Bence geleceği en iyi okuyan isimlerden biri de Lucien Arkas’tır. Bana göre o da bir fütüristtir. Dünyanın gidişatını iyi izler, gerçekleri gözardı etmeden, imkanları da dikkate alarak bir gelecek senaryosu yapar. Krizlerde insanlar ne yapacaklarını bilemezken, o kafasındaki yol haritasını uygulamaya devam eder. O yüzden Lucien Arkas ile sohbet etmek her zaman bana iyi gelir.
#1Mesleki eğitim okulları, ülkemizde, Tanzimat Fermanı’nın yayınlanmasını takiben, 1857’de Maarif Nezareti Nizamnamesi ile bölgesel ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak açılmaya başlandı.Askeri Baytar Mektebi, Orman Mektebi, Ziraat Talimnamesi o dönemin ilk meslek okulları arasında yer aldı. Cumhuriyet döneminin de öncü Mesleki ve Teknik Okulları olarak değerlendirilirler…
#Konuk YazarÜniversite tercih döneminde geleceğin meslekleri üzerine yol gösterici açıklamalarda bulunan Açık Holding İnsan Kaynakları Koordinatörü Derya Tuncer, “Yeni teknolojiler yeni meslek ve iş modelleri oluşturuyor. Etkinliği azalan ve önemini yitiren mesleklerin yerine, yeni teknolojileri geliştirecek ve yönetecek insan kaynağına ihtiyacımız artıyor” dedi.
#ÜniversiteHayatımızla ilgili merak ettiğimiz neredeyse her konudaki araştırmayı; sağlıktan, eğitime, genel kültürden pratik bilgilere dair gelişmelerin araştırmasını ve takibini uzun zamandır internet ve sosyal medya üzerinden yapıyoruz. Özellikle de hemen yanımızda duran cep telefonlarımız bize her konuda sınırsız kaynak sunuyor. İlaveten sosyal medyanın günlük akışında ilerlerken bize ilginç gelen, hemen birileri ile paylaşmak istediğimiz birçok içerikle karşılaşıyoruz. Peki bu sırada karşılaştığımız verilerin doğruluğundan ne kadar eminiz? Edindiğimiz bilgilere inanmadan, onları savunmadan, çevremizdeki diğer kişilerle veya sosyal medya ağlarında bu bilgileri paylaşmadan önce dikkate almamız gereken noktalar neler?
#Ecehan ErsözEndüstri 4.0’dan akıllı topluma geçişi ifade eden büyük toplumsal dönüşüm planı Toplum 5.0, yaşlı dünya nüfusuna karşı çözümler geliştirmeyi, sanal dünya ile gerçek dünyanın iç içe olabilmesini sağlamayı, nesnelerin internet teknolojisinin toplum çıkarları için kullanılmasını, çevre kirliliği ve doğal afetler için çözüm yolları üretilmesini hedefliyor.
#Endüstri 4.0Elon Musk'ın Neuralink projesi uzun bir zaman sonra nihayet meyvesini verdi; geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen etkinlikte çok konuşulacak proje, ete kemiğe büründü. Peki Neuralink gerçekten de kaçırılmaması gereken büyük bir fırsat mı sunuyor? Yoksa sakıncaları var mı?
#NeuralinkNişantaşı Üniversitesi, ‘Eğitim 5.0’ ile farklı bir eğitim modeli uyguluyor. ‘Global Dijital Eğitim’ ile dünyanın en tanınan üniversiteleriyle ortak müfredat kullanan üniversite, İstanbul’da şehrin merkezi Maslak’taki NeoTech Kampüsü’nde yeni öğrencilerini bekliyor. Farklı oranlarda olmak koşuluyla neredeyse tüm öğrencileri burslu olan Nişantaşı Üniversitesi’nin teknoloji odaklı kurulan ve geleceğin dünyasını şekillendiren NeoTech Kampüsü’nde yaklaşık 40 bin kişi öğrenim görüyor.
#Nişantaşı ÜniversitesiProf. Dr. Mehmed Özkan, Eskişehir’de doktor baba ve eczacı annenin üç çocuğundan biri olarak dünyaya geldi. Çocukluk hayali tıptan vazgeçerek tercihini mühendislikten yana kullandı. Boğaziçi Üniversitesi’nde uzun süre yönetim kademesinde yer aldıktan sonra 2016’da rektörlük koltuğuna oturan Prof. Dr. Mehmed Özkan, lise son ve üniversitenin ilk yıllarının çok önemli olduğu düşüncesinde.
#Prof. Dr. Mehmed ÖzkanYeditepe Üniversitesi Ticari Bilimler Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Çağla Şeneler, "Endüstri 4.0" kavramından sonra, ilk kez Japonya’da ortaya atılan "Toplum 5.0" kavramının; insanların, robotların ve yapay zekanın güç birliği yaptığı bir toplumu temsil ettiğini bildirdi.
#TeknolojiSınavları atlatan üniversite adaylarının önünde son bir zorlu süreç daha var: Tercih dönemi. 2.5 milyon aday, 23-29 Temmuz’da tercihlerini yapacak. Doğru tercihin ilk adımı, yerleştirme kılavuzunu iyi anlamak. İşte uzmanlardan liste hazırlarken dikkat edilmesi gerekenlere dair ipuçları.
#ÜniversiteBorusan Holding Üst Yöneticisi (CEO) Agah Uğur, batıda "şirket ortalamasının karmaşıklığı" diye bir endeks çıkarıldığını belirterek, "1955 yılına göre bugünkü şirketlerin karmaşıklık derecesi 35 kat daha fazla. Teknolojinin bir yandan altımızdaki halıyı çekip götürmesi bir yandan da insan beyninin karmaşık şeyleri yapıp kendini korumaya çalışması... Hangisinin kazanacağı belli. İnsan bu işi kazanamayacak." dedi.
#Borusan HoldingMHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "31 Mart 2019 Mahalli idareler seçimlerine yönelik herhangi bir ittifak beklentimiz, ittifak arayışımız, ittifak niyetimiz geldiğimiz aşamada artık kalmamıştır." dedi.
#Devlet BahçeliYeditepe Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Bilgi Teknolojileri ve Sosyal Medya Eğitimi Yüksek Lisans Programı ile “Endüstri 4.0”dan “Toplum 5.0”a geçerek 21. yüzyıl dijital toplumunun öğrenme ve öğretme dinamiklerinin şekillendirilmesine ön ayak oluyor.
#ÜniversiteTimes Higher Education (THE) ve QS gibi saygın yükseköğretim derecelendirme kuruluşlarının dünya sıralamalarında, Türkiye’den de üniversiteler yer alıyor. Sayısız program arasından hangisini tercih edeceğinize karar veremediyseniz, bu listelerde olan, Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinin rektörlerine kulak vermeye ne dersiniz?
#ODTÜİstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin organizasyonu ile gerçekleşecek olan World Cities Congress İstanbul, üç gün boyunca, 17-18-19 Nisan’da 19 ülke, 190 şehir, 102 teknoloji üreten firma ve 140’tan fazla konuşmacıya kapılarını açacak. Gelecekte dünyamızın nasıl şekilleneceği üzerine fikirlerin, projelerin ve tasarımların ele alınacağı bu dev teknoloji platformunda 10 bini aşkın sektör profesyoneli ağırlanacak.
#Akıllı Şehir