Alaçatı’nın sorunu

Alaçatı’daki son cinayet olayının en berbat tarafı, mekan sahiplerinin cinayeti işleyen valelerle ilgili “Valeler bizim değil, tanımıyoruz” demesi.

Haberin Devamı

Böyle bir şey olabilir mi?

Alaçatı’nın son yıllardaki en büyük sorunu bu işte:

Kalitesiz mekanların çoğalması. Valesini tanımayan, sorumluluk almayan mekanlar yüzünden olan Alaçatı’ya oluyor.

Ve bir kez daha o nostaljik cümleyi kuruyor insan: “Nerede o eski Alaçatı?”

Sağlığın magazini olur mu

Bu da günümüz yaşam tarzının en kolay itirafı herhalde:

Gözüne kestirdiğin birine “testi pozitif çıkmış” diye sallamak.

En son bir magazin programında Kenan Doğulu için böyle söylenmiş.

“Testi pozitif çıkmasına rağmen sahneye çıktı” diye bir iddiada bulunulmuş.

Kenan Doğulu iddiayı yalanladı, haberler üzerine PCR testi yaptırdığını ve negatif çıktığını söyledi. Açıklamasında ayrıca çift doz aşılı olduğunu da ekledi.

Ama işte yaşanan şey can sıkıcı.

Sağlıkla ilgili bilgiler -bu Covid olsa bile- mahremdir ve sağlıkla ilgili ortaya “iddia” atamazsın.

Haberin Devamı

Bunun adına da magazin diyemezsin.

Roma’dan D Maris Bay’e yumuşak iniş menüsü

Aldrovandi Villa Borghese, Roma’nın tam kalbinde yer alan popüler lüks otellerden biri.

19’uncu yüzyıldan kalma binası ve nefis bahçesiyle dikkat çeken bu oteli Doğuş grubu, Borghese’in sahibi olan Ossani ailesinden 2016’da satın almıştı.

Otelin dikkat çeken taraflarından biri de Michelin yıldızlı Assaje adlı restoranıydı elbette.

İşte o restoranın şefi Lorenzo di Gravio kısa bir süreliğine D Maris Bay’de olacak.

D Maris Bay’in Kitchen adlı restoranında 1 Eylül’e kadar yemek yapacak olan Gravio’yla önceki gece bir araya geldim.

Lorenzo’nun kariyeri çok farklı ilerlemiş.

Aslında paraşütçü komando olarak 4 yıl boyunca orduda çalışmış.

Daha sonra ordunun kendine göre olmadığını anlayıp mutfağa yönelmiş.

Kısa sürede başarıyı yakalayan Lorenzo, yeni bir yemek deneyip iyi sonuç almayı ordu yıllarının başarılı iniş anlarındaki hisse benzetiyor.

Lorenzo’nun D Maris Bay menüsü ise Assaje’deki menüsünden biraz daha farklı.

Meşhur otlu kuzu fileto tabağı burada yok ama onun yerine öğle yemeğine özel kum midyeli linguine’i var.

Akşam yemeğinde ise çiğ marine edilmiş akya balığı ve karpuz carpaccio gibi denenmesi elzem tabakları dikkat çekiyor Lorenzo’nun.

Haberin Devamı

Unutmadan: Lorenzo’nun yemeğini tadanlar arasında o gece Selin-Şahan Gökbakar çifti de vardı.

Alaçatı’nın sorunu

Acıtan fikir beyan etmenin hainliği üzerine

Bergüzar Korel sokakta karşılaştığı insanların hamileliğiyle ilgili yaptığı yorumlardan sıkılmış, isyan ediyordu. 

“Güya tatlış ama alaycı yorumlar” diyerek...

O yorumlardan biri şuymuş mesela:

“Ne zaman görsem hamilesin, dördüncü ne zaman?”

Bir şey sormadan fikir beyan etmek galiba en modern hastalıklardan biri.

“Ne kadar kilo almışsın” ya da “Ne kadar kilo vermişsin” cümleleri de bunun gibi. Bergüzar Korel’in başına gelen de bunun bir örneği.

Bazen sohbet açmak uğruna kuruluyor bu cümleler ama çok eğreti duruyor.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları