Kuşadası’nda hastalanan İngiliz turist, Akut’ta sağlığına kavuştu

Güncelleme Tarihi:

Kuşadası’nda hastalanan İngiliz turist, Akut’ta sağlığına kavuştu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2024 03:07

Ailesiyle beraber yaz tatili için Türkiye’ye gelen 80 yaşındaki İngiltere vatandaşı Alan H., bayılma şikayetleriyle Akut Kalp Damar Hastanesi’ne getirildi. Acilen müdahale edilen hasta, Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Harun Evrengül ve ekibi tarafından yapılan işlemler sonrası kalp pili takılarak sağlığına kavuştu.

Haberin Devamı

 

Kuşadası’nda rahatsızlanması sonucu Akut Kalp Damar Hastanesi’ne getirilen İngiliz turistin tedavisi hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Harun Evrengül, “Hastanın onayının alınmasıyla beraber anjiyo, elektrofizyolojik işlem tedavisi gerçekleştirdik. Daha sonra hastaya kalp pili takılmasına karar verdik. 3’üncü günün sonunda hastanın kalp pili takılması işlemini gerçekleştirdik. Bu süreçte hastayı sık sık ziyaret eden yakınları hastalarını görünce bu kadar iyi olduğuna inanamadılar. Hastanın yakınlarına bilgi verildiğinde bu işlemlerin aylar süreceğini düşünüyorlardı. 3’üncü günde hastaya pil takıldığını görünce çok şaşırdılar. Hastanın kızı İngiltere’de hiçbir hastaya bu kadar hızlı müdahale edilmediğini ve doktora ulaşmanın çok zor olduğunu söyledi. Hastamız şu anda gayet sağlıklı bir şekilde taburcu oldu” dedi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’Yİ ÇOK SEVİYORUM

Akut Kalp Damar Hastanesi’nde gördüğü tedaviden dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen Alan H. ise “Türkiye’yi zaten çok seviyorum. Her sene geliyorum. Sağlık hizmetlerinin bu kadar iyi olduğunu asla düşünmüyordum. Tecrübe ettim ve çok şaşırdım. Umarım tüm dünyada sağlık bu derece ulaşılabilir olur. Tedavimi gerçekleştiren Prof. Dr. Harun Evrengül’e ve tüm hastane personeline teşekkür ederim” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!