MUĞLA'nın Ortaca İlçesi'ndeki İztuzu'nda bulunan Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde (DEKAMER) ilk kez uygulanan yöntemle 3D çene protezi takılan caretta caretta türü deniz kaplumbağası, doğal yaşama hazırlanıyor. Durumu iyiye giden kaplumbağanın tamamen suya girebilmesi için, bir gün karada bir gün havuzda gözlem altında tedavisinin sürdüğü bildirildi.
#Caretta CarettaMuğla Bodrum’da 9 ay önce tekne pervanesinin çarpması sonucu çenesinin yarısı parçalanmış halde bulunan “AKUT 3” adlı Caretta caretta cinsi deniz kaplumbağasının Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeki (DEKAMER) tedavisi sürüyor.
#Caretta Caretta“Ateş savaşçıları” itfaiyeciler için kutlanan, “İtfaiyeciler Haftası”nın kağıt üzerinde kaldığını kaydeden Ankara İtfaiyeciler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Osman Şeheri, “Yeri geliyor psikolog, yeri geliyor doktor oluyoruz. Her işe herkesten önce gidiyoruz fakat tüm bunlara rağmen sosyal haklarımızı alamıyoruz” dedi.
ABD ve Avrupa’da hızla yayılan Batı Nil Virüsü, maalesef geçtiğimiz ay Türkiye’de de tespit edilmişti. Her geçen gün hızla yayılan bu virüs, ölümcül olmasına ve onlarca yıldır var olmasına rağmen aşısı ve tedavisi ise yok! Peki bu virüsün neden hâlâ aşısı ve tedavisi bulunamıyor? Tüm dünyayı gerçekten tehdit ediyor mu?
#Batı Nil VirüsüAilesiyle beraber yaz tatili için Türkiye’ye gelen 80 yaşındaki İngiltere vatandaşı Alan H., bayılma şikayetleriyle Akut Kalp Damar Hastanesi’ne getirildi. Acilen müdahale edilen hasta, Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Harun Evrengül ve ekibi tarafından yapılan işlemler sonrası kalp pili takılarak sağlığına kavuştu.
#1BAZEN önceliklerimizin sırasını kaçırıyor ve daha alt sıralarda yer alması gereken konuları farkında olmadan en tepeye oturtuyoruz. Sağlık, hiç tartışmasız tüm önceliklerin üstünde olmalıdır. Sağlığımız aksadığı, bozulduğu zaman kıymetini anlıyoruz. Arabamıza, evimize gösterdiğimiz özeni sağlıkta esirgiyoruz. Ne zamanki yatağa ya da hastaneye mahkum oluyoruz, o zaman jeton düşüyor. Ama bazen çok geç olabiliyor. Dr. Neşe Erdinç, hayata ve sağlığa dair şunları anlattı;
#1Eğer dikkatli bir korunma planı yapabilir ve bilimsel verilere dayanarak uzun süreli bir program ısrarla izlenebilirse, başta “diyabet, hipertansiyon, kalp ve beyin damar hastalıkları ile obezite” olmak üzere kronik hastalıkların neredeyse tamamı önlenebilir sağlık sorunlarıdır.
#Kronik HastalıklarTBMM’de Hayvanları Koruma Kanunu’nda değişikliğe giden 17 maddelik teklifin görüşmeleri tartışmalar arasında devam etti. Soruları yanıtlayan Komisyon Başkanı Kirişci, halen 105 bin kapasiteli 322 barınak olduğunu belirterek, 4 milyon sokak hayvanının konulacağı barınaklar için belediyelerin 4 yıl süresi olacağını söyledi.
#TBMM