Sosyetik, pahalı, Allah için güzel bir ada Paros. Kısa tatilimizde ancak üç lokanta denedik ve hiçbiri tam olarak memnun etmedi. Son akşam aile işletmesi bir tavernayı seçtik: Katsounas. Diğer iki lokantaya kıyasla çok daha ucuz. Girit salata, kabak ve domates mücverleri. Midye saganaki özellikle iyi. Adanın nohut yemeği müessese ikramı olarak geliyor ve lezzetli.
#ParosÜlkemizin en gözde tatil beldesi Bodrum, bu mevsimde birçok ünlü şefi ağırlayarak ziyaretçilerine deniz, kum ve güneş kadar gastronomik bir deneyim de vaat ediyor. Londra’nın sevilen mekânlarından The Counter’ın şefi Kemal Demirasal’ın bu yaz Bodrum’a gelmesi en heyecan verici şeylerden biri... Loft Elia’nın mutfağına giren ürünleri bir çiftlikte özel olarak ürettiren şef Deniz Aşan’dan her cumartesi ‘atıksız sofralar’ kurulan Barbaros Farm’a, zeytinyağlı kalburabastısıyla ünlü Kısmet’ten şef Mehmet Yalçınkaya’nın yeni restoranı Denizden’e beldede mutlaka gidilmesi gereken yeme-içme mekânlarına bakalım.
#Ebru ErkeÇanakkale'de tüpsüz zıpkınla dalış yapan Çetin Ege Doğan (42), 50 kilo ağırlığında 1,7 metrelik akya balığı yakaladı. Doğan, "İlk kez orkinos ve akyaların bir arada avlandığını gördüm. Benim için çok harika bir anı oldu. Akyaların içinden en güzelini, en irisini seçip, atışımı gerçekleştirdim" dedi.
#ZıpkınBilinen birçok çeşitli balık türü bulunmaktadır. Akya balığı da bu balık türlerinden birisi olarak bilinmektedir. Siz de akya balığı ile ilgili olarak daha detaylı bir şekilde bilgi edinmek isteyebilirsiniz. Akya Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Akya balığı faydaları ve özellikleri nelerdir tüm detayları ile sizler için derledik.
Balık çeşitleri protein, karbonhidrat ve yağ asidi bakımından en zengin gıda ürünlerimiz arasındadır. Elbette ki her balık türü bazı özelliklerinden dolayı besin ögesi olarak kullanılamamaktadır. Bu yüzden bazı balık türlerini de akvaryumlarda görmekteyiz. Örneğin Japon balığı denilen balık türü akvaryumda beslenebilmektedir. İstavrit, hamsi, dil balığı, uskumru gibi balık çeşitleri ise besin bakımından zengin olduğu için yenebilmektedir. Bu amaçla yazıda sizlerin bilgi sahibi olması için detaylı olarak tral balığı nasıl pişirilir, nasıl temizlenir, nasıl avlanır, faydaları nelerdir, besin değerleri nedir, özellikleri nelerdir, türleri var mıdır detayları ile derledik.
Sahilde de olsa yemeğin iyisini, servisin kalitelisini arayanlara bu yazın en lezzetli plajlarını yazdım. Popüler sahillerin lahmacun fiyatlarıyla haber olmasına aldırmayın; en taze ceviche’lerden Bargilya karidesli pilava fine dining restoranları aratmayan adresler var...
#YazarÇANAKKALE'de tüpsüz olarak, zıpkın ile 18 metre derinlikte serbest dalış yapan rekortmen dalgıç Müjdat Turan (47), 27 kilogram ağırlığında ve yaklaşık 1 metre 50 santim boyunda akya balığı avladı. Turan, dev balığı avladığı anları su altı kamerasıyla görüntüledi.
#ÇanakkaleAvustralya’nın kültür başkenti Melbourne, Economist dergisince tam yedi yıl ‘Dünyanın en yaşanılası metropolü’ ilan edilmişti. Şimdi listedeki yerini Viyana’ya bıraksa da şehrin kahve ve kültür sevgisi devam ediyor. Melbourne, açık hava pazarları, iddialı restoranları ve Viktorya Çağı parklarıyla cazibesini koruyor.
#YurtdışıZeytin hasadı, cevizlerin toplanması, bağbozumu, balık sezonu, derken bir an durup düşündüm: Doğa tüm bereketini gösterirken ‘hazan mevsimi’ diyerek galiba sonbahara haksızlık ediyoruz. Sosyal yaşam da farklı değil, kültür sanattan yeme-içme dünyasına, sinema filmlerinden televizyon programlarına etkinlikler ardı ardına başlıyor...
#Kelebek 2