf mantarları… ‘Alerji’ denildiğinde polenler nedeniyle aklımıza genellikle ilkbahar gelse de, aslında sonbahar mevsiminde de özellikle küf mantarları, mantar sporları, ev tozu akarları ve polenler alerjik nezle ile astım ataklarına yol açabiliyor.<br><br>Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Betül Şahin, sonbahar alerjisinden korunmanın yollarını anlattı, önemli öneriler ve uyarılarda bulundu.
#SonbaharBahar aylarında artan polen ve akar miktarları alerjisi olan astımlı hastalarda burun, göz ve solunum yakınmalarının artmasına neden olduğunu söyleyen Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Aydanur Mihmanlı, alerjisi ya da astımı olanlara özel Covıd-19 tavsiyelerinde bulundu.
#AlerjiAğırlıklı olarak bahar mevsiminde ortaya çıkan polenler, kimi zaman hayatı zorlaştırabiliyor. Aşırı hijyen, sigara, ani hava değişiklikleri, besinlerde kullanılan katkı maddeleri, ilaç ve kozmetikler, stres günümüzde alerjinin daha da artmasına sebep oluyor. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ferah Ece, bahar mevsiminde ortaya çıkan alerjenleri anlattı.
#AlerjiKarabük'te, Filyos Çayı'nda cansız bedeni bulunan Gabon uyruklu Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga (17) için Adli Tıp Kurumu’nun düzenlediği kesin otopsi raporu ortaya çıktı. Raporda, Dinabongho’nun suda boğularak öldüğü kabul edilirken, olayın cinayet ya da intihar olduğu tespit edilemedi. Dina'nın kanında uyuşturucu madde bulunmadığının da yer aldığı raporda, 9 uzmanın oy birliğiyle ölüm olayının adli tahkikatla aydınlatılmasının uygun olduğuna karar verildi.
#KARABÜKİZMİR Alsancak’taki kliniğinde ozon ve akupunktur tedavisi sunan Anestezi Uzmanı Dr. Güneş Terzi, ozon tedavisinin pek çok rahatsızlığın tedavisinde faydalı olduğunu söyledi. Ozon tedavisinin hücreleri koruyarak, dokulardaki oksijeni arttırdığını kaydeden Terzi, “Bağışıklık sistemini güçlendirip zararlı mikroorganizmaları öldürerek, ağrıları azaltıyor. Böylece yaşlanmanın önlenmesi ve geciktirilmesi, kronik ağrılarla mücadele, kronik enflamasyonun baskılanması, kronik yaraların (örneğin diyabetik yaraların iyileşmesi) mümkün” dedi.
#1TEKSTİL işini severek yapsa da hep bir şeylerin eksik olduğunu düşünür. İstanbul’un karmaşasından kaçıp küçük bir köyde yaşama hayali kurduğu dönemde de yolu Bodrum Yakaköy’e düşer. Pınar Güney, arkalarına bile bakmadan terk ettikleri İstanbul’dan sonra, eşinin işi nedeniyle geldikleri Bodrum’da yeni bir hayat kurar. Pınar Güney, hayatındaki eksikliği de daha önce ailesi için yaptığı sirke ve sosları, Yakaköy’de işi haline getirerek tamamlar. Bugün birçok meyve ve sebzeden 50’ye yakın sirke üreten Homemade by Pınar’ın kurucusu Pınar Güney, yerel ve butik yapısını koruyarak büyümeyi hedefliyor
#1Alerji, çoğu insan için zararsız nitelikte olan maddeler bazı insanlar için zararlı ve rahatsız edici olabilmektedir. Alerji etkisi yapan maddeler genellikle alerjen olarak ifade edilir. Bu alerjen maddeler evcil hayvanlar, toz akarları, polen, böcekler, bazı ilaçlar ve bazı gıdalarda bulunmaktadır. Çoğu insan maruz kaldığı bu alerjik hastalıklar hakkında daha pek çok konuyu merak etmektedir. Bu bakımdan sizin için Alerjik hastalıklar nelerdir ve neden olur? Alerjik hastalıklara hangi bölüm bakar, belirtileri ve tedavileri nelerdir detaylarıyla derledik.
#SağlıkTeknoloji ve sanayi çağımızda hızlı bir gelişim içerisindedir. Bu gelişimin insan hayatını kolaylaştırıcı pek çok etkisi vardır. Artıların yanında ise sağlık açısından yaşanan bazı sorunlarda olabilmektedir. Metal alerjisi de çağın hastalıkları arasında yer almaktadır. Kişilerin bağışıklık sistemi bazı kimyasallara tepki verebilmektedir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Metal Alerjisi NedirBahar alerjisi pek çok kişiyi etkileyen bir rahatsızlık. Bahar mevsiminin gelmesiyle ortaya çıkan bu durum gözlerde kaşıntı, hapşırma, koku ve tat duyularında azalma gibi sonuçlara neden olabilir. Peki bahar alerjisi nedir? Bahar alerjisi belirtileri ve tedavisi
#Bahar Alerjisiİstanbul’da yıllarca tekstil sektöründe çalışmış. Eşinin işi nedeniyle Bodrum’a taşınınca yeni bir hayat başlamış. Daha önce ailesi için sirke ve soslar yapan Pınar Güney, Yakaköy’de kurduğu tesiste bunu işi haline getirmiş. Bugün birçok meyve-sebzeden 50’ye yakın sirke üreten ‘Homemade by Pınar’ın kurucusu Güney, butik yapısını koruyarak yoluna devam etmek istiyor.
#İzmirBurun etlerinin vücudun bir nevi kliması olduğunu söyleyen Prof. Dr. Tolga Kandoğan, “Burun etleri, başta alerji olmak üzere sigara tüketimi, hava kirliliği, enfeksiyonlar, burun kemik kıkırdak eğrilikleri gibi nedenlere bağlı olarak şişebilir. Burun etleri uzun dönemde tedavi edilmezse kişide baş ağrısına ve ses değişikliklerine yol açabilir” dedi.
#Prof. Dr. Tolga KandoğanFarenjit kış aylarında sık karşılaşılan hastalıklardan biri. Çeşitli nedenlerle oluşan farenjit, boğazda ağrı gibi belirtilerle kendini gösteriyor. Peki farenjit nedir, belirtileri nelerdir? Farenjit bulaşıcı mıdır? Tedavi yöntemleri nelerdir? Konuyla ilgili detayları uzmanlardan öğrenelim.
#FarenjitMevsimsel geçişler, hava değişimleri ve enfeksiyon hastalıklarının üst üste gelmesinin yetişkinler kadar çocukları da çok etkilediğini işaret eden Uzm. Dr. Yusuf Ziya Göktaş çocuklarda deri döküntüleri, kurdeşen (atopik dermatit veya egzama), nefes almada zorluk (astım), hapşırma, öksürme, burun akıntısı veya gözlerde kaşıntı ve mide bozukluğu belirtileri görüldüğünde vakit kaybetmeden doktora başvurulması gerektiğini söyledi.
#AlerjiSonbaharda ağaçların dökülen yapraklarında barınan küf mantarları… Çürümüş bitki atıkları üzerine yerleşen mantar sporları… Kurumuş yaprakların altında gizlenen polenler… Kapalı mekanlarda oluşan ev tozu akarları, rutubetle artan küf mantarları… ‘Alerji’ denildiğinde polenler nedeniyle aklımıza genellikle ilkbahar gelse de, aslında sonbahar mevsiminde de özellikle küf mantarları, mantar sporları, ev tozu akarları ve polenler alerjik nezle ile astım ataklarına yol açabiliyor.<br><br>Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Betül Şahin, sonbahar alerjisinden korunmanın yollarını anlattı, önemli öneriler ve uyarılarda bulundu.
#SonbaharSertleşme bozukluğu (erektil disfonksiyon), cinsel ilişki için yeterince ereksiyon sağlamamaya veya başlangıçta oluşan sertliği yeterli ve tatmin edici bir cinsel birliktelik için sürdürememeye verilen isimdir. Halk arasında iktidarsızlık olarak da bilinmektedir.
#Sertleşme BozukluğuBahar aylarında artan polen ve akar miktarları alerjisi olan astımlı hastalarda burun, göz ve solunum yakınmalarının artmasına neden olduğunu söyleyen Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Aydanur Mihmanlı, alerjisi ya da astımı olanlara özel Covıd-19 tavsiyelerinde bulundu.
#AlerjiEnfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Neşat Bozkurtgil, Ekim ayı sonu itibariyle özellikle risk grubundaki kişilerin grip aşısı yaptırması gerektiğini belirtti. Aşının gripten koruyan en etkili yöntem olduğunun altını çizen Bozkurtgil, yumurta alerjisi olan kişileri ise uyardı.
#Grip AşısıEnfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Neşat Bozkurtgil, ekim ayı sonu itibariyle özellikle risk grubundaki kişilerin grip aşısı yaptırması gerektiğini belirtti. Aşının gripten koruyan en etkili yöntem olduğunun altını çizen Bozkurtgil, yumurta alerjisi olan kişileri ise uyardı.
#AşıSonbahar mevsimi, güzelliklerin yanında bazı problemleri de beraberinde getiriyor. Bu dönemde hava sıcaklıklarında yaz mevsimine oranla düşüş yaşanması, salgın yapan virüs enfeksiyonları nedeniyle solunum sistemi alerjilerinin yaşanmasına sebep olabiliyor. Peki bu mevsimde yaşanma riski olan alerjilerin belirtileri ve korunmanın yolları neler? Alerjilerin tedavisi mümkün mü? Tüm bu soruları, KBB Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Ozan Seymen Sezen merak edenler için yanıtladı.
#Sonbahar Alerjisiİçinde bulunduğumuz bahar ayları polenlerin de etkisiyle üst solunum yolları ve solunum sistemi alerjileri ile alerjik cilt sorunlarının zirve yaptığı bir dönem olarak dikkat çekiyor. Bu zaman diliminde alerjik problemlerden muzdarip vatandaşlar, 'Bahar alerjisi nasıl geçer?' sorusuna yanıt arıyor. İşte, konuya ilişkin detaylar...
#Bahar Alerjisi Nasıl Geçer?Baharın geldiğinin habercilerinden biri de polenler. Ağırlıklı olarak bahar mevsiminde ortaya çıkan polenler, kimi zaman hayatı zorlaştırabiliyor. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ferah Ece “Uygun şekilde tedavi edilmeyen alerjik hastalıklar kronikleşebilir" dedi, bahar alerjisine karşı önerilerde bulundu.
#Bahar Alerjisi