Şişmanlık, vücutta yağ dokusunun normalden fazla olmasıyla karakterize bir hastalıktır. Şişman bir kişi ayrıntılı tetkiklerden geçirildiğinde, bazen hiçbir anormalliğe rastlanmayabilir. Bazen fiziksel olarak da bir belirtisi yoktur. Ancak diğer yandan tip II şeker hastalığı tanısı konmuş hastaların çoğu şişmandır. Yine vücuttaki yağ dokusunun artması ile hormonal-metabolik hastalıkların ve kalp damar hastalıklarının ortaya çıkması ya da ağırlaşması arasında doğrudan bir ilişki olduğu bilinmektedir.
#1YENİ yıl, yeni başlangıçlar, yeni hedefler için hayatımıza getirdiği taze bir nefesle birlikte, geçmişin izlerini silip geleceğe umutla bakmamıza vesile olur. Her yılın sonunda yapılan değerlendirmeler ve yeni hedeflerle dolu bir başlangıç, birçoğumuz için bir gelenektir. Akapunktur Uzmanı Dr. A. Tayfur Yağcı da ‘Yeni yılda yeni bir ben’i anlattı.
#1TEKRARLAYAN streslerin sağlığımızın en büyük düşmanlarından biri olduğu kesin. “Yeni hayat”ın özellikle şehirlerde yaşayanlar ve çalışanlar için stresi azaltmayı son derece güç bir süreç haline getirdiği de tartışılmaz. Bu nedenle hepimizin stresi azaltmaya değil, onu daha akıllıca yönetmeye çalışmamızda fayda var. Bunu yapmazsak, her geçen gün biraz daha “stres yorgunu” olmamız kaçınılmaz... Akapunktur uzmanı Dr. Tayfur Yağcı, stresi yenmek ve olumsuz etkilerini önlemek için yapılacak en akıllı şeyin “seyahat terapisi” olduğunu belirtiyor. Gezmenin, yeni yerler görmenin, keşfetmenin bir kişinin ruhuna ve bedenine yapabileceği en iyi terapi yöntemi olduğunu ifade eden Yağcı, şunları anlattı:
#1BAHAR yorgunluğu, psikoloji alanında mevsimsel problemlerden biridir. İlkbahar ve sonbaharın ilk haftalarında genellikle belirtilerini göstermeye başlar. İş yaşamından aile yaşamına kadar insan hayatını her yönüyle etkileyen bir durumdur. Özellikle bahar mevsiminin başladığı günlerde birçok kişide görülebilen, genel bir bitkinlik, güçsüzlük ve enerji noksanlığı, isteksizlik, uykusuzluk, vücutta karıncalanma gibi belirtilerle seyreden bir rahatsızlık halidir. Bahar mevsiminde havadaki elektrik yükü artıyor. Bu yükün iyonlar aracılığıyla taşındığı vurgulanmaktadır. Pozitif ve negatif değerde iki tür iyondan pozitif olanlar arttıkça vücuda zindelik getirir. Negatif yüklü iyonların artması ise yorgunluk, halsizlik ve gerginliklere neden olur.Bahar yorgunluğunu nasıl atlatabileceğimizi Akapunktur ve Medikal Estetik Doktoru Tayfur Yağcı anlattı:
#1Toplum sağlığı bakımından çok önemli bir deri hastalığı olarak bilinen Zona, genellikle de 50 yaş üzerinde olan kişiler içinde ortaya çıksa da her yaşta rahatlıkla görülebilir. 70 yaşından sonra da dört kişiden birinde, 80 yaş üzerinde olan her iki kişiden biri için görülen zonanın en önemli nedeni de yaşlanma ile bağışıklık sisteminin baskılanması olarak bilinir. Gece yanığı (zona hastalığı) bulaşıcı mı ve nasıl bulaşır sizler için derledik.
Akupunktur kelimesi zor bir kelime olmasından dolayı yazımı merak edilen kelimelerden biridir. Özellikle kullanımının geniş olması nedeniyle nasıl yazıldığının merak edildiği sözcükler arasındadır. Bu bakımdan akupunktur kelimesinin nasıl yazıldığını öğrenebilir ve buna göre rahatlıkla doğru bir şekilde yazabilirsiniz. Akupunktur nasıl yazılır? Akupunktur kelimesinin TDK'ya göre doğru yazılışı tüm detayları ile derledik.
Eskişehir Şehir Hastanesi 'Koronavirüs Sonrası İzlem Merkezi'nde 1 ayda 500'e yakın koronavirüs atlatmış hasta kontrolden geçirildi. Merkezde yapılan incelemelerde koronavirüsü yenmiş kişilerde halen eklem ağrısı ve halsizlik gibi şikayetin devam ettiğini anlatan Dr. Bildirici, "Genelde çok yaygın olan gezici eklem ağrıları, genel bir halsizlik ve yorgunluk semptomunu hastalarımızın çok önemli bir kısmı tarif ediyor. Diğer taraftan, yoğun bakıma girmeyip serviste yatan hastalarımızın da yüzde 20’sinde, yoğun bakımda yatan hastalarımızın da yüzde 10’unda bir solunum güçlüğü şikayetine rastlıyoruz. İlginç bir şey daha var, özellikle ileri yaş grubunda her 4- 5 hastada bir genelde uyku bozuklukları, dalgınlık ve unutkanlık gibi nörolojik semptomlara da denk gelebiliyoruz.'' dedi.
#HaberTÜM dünyayı sarsan koronavirüs, diğer adıyla Kovid-19 salgınındaki tedavi yöntemlerinde Çin’in uyguladığı ve bağışıklık sistemine katkı sağlayan akupunktur uygulamalarını, DEÜ Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Funda Aksu’dan dinledik. Modern batı tıbbı ile bu uygulamanın harmanlanması sayesinde Çin’in başarı elde ettiğini dile getiren Aksu, “Geleneksel Çin tıbbına göre akupunktur, Kovid-19 için hem korunma hem de tedavi sürecini yönetmede ve iyileşmede etkin rol oynuyor” dedi.
#İzmirTam tamına 24 saatte tatlı aşkınıza bu yazıdan sonra son verebilirsiniz. Nasıl mı? Teknik olarak 24 saatte tatlı krizlerinden kurtulmanın mümkün olduğunu söyleyen Fitoterapi ve Ozon Uzmanı Dr. Fevzi Özgönül, tatlı krizlerini önlemenin yöntemini anlattı.
#Tatlı Krizi