Son zamanlarda elektrolitler, sağlık ve spor dünyasında sıkça konuşulmaya başlandı. Mide rahatsızlıkları veya yoğun spor sonrası sıvı kaybı yaşayanlar için popüler hale gelen elektrolit takviyeleri, sosyal medya fenomenleri tarafından da tanıtılıyor. Ancak, bu ürünlerin ne zaman ve nasıl kullanılması gerektiği konusunda dikkatli olunması gerekiyor. Uzmanlar, elektrolit alımının bireylerin ihtiyaçlarına göre ayarlanması gerektiğini ve gereksiz takviyelerin sağlığa zarar verebileceğini belirtiyor. Peki elektrolitler ne sıklıkla nasıl kullanılmalı? Elektrolit seviyelerini dengelen doğal ürünler de var mı? Diyetisyen Melis Gülbaş ile mercek altına aldık.
#SağlıkHepsiburada’nın deprem bölgesindeki ticarete destek vermek amacıyla başlattığı program, 1.5 yılda 8 bin 897 satıcıya ulaştı. Bunların 4 bin 654’ü ilk kez e-ticaret ile tanıştı. 1058 kadın girişimci de e-ticaret ile iş hayatına girdi. İki yıllık proje kapsamında eğitim alan satıcılar 6.8 milyar TL’lik ciro elde etti. Hedef ise iki yılı 10 milyar TL’lik ciro ile kapatmak.
#HepsiburadaYakın zamanda marka imajını yenileyen global spor markası Decathlon, yeni dönem stratejilerini ve hedeflerini paylaştı. Decathlon aynı zamanda 10 ile 14 yaş arası çocuklara yönelik, Türkiye’de 79 ilde düzenlenen “Türkiye’nin En Hızlısı” projesi hakkında açıklamalarda bulundu.
#AtletizmTürkiye’de kırılan ilk uluslararası atletizm rekoruna ev sahipliği yapan Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu, bu yıl 28 Nisan Pazar günü koşulacak. Avrupa’da “Gold Label” kategorisinde yer alan dört yarı maratondan biri olan koşunun basın toplantısı İBB Maltepe Kenan Onuk Atletizm Pisti’nde yapıldı.
#İstanbul Yarı MaratonuGaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Valiliği iş birliğinde 2024 yılının Gaziantep Aile Yılı olarak ilan edilmesinin ardından yapılacaklarla ilgili tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Ailelerin dağılmasında nelerin önemli olduğunu araştırdık. Bunun önemini fark ederek bilimsel çalışma yapıyoruz. Bilimsel yaklaşmak, doğru yönetmek gerekiyor. Verdiğimiz destekle aile yüzde 80 dağılmadan duruyor." dedi.
#GaziantepGenç ve sağlıklı bir görünüm elde etmek, doğru beslenme alışkanlıklarını benimsemekle başlar. Doğru beslenme, vücudunuzun iç yapısını destekler, enerji seviyenizi artırır ve cilt sağlığınızı iyileştirir. Genç bir görünümün sırrı sadece dışarıdan değil, içeriden de gelir. Sağlıklı bir diyet, vücudunuzun genç kalmasına ve yaşlanma sürecini yavaşlatmasına yardımcı olacaktır.
#DiyetDUYMER İşitme Cihazları Yönetim Kurulu Üyesi ve İŞİTBİR (Türkiye İşitme Cihazı İthalatçıları ve Satıcıları Derneği) Başkanı Av. Salih Baz, “Merkezimiz tarafından 3 boyutlu yazıcı teknolojisiyle dünya markası akıllı işitme cihazlarını profesyonel ekibimizle kendi atölyelerimizde kişiye özel hazırlanarak kullanıma hazır hale getiriliyor ve kulak içi montajı yapılmaktadır” dedi. Duymer İşitme Cihazı Merkezleri olarak dünyanın üç seçkin markasını yaygın şube ve bayi ağı ile Türkiye’nin her noktasına ulaştırmaya çalıştıklarını belirten Av. Salih Baz, “Duymer İşitme Cihazları Merkezi, Danimarka malı Interton, Alman malı Audifon ve Amerikan malı Starkey markalarını Türkiye tek yetkili ditribütörü olarak Türkiye genelinde 100’den fazla şubesiyle hastalarına ulaştırmaktadır. Ayrıca nano teknolojiye ve ileri teknolojiye sahip işitme cihazlarını Türkiye’ye getirerek tüm hastalarının hizmetine dünya standartları çerçevesinde 5 yıl garanti avantajlarıyla beraber sunuyor” diye konuştu.
#1Bu hafta Latin müziğinin dünyaca ünlü grubu Gipsy Kings, Zorlu PSM’de. Klasik sevenler için Pera Müzesi’nde Serapis Quartet, CSO Ada Ankara’da Jamal Aliyev ve CRR Konser Salonu’nda Belcea Quartet konserler verecek. Türkiye’de geniş hayran kitlesine sahip ‘Oscar And The Wolf’ farklı şehirlerde sahneye çıkacak. Ayrıca Prof. Devrim Erbil’in yeni sergisi ‘Seçmeler’ sanatseverlerle İstanbul’da buluşuyor.
#KonserAra ara televizyonda izlediğiniz ya da gazetelerde okuduğunuz ‘çöp ev’ haberlerinin ardında gerçekte ne var hiç merak ettiniz mi? Dünya genelinde sanıldığından daha yaygın olan istifçilik, ciddi bir ruhsal bozukluk olarak kabul ediliyor. Peki insanlar neden eski ya da yeni fark etmeksizin sayısız eşya biriktiriyor? Eşyaları nedeniyle evleri kullanılmayacak noktaya gelen kişiler neden bundan vazgeçemiyor?
#Çöp EvAra ara televizyonda izlediğiniz ya da gazetelerde okuduğunuz ‘çöp ev’ haberlerinin ardında gerçekte ne var hiç merak ettiniz mi? Dünya genelinde sanıldığından daha yaygın olan istifçilik, ciddi bir ruhsal bozukluk olarak kabul ediliyor. Peki insanlar neden eski ya da yeni fark etmeksizin sayısız eşya biriktiriyor? Eşyaları nedeniyle evleri kullanılmayacak noktaya gelen kişiler neden bundan vazgeçemiyor? Ülkemizden ve dünyadan örneklerle istifçilik hakkında bilinmeyenleri mercek altına aldık...
#İstifçilikKadınların en sık karşılaştığı sağlık sorunlarından biri olan polikistik over sendromu (PKOS), aynı zamanda hakkında en çok yanlış bilgi bulunan hastalık. PKOS'la ilgili sosyal medyada "Rahim detoksu ile geçer" ya da "Süt ve glüteni kes, iyileşirsin" gibi birçok bilgi dolaşıyor. Ancak bunların önemli bir kısmı yanlış. İşte polikistik over sendromu hakkında sosyal medyada yayılan o efsaneler ve uzmanların bu efsaneler hakkındaki yorumları...
#SağlıkEvimizin açık havaya açılan köşeleri olan balkonlarınızı değerlendirme vakti geldi. Akşamüstü çayları, açık hava kahvaltıları ve tabii ki balkonlarda yapılan dost sohbetleri, yazın olmazsa olmazları arasında. Bence tatil dışında yazın diğer mevsimlere nazaran daha çok sevilmesinin nedeni de bu açık hava etkenlikleri. Peki, evinizde rahat bir soluk almanıza yardımcı olan ve açık havanın verdiği huzuru size sunan balkonlarınız yaza hazır mı? Eğer, henüz bir hazırlık yapmadıysanız ya da balkonunuza yeni bir görünüm kazandırmak istiyorsanız o zaman gelin açık hava keyfinizi ikiye katlayacak dekorasyon önerilerine bir göz gezdirelim.
#Süheyla BuyrukçuYüz yıl ve daha fazla yaşayan çok az insan var. Haliyle asırlık insanların uzun yaşam sırları çok merak ediliyor ve haberlere konu oluyor. Kimine göre işin sırrı sürekli çalışmak, kimine göre hobileri, kimine göre içinde hiçbir şey tutmamak, kimine göre her daim pozitif kalmak... İşte ilerlemiş yaşına rağmen sağlıklı bir şekilde hayatını sürdüren asırlık insanların kendi anlatımları ile hikayeleri...
#SağlıkDünyada ölüm nedenleri arasında üçüncü sırada gelen KOAH, Türkiye’de de en sık görülen akciğer hastalıkları arasında yer alıyor. Ülkemizde 40 yaş üstü nüfusta yaklaşık her 5 kişiden birinin KOAH hastası olduğu kabul edilse de, tanı alamayan vakalar düşünüldüğünde gerçek rakamın çok daha yüksek olduğu tahmin ediliyor. Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği (TÜSAD) üyesi hekimler; KOAH’ın genel özelliklerinden hastalığın seyrine, KOAH ile diğer hastalıkların arasındaki ilişkiden pulmoner rehabilitasyonun tedavideki yerine kadar önemli konularda bilgi verdi.
#Sponsorlu İçerikAile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Türkiye'de 2021 yılı sonu itibarıyla 65 yaş ve üzeri nüfus oranının yüzde 9.7’ye ulaştığını belirterek, "Nüfus projeksiyonlarına göre 2050 yılına geldiğimizde toplumumuzda her 5 kişiden birinin 65 yaş ve üzeri olacağı öngörülüyor. Yaşanan bu değişim ve dönüşümler, bizleri yeni politikalar üretmeye, hizmet modelleri geliştirmeye mecbur kılıyor. Yaşlı nüfusun artması, bakım hizmetlerinde kapasite ve verimlilik artışını gerektiriyor" dedi.
#Derya YanıkAile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Türkiye'de 2021 yılı sonu itibarıyla 65 yaş ve üzeri nüfus oranının yüzde 9.7’ye ulaştığını belirterek, "Nüfus projeksiyonlarına göre 2050 yılına geldiğimizde toplumumuzda her 5 kişiden birinin 65 yaş ve üzeri olacağı öngörülüyor. Yaşanan bu değişim ve dönüşümler, bizleri yeni politikalar üretmeye, hizmet modelleri geliştirmeye mecbur kılıyor. Yaşlı nüfusun artması, bakım hizmetlerinde kapasite ve verimlilik artışını gerektiriyor" dedi.
#Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı