Tekstil mühendisi Merve Aydıner’in 7 arkadaşı ile geliştirdiği akıllı kumaş uluslararası şirketlerin radarına girdi. Aydıner, “Bu teknolojiyi ülkemizde geliştirmek için çabalıyoruz. Katma değer üreteceksek bu teknolojinin milli teknoloji olarak kalması önemli. Çok özel bir alan ve biz çok öndeyiz” dedi. Fabenode entegre ettiğiniz herhangi bir yerden veri çekebiliyor. Örneğin arabada direksiyona entegre edilirse sürücünün durumunu anında farklı açılardan analiz edebiliyor.
#Merve AydınerTürkiye, ev tekstili sektöründe dünyanın en prestijli organizasyonu olan ve 60’a yakın ülkeden 2 bin 400 firmanın katıldığı Heimtextil Fuarı’na damga vurdu. Fuara 116’sı Bursa’dan olmak üzere Türkiye’den toplam 315 firma katıldı. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası da (BTSO) Küresel Fuar Acentesi projesi kapsamında yaklaşık 100 kişilik heyetle fuara çıkarma yaptı.
#Almanya-Türkiyeİşsiz kaldığı dönemde kadın giyim ve aksesuarlarının satışı için sosyal medyada hesap açar. Bu, e-ticaret sitesiyle devam eder. Gözde Destek, yurtdışında ürettirdiği vücut şekillendirici korselerini Yamuna markasıyla satışını yapar. Gözde Destek, 2019’da ise korsenin üretimini İzmir’de yapmaya başlar. Aynı yıl akıllı tekstil alanında atılım yapmak için İzmir Bilimpark’ta şube açar. Bugün korsenin yanı sıra hamile giyim ile termal ürünleri de portföyüne ekleyen Gözde Destek’in gözü şimdi yurtdışında...
#İzmirZorlu Tekstil pandemide akıllı tekstil üretimine odaklandı. 30 kez yıkanabilir 5 milyon maskeyi Marks&Spencer’a satan Zorlu Tekstil yatırımını yaptığı yeni tesisinde pet şişelerden iplik üretecek. Böylece plastik şişe atıklarının doğada çevre kirliliği yapmasını önleyecek ve ekonomiye kazandırılacak.
#GazetehaberleriBugün yaşadığımız salgının ekonomik maliyetinin çok büyük olduğunu ifade eden Zorlu Holding CEO’su Ömer Yüngül, “Bunun yaratacağı toplumsal sorunları da düşünmeliyiz. Artık bilinen rekabet anlayışının ötesine geçmeliyiz. Yeni normalimiz, birlikte öğrenme, işbirliği ve dayanışmayı esas alan, rekabet ve beraberlik kavramlarını harmanlayan ‘rekaberlik’ olmalı. Eğer birlikte yenilikçi çözümler üretirsek dünyayı çok daha iyi bir yer haline getirebileceğimize inanıyoruz” diye konuştu.
#GazetehaberleriZorlu Tekstil, ‘Akıllı Hayat 2030’ vizyonuyla, 2025’te tekstil cirosunun yüzde 50’sinin akıllı tekstilden gelmesini hedefliyor. Zorlu Holding Yönetim Kurulu Eşbaşkanı Zeki Zorlu, “Yeryüzünde en tatlı şey sanayicilik. Üretim teknolojilerindeki tüm yenilikleri takip ederek üretmeye devam ediyoruz. 80 milyonun işe ihtiyacı var, yoksa insanlar çatışır” diyor.
#GazetehaberleriTeknik tekstilin, yüksek katma değerli ihracatla fark yaratmayı hedefleyen Türkiye için büyük bir fırsat alanı olduğunu söyleyen Zorlu Holding CEO’su Ömer Yüngül, “Gelecek akıllı ürünlerde. Biz de Zorlu Grubu olarak teknik tekstile odaklanmaya karar verdik. Son 5 yılda teknik tekstile 60 milyon dolar yatırım yaptık, önümüzdeki 5 yılda bir o kadar daha yatıracağız” dedi.
#GazetehaberleriGEÇEN hafta düzenlenen Ege Ekonomik Forum birbirinden önemli bilgi ve mesajlarla yüklüydü. Bir tarafta kahve araları, hatta asansörlerde bile fokur fokur kaynayan siyaset kazanı, diğer tarafta yer ve zaman sıkıntısı katılımcıların verdiği bilgilerin medyada hak ettiği yeri bulamamasına neden oldu. Her biri ayrı bir yazı konusu olabilecek bu önemli bilgileri zaman zaman bu köşede paylaşacağım.
#İzmirTürkiye’de klasik tekstil sanayisini daha ileriye taşımak, akıllı tekstil sistemlerine dönüşümü sağlamak ve bu dönüşümde rol oynayacak insanlar yetiştirmek amacıyla başlatılan proje kapsamında ‘Mühendislik Yönetimi’ yüksek lisans programı açılıyor. Projeyle ilgili konuşan Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, “Artık sektöre terzilik yapacağız. Sektörün isteği neyse onu iyi anlayıp, ona göre insan yetiştireceğiz” dedi.
#Bahçeşehir ÜniversitesiZorlu Tekstil, Amerikalıları özel dikim perdeleriyle etkiliyor. Zorlu Tekstil Grubu Başkanı Vedat Aydın, “Perdeler sipariş alındıktan sonra Türkiye’de dikilip ihraç ediliyor. 89 liralık ürün 149 lira olacak ama bunu ödemeye hazır bir kitle var Amerika’da” diye konuştu.
#Zorlu TekstilING Bank, İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri (İTKİB) ile çok kapsamlı ve rekabetçi bir işbirliği protokolüne imza attı. 2 Ağustos, Perşembe günü İstanbul Yenibosna’daki Dış Ticaret Kompleksi’nde düzenlenen imza törenine ING Bank Genel Müdürü Pınar Abay, ING Bank KOBİ ve Ticari Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İhsan Çakır ve İTKİB Koordinatör Başkanı İsmail Gülle ile birlik üyeleri katıldı.
Nurus, ofis mobilyalarındaki sade çizgisiyle tanınıyor. Ürünlerİ insan vücuduna uyumu ve fonksiyonelliğiyle dikkat çekiyor. Tabii ofis mobilyası dendiğinde uzun süre kullanılan zamansız objeleri de unutmamak gerek. Firmanın genel müdürü Güran Gökyay iş yerlerine artık ev rahatlığı geldiğini söylüyor
Önümüzdeki yıllara damgasını vurması beklenen akıllı tekstil ürünleri ile giyimde sınır tanımayan, hayatı kolaylaştıran kıyafetler üretilebilecek. Kokmayan çorap, güneşle dost siyah kumaş, kötü kokuları barındırmayan tişört, cep telefonu şarj eden, su ve nemle teması durumunda deseni ortaya çıkan giysiler hayatımızda fazlaca yer alacak.
Başbakan Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı yeni teşvik sistemi 12 sektörde büyük yatırımlar destekleyecek. Türkiye’ye 4 bölgeye ayırıp sektörel ve bölgesel teşvikler verecek. Yüzde 20 olarak uygulanan kurumlar vergisi büyük proje yatırımlarında ve bölgesel-sektörel destek kapsamında yüzde farklı oranlarda uygulanacak.