Annesini ilk kez gören çocuğun inanılmaz tepkisi…

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2017 10:45

ABD’nin Iowa eyaletinde yaşayan Albino çocuk Everett, yaşadığı sorun nedeniyle önemli oranda bir görme bozukluğu yaşıyordu. Özel bir gözlük yardımıyla görmeye başlayan çocuğun, annesini ilk gördüğü o an kameralar tarafından kaydedildi.

Haberin Devamı

ABD’nin Iowa eyaletinde 3 aylık Everett’a ailesinin hiç göz teması kurmadığını fark etmesiyle 'okülokütanöz albinizm' teşhisi kondu. Bu, albinizmin görme yetisini etkileyen bir çeşidi.

Gözlükleri takıldıktan sonra Everett gözlerini kapatıyor ve annesinin gözlerini açması için seslenmelerini duyuluyor.

Everett gözlerini açtığında ise annesini ilk defa görüyor ve bu heyecanı görülmeye değer. Videoda Everett ilk olrak gülümsemeye ve ayaklarını hareket ettirmeye başlıyor. Everett gözlüklerine hemen alışıyor ve ailesi bu videonun hastalığa karşı bir bilinç oluşturmasını umduklarını söylüyor ve ekliyor “Bu çok nadir görülen bir rahatsızlık fakat albinizmli insanlar da ufak bir yardımla diğer herkesin yaptığı şeyleri yapabilir.”

Okülokütanöz albinizm hastalarının gözlerinde, derilerinde, saçlarında melanin pigmenti eksikliği görülüyor. Bu hastalık görme yetisini birkaç şekilde etkileyebiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!