Polonya'nın Gdansk kentindeki hayvanat bahçesinde dünyaya gelen albino penguen ilk kez ziyaretçilerle buluştu. Tüm dünyada hayvanat bahçesinde yaşayan tek albino penguen olan minik kuş, sürünün diğer üyelerince saldırıya uğramamak için şimdilik ebeveynleri ve iki sakin penguenle yaşıyor.
#Polonyaİrem Ortaç (33) İstanbul Üniversitesi’ndeki Fransız filolojisi öğreniminden sonra çeşitli TV ve radyolarda reklam satış bölümlerinde çalışmış. Şu anda Power Group’ta reklam satış müdürü. Hobileri fotoğraf, snowbord, windsurf ve yelkencilik. En büyük tutkusu seyahat.
Deri, göz ve saçta ‘melanin’ pigmentinin eksikliğinden dolayı sarı saçlı, beyaz tenli, renkli ancak ileri derecede bozuk gözleriyle toplumda dikkat çeken albinizmli kişilerden biri Ayşenur Sena Tarakçı. ‘Pigmentsiz İnsan’ ismiyle sosyal medyada ürettiği içeriklerle ayrımcılığa karşı mücadele eden Tarakçı aynı zamanda bir ‘fark yaratan’.
#AlbinizmYurdun çeşitli noktalarında kaçak yollarla ülkeye sokulmak istenirken ele geçirilen ve aralarında piton yılanı, Çin su ejderi, papağan ve makak maymunlarının da bulunduğu 108 hayvanın yeni yuvası Gaziantep Hayvanat Bahçesi oldu. Yeni yuvalarına yerleştirilen kaçak hayvanların piyasa değerinin ise 5 milyon lira olduğu belirtildi.
#Gaziantep Hayvanat BahçesiHastalığı nedeniyle mi öldü, öldürüldü mü? Yoksa hayatının sonunu kendi elleriyle mi hazırladı? Sadece 33 gün papalık yapabilen ve henüz 65 yaşındayken dünyaya veda eden 1'inci Jean Paul'ün ölümünün esrarı yıllar sonra yeniden gündemde...
#Papa 1'İnci Jean PaulTroya kazıları başkanı Prof. Rüstem Aslan, İskender Pala’nın Göbeklitepe romanı ‘Akşam Yıldızı’nı yazdı: “Bu romanı arkeolog olarak değil, sözün ve edebiyatın peşinden giden bir biri olarak okudum. Eğer arkeolog olarak okusaydım, yayınevine ‘O resimler, o dipnotlar ve kaynakça keşke olmasıydı’ derdim. Çünkü akademik anlamda bu konu çok ama çok tartışılmakta; çünkü her sene yeni bir kazı sonucu bildiklerimizi altüst etmekte; çünkü ‘Akşam Yıldızı’ romanın bunlara ihtiyacı yok.”
#İskender Pala28 Şubat ‘Dünya Nadir Hastalıklar Günü’ydü. Birçok kişinin ismini ilk kez duyduğu bu hastalıklara doğru tanı konulması da tedavi süreci de oldukça zor. İlaç geliştirme çalışmaları yetersiz, tedavi seçenekleri az. Bunların yanında bir de eğitime ulaşamamak, toplumdan ve iş hayatından dışlanmak hayatlarını daha da zorlaştırıyor. Bu hafta nadir hastalara ses verip, sıkıntılarını dinledik.
#GazetehaberleriEllerinde ışın kılıçları, sırtlarında pelerin, 5. Cadde’nin başındaki Washington Square Park’ta düzenli olarak buluşan bir grup var. Yaş ortalaması 35-40. Ve çoğu, Star Wars hayranı profesyonel dansçı, dövüş sanatı ustası. Hava kararınca, başlarına kapüşonları geçirip aynı anda kılıçlarındaki ışıkları yakıyorlar. Sonra da bir ayindeymiş gibi disiplin içinde saatlerce jedi’cılık oynuyorlar.